Bitki üzerindeki PAS görüntüsü
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2013 14:01
[QUOTE=darkaura][QUOTE=viyerda][QUOTE=omerfarukgunes]
Kesinlikle günlük excel uygulamasına geçmeli ve su değişimlerinizi hızlandırmalısınız. ayrıca fosfat eklemeye akvaryumunuzda gerek varmı bilmiyorum ama fosfatı kullanmak ciddi bir test kiti gerektirir.en tehlikeli gübrelerden biridir.çünkü alg oluşuımunun en önemli sebeplerinden biri fosfat nitrat uyumsuzluğudur. [/QUOTE]
[/QUOTE]
Evet bu dediklerinizi bir yere yazalım zaten kesmiştim bu 2 sıvıyı 3 günde bir su değişimine geçiş yaptım evde bulunan RO sistemden artık su kullanımına geçtim yaprakların taşların üzerindeki o koyu kahve renk yavaş yavaş kendini yeniliyor buda sevindirici tabi
Yosunların hepsi besin yada ışık dengesizliğinden kaynaklanıyor. Her dengesizlik genelde bir tip yosunu tetikliyor. Bitki gelişimi en az kuralına göre işler. Yani temel ihtiyaçlarından hangisi en azsa onun kadar gelişir. İstediğiniz kadar ışık verin, nitrat azsa o nitrat kadar gelişebilir. Tersi durumda aynı. İşte burda denkleme yosunlar giriyor. Besinler dengesiz, temel ihtiyaçlardan biri azsa bitki gelişimi yavaşlıyor. Suda biriken fazla besinleri yosuna kalıyor, yosun patlıyor.
RO suyu kullanıyorum demişsiniz. Bence sizin durumun kaynağı eser element eksikliği. Gübreleriniz arasında trace element yada eser element gübreside göremedim. RO sudaki bütün mineralleri filtreler, suyu fakirleştirir. Öte yandan yumuşak suda bitki için daha iyidir. Tavsiyem ro suyu ile dinlendirilmiş çeşme suyunu yarı yarıya karıştırıp kaliteli bir eser element gübresiyle zenginleştirin. Seachem flourish trace i tavsiye ederim. Microbe-lift trace elementde güzeldir. Tek tip malzeme olduğundan potasyum, nitrat fosfat gübrelerinde marka çok önemli değil, toz halinde alıp kendinizde hazırlıyabilirsiniz ama eser element birde demirde kaliteli kendini ispatlamış bir marka almak çok önemli.
Yosun geçene kadar diğer gübreleri potasyum hariç azaltın, eser element verin. Tabi bol su değişimi. Birde tankınıza iyi bir yosun takımı koymada fayda var. Tetradan büyük balığınız yoksa kiraz karides bu iş için çok uygun. Büyük balık varsa daha iri amano karides alabilirsiniz. Yanlarına otocinclus affinis de eklerseniz yosun nedir unutursunuz. Sae çok tavsiye etmiyecem. Büyüdüğünde hiç bir işe yaramadığı gibi sürekli sorun çıkarıyor. Nerite salyangozda mükemmel bir yosun yiyicidir. Büyük balıklardan karides ekliyemediğimden kendi tankımda nerite ve otocinclus kulalnıyorum. Cam sileceğinin yerini unutmuş durumdayım.
[/QUOTE]
Bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim aynen uygulanacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir