Bitkili Akvaryum-salyangoz Aşırı Dışkılama Sorunu


GokhanPPasaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 9
GokhanPPasaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2024 16:25
Merhabalar ;

Yaklaşık 1 hafta önce 120x40x60h boyutlarında ; yandan sumplu yeni bir bitkili akvaryum kurulumu gerçekleştirdim.

İlk bitkili akvaryum deneyimim oldu. İnce quartz kum kullandığım için,ona uygun bitkileri seçtim.

Suyu doldurduktan sonra motoru 1 gün boş çalıştırdım ve evimde bulunan sistemi oturmuş bir akvaryumdan;filtre suyu sıktım ve süngerlerinden parçaları yeni sumpa ekledim.2-3 gün bakteri feeder kullandım. 2-3 gün öncede balıkları eklemeden önce ; ilk etapta salyongozları ekledim yaklaşık 20 kadar nerite türleri. Biyolojik denge tam oturduğunda ise yavaş yavaş balık eklemesi yapmayı düşünüyordum.

Salyongozlar genelde sürekli dallar üzerinde ve dallar yeni olduğundan dolayı epey pamuklanma var ve onları tüketiyorlar.Yiyecek bolluğundan olsa gerek anormal bir dışkılama var,fotoğraflarını ekledim.Birçok akvaryum kurdum ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.Üstelik ilk gün dip temizliği yaptım sadece 2günde yeniden bu hale geldi.
Sump motorumda çok kuvvetli akvaryumda ciddi bir su sirkülasyonu var , en uçtaki bitkilerin dahi sürekli yaprakları hareket ediyor.
Bakteri feeder ve salyonzlar için dip yemi almıştım,yemlemeyi kestim şuan için.

Deneyimli hobicilere sormak istediklerim ;

1-Köklerdeki pamuklanmalar vs tüketildikten sonra , bu aşırı dışkılama devam eder mi ?
2-Balıklar eklenince bu sefer yem artıkları vsde olacak ve yine yiyecek bolluğu olacak , yine bu aşırı dışkılama devam edecekse ; salyangozları çıkarmam çözüm olur mu ? Salyangozları çıkarsam , balıklardada aynı sorunu yaşar mıyım ?
3-Akvaryumun biyolojik dengesi tam anlamıyla oturduktan sonra;dışkılar bakteriler tarafından anında tüketilecekmidir ? Yoksa bu görüntü sürekli oluşacakmıdır?
4-Görüntü kirliliği yanısıra ; canlıların sağlığı içinde sorun yaratacak mıdır ?

Açıkçası görüntüye çok takıntılılıyım , bu sorunu çözemezsem , kahverengi-siyah bir kuma geçiş yapıp dolayısıyla herşeyi 0'dan kurmak zorunda kalacağım.Hatta bunun bile tam çözüm olacağından emin değilim.Yıllardır balık besliyorum,çok büyük amerikan cikletleri dahi besledim 2metre akvaryumlarda hiçböyle görsel bir sorunla karşılaşmamıştım.

Fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/230620241622211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/230620241622251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/230620241622271.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir