bitkili akvaryum(son resim syf 9)
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2007 11:38
Akvaryum çok karışık görünüyor.Bitkiler birbirine girmiş gibi ve ayrıca dereceler ön camda göze batacak şekilde duruyor... Ramirezi 2007-07-29 19:42:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2007 22:42
[QUOTE=mandylion]
......
Ama gerçekçi olmak gerekirse, bitkili akvaryuma tam bir geçiş yaşamadığım ve akvaryumum "Aa bu bitki güzelmiş, bi de bundan alayım, bu da iyiymiş bir kök de bundan alayım" şeklinde geliştiği için şimdi bir kompozisyon oluşturmak da zorlanıyorum. Bitkilerimin tür sayısını azaltmam lazım ama hiç bir türü akvaryumdan çıkarmaya kıyamıyorum.
Şöyle bir akvaryumun düzeni otursun. Bitkiler bir yerlerine alışıp gelişim göstersin. Tür azaltmaya ve bu karışık görüntüyü gidermeye çalışacağım.
[/QUOTE] Osman Bey haklısınız, önceki msjlarımda ben de bahsetmiştim.Bitkili akvaryuma acemilikle başladığım için bitki konusunda çok seçici davranmadan, biraz ondan biraz bundan almıştım. Şimdi sil baştan yapamadığım için elimdeki bitkilerle devam ediyorum. 3kök ondan 3kök bundan olunca iyi bir düzen kuramadım. Yavaş yavaş çeşidi azaltıp düzen kurmaya çalışacağım, ama biraz daha zamanı var.
Derece konusunda ise akvaryumda bu şekilde cisimlerin saklanması gerektiğini sıkça okuyorum, özellikle sitedeki yarışma yorumlarında. Ancak bu haliyle benim açımdan daha işlevsel, takip etmesi daha kolay olduğu için bu detayı bilinçli bir şekilde es geçmeyi uygun gördüm. Nasıl olsa bir yarışma için düzenlenmiş akvaryum değil.
yeni resimler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 14:39
Şirin Hanım, akvaryumun gerçekten güzel görünüyor. Tebrikler. reis 2008-02-09 21:33:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 16:54
Şirin Hanım, bu sayfadaki resimde akvaryumun sağ tarafında tabana yayılmış olan bitkinin adı nedir acaba?
reis 2008-02-09 21:33:46
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 18:44
Teşekkür ederim herkese destek veren yorumlarından ötürü. :)
Özgür Bey bahsettiğiniz tabandaki bitkinin adı çinar. Aslında bir taban bitkisi değil, çok çabuk gelişen ve uzayan bir bitki:) Forumda bir üyenin akvaryumunda görmüştüm çınarın bu şekilde tabana yayıldığını, çok hoşuma gitti. Uzadıkça budayıp yanyana dikerek tek bir adet çınardan böyle tabana yayılabilecek kadar çok çınar elde ettim (yaklaşık 7ayda) :) Tabi bir taban bitkisi olmadığı için sıkça budayarak akvaryumu ele geçirmesini önlemek lazım.
Bana çınarı taban bitkisi olarak kullanma konusunda ilham olan akvaryumun linki
20günlük tatilim boyunca akvaryumun ışıklarını 24saat açık bıraktığım için çınarlar geniş geniş yapraklar oluşturmuş ve birbirlerine karışmışlar ama verdiğim link, çınarın normal şartlardaki görüşünü daha iyi yansıtıyor. Budandıkça normale döneceklerini ve beklediğim görüntüye yaklaşacağımı düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 14:28
Şirin hanım, uzun zamandır taban bitkisi konusunda karar veremiyordum, java moss, riccia hepsini denedim fakat pek başarılı olamadım ve tatmin etmedi. Çınar hiç aklıma gelmemişti =) Harika ve çok ta zahmetsiz bir fikir gibi görünüyor, Çok teşekkür ederim.
Başarılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 15:16
:) Umarım güzel bir netice ile karşılaşır pişman olmassınız Akın Bey. Ben de bir kaç tür denedim.
Java moss; içinde çok fazla pislik biriktiriyor. Akvaryuma müdahale sırasında (budama vb...) akvaryumun içine yayılıyor bütün pislikler.
Riccia; çok hoş bir bitki ama tüm tabanı kaplatmak zor, sonra 1-2cmden fazla uzayınca tutunduğu fileden çıkıp akvaryumun üstünde yüzmeye başlıyor. Budaması problemli. Bir de bir filenin altına sıkıştırıldığında eğer alt kısımlar hava almaz ise çürüyor.
Glossostigma elatinoides: Bir satıcı, sipariş ettiğim bir kaç bitkinin yanında hediye olarak göndermişti. Ne bitkisi olduğunu bile anlamadan çürüdü. :) Çok zor bitkiye benziyor.
Çınar; sık bıdama istiyor ama başka bi problemini görmedim. Çok da kolay bir bitki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 15:34
Ben de akvaryumumda taban bitkisi olarak Saggaritia subulata kullanıyorum ve gayet te memnunum, hem yayılması hem de bakımı cok hızlı, aynı zamanda da guzel bir gorunum sergiliyor. Budama problemi de olmuyor tabiki. :)
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2007 02:34
Orhan Bey söylediğiniz bitkiyi isim olarak bilmiyordum , sitenin bitki tanıtımlarından baktım şimdi. Sabulata güzel bir bitkiye benziyor. Sitedeki akvaryum tanıtımlarında karşılaşmıştım. Akvaryuma güzel bir hava katabilecek bir bitki.
Ancak kendi akvaryumum için konuşmam gerekirse arka planda ince uzun yaprakları olan cryptocoryne'yi (lotus ile iç içe olan bitki) kullandığım için ön tarafta ince uzun yapraklı bir taban bitkisi kullanmam görsel açıdan pek hoş olmazdı sanırım. Bütün bitkilerin birbirine karışması, çok kalabalık ve göz yorucu bir görünüme sahip olma ihtimali olur diye düşünüyorum. Zaten kompozisyonu önceden planlanmadan bitkileri almaya başladığım için şimdi o karmaşık havayı toparlamakta zorlanıyorum.
Birara ben de parvula bitkisini kullanmayı düşünmüştüm. Bahsettiğim sebepler dolayısıyla vazgeçtim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir