beyazli grili dışkı var


CabbaRÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 41
CabbaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 09:45
Sabah kalktim bir sari prenses garip garip yuzuyordu hemen onu ayirdim ve az oncede su beyazli grili dışkıyı gordum neden olur ne yapmam lazim?fotoyu birazdan ekliycem

omardaing2014-04-26 18:29:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURAKBASKANÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 738
BURAKBASKANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 10:22
Dışkı deseydiniz daha iyi olurdu.
Çok beyaz ve şeffaf ise iç parazit başlangıcı olabilir.
Karın bölgesinde çökme mevcut mu?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 10:50
Başlıca bu beyaz dışkının sebebi yahut bunun hastalık haline gelmesine sebep uzun zamanlar boyunca balıkların aşırı nitratlı suda yüzmeleri buradan beslenmeleri, aşırı kirli bekletilmiş filtre malzemelerinin doluluğu gibi yani kötü su şartları ve akvrayum temizliği ortamları çok etkili oluyor. Birde buna örneğin elinizi yem kutusuna ıslak sokarsınız yemler ıslanır bu yemler mantarlaşır bozulur fala nfilan kötü yemler diyelim genelde bozulmuş yemler diyelim, illa benim yemim bozukmu şimdi diye döşünmeyin yani aklınızda bulunsun verdiğim örnek gibi sebepler olumsuzluklar sıralananabilir, birde balığı vitamin mineral açısından iyi desteklemek lazım 6-7 çeşit sevdiği yemleri tesbit edip bunlardan bir karışım yapıp vermekte fayda var tek yemle beslemeyin. Haşlanmış sebzeler verin yesin Haşlanmış ıspanak yaprağı, Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun içini atın yerse iyidir. Balıkların kuru yemini vermeden 5 Tl balık vitamini sıvısı alın yemlere birkaç damla damlatın haftada 2-3 kez bu vitamini emsin yemler atın yesinler balıklar. Sıonrasında filtre temizliği, su değişmi ihmal etmeyin su değişiminden özellikle korkmayın su sararmaya başladımı biraz su değişimi yapın 1/4 gib 1/3 gibi.Ve akvrayuma bol oksijen verin hava taşıyla gibi. İç parazit tedavisinde önlemesinde bir yem vardır başlangıçta tüm balıkları olmlu destekler ileri safhalarda çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Siz önce şu yazdıklarımı uygulamaya çalışın bence dışkı rengi düzelirse sorun yoktur. Henüz tam krem rengini almışış dışkının tamamı ama baya bir beyazlamış koyu renkler olsada dışkıda. Koyu renklerde çok az ama baya baya bence kötü su koşullarından balğın iç organları etkilenmiş gibi. 

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CabbaRÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 41
CabbaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 17:24
Cok tsk ederim ilginiz ve bilginiz icin

Karinlarinda cokme yok henuz %40 su degistirdim dis filtremi temizledim 2-3 gun sonra yeniden degistircem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal LeoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2010
İl: Tokat
Mesaj: 691
Kemal LeoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 17:55
Çok açık sözlüsünüz :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir