Bitkili maceram: başlangıç
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2012 15:40
Fotoğraf:
Boyut (cm): 70 x 35 x 40(h)
Kapasite (litre): net su hacmi 84 lt.
Canlılar: Kurulumdan 9 gün sonra mecburen
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Boyut (cm): 70 x 35 x 40(h)
Kapasite (litre): net su hacmi 84 lt.
Canlılar: Kurulumdan 9 gün sonra mecburen
2 x Anentome Helena
2 x Elma Salyangoz
4 x SAE
Bitkiler:
- Echinodorus tenellus
- subulata
- Cabomba
- (sanırım) Rotala Green
- (Resimlerde görülmese de ) Java Moss ve Java Fern
- Akvaryumcumun nitrit fazlalığı olabileceğini düşünerek verdiği 2 adet Gül ve 1 adet Cryptocoryn
Malzemeler:
- Haqos Expro 500 dış filtre
- Oliver Knot bitki kumu
- Hagen siyah kum
- kumun görece orta kısmına (yüzeyin 2,5- 3 cm altına) dizilen JBL misket gübre
IŞIKLANDIRMA:
1 x 18 watt sylvania grolux
1 x 18 watt " aquastar
floların arasına 3m beyaz smd led
Akvaryum Bakımı:
2. gün %50, takip eden günler 2 günde bir %25 su değişimi
Kullanılan Yemler:
Henüz yok bu akşam olacak
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
JBL ferropol (su değişimlerinde belirtilen dozajda yeni eklenecek suya)
Sera Aquatan(su değişimlerinde belirtilen dozajda yeni eklenecek suya)
Sera Bio... (adı aklıma gelmedi ama bakteri oluşumu için solüsyon su değişimlerinde)
Bu akşam resimlerden farklı bir görünüm oluşturacak şekilde bitkilerde ve peyzajda değişim yapacağım. Camlarda, bitkilerde ve mangrov köklerinde kısmi yosunlaşma var. Sanırım saç yosunu tabir edilen cins. Bir de bitkilerle gelen adi salyangozlar mevcut. Forumu iyice araştırdım ve yukarıdaki canlıları tankın ilk misafirleri olarak dün akşam ekledim. Yarına kadar yem vermeyi düşünmüyorum. Umarım bir sorun olmaz.
Akvaryumda karides beslemeyi düşünüyorum. Bu arada CO2 takviyem yok ama tank ölçülerime uygun bir mayalı sistem kurma düşüncem var. Şu an için günde 2 adet olacak şekilde tablet CO2 veriyorum. Yosunlanmanın moralimi bozmasını istemiyorum. umarım da bozmaz.
Işık sisteminde flo ve led kombinasyonunu kurulumdan önce düşünüyordum ve öyle de yaptım. İleride eklenecek bitkilere göre flo sayısını arttırabileceğim gibi led sayısını da arttırabilirim. Deneyip umarım yanılmayacağım:)
Fotoğraf kalitesi için üzgünüm elde cep telefonundan başka alternatifim yok. Gelişmeleri resimlerle bildirmeye çalışacağım. Sizden yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese bol ve sağlıklı bitkili günler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2012 16:15
Su değişimlerin biraz çok gibi geldi bana. Akvaryumun içindeki dekorlar oldukça güzel. Ancak biraz daha çeşitli bitkiler almanı tavsiye ederim . Co2 ile desteklendiği takdirde harika bi tankın olacaktır:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2012 17:10
Sabulataların üstünü 1.5-2 cm kalacak şekilde budarsanız sabulataların akvaryuma adapte sürecini hem hızlandırmış ve akvaryumunuzun tabanına yayılma hızını arttırırsınız. Canlıları 9 gün sonra ekliyecekseniz bence suyu değiştirmenize hiç gerek yok hatta zararı var bence. Çünkü sudaki biyolojik dengenin oturması için belli bir süre gerekiyor sizde suyu değiştirerek bunu engelliyorsunuz.Bence Su değişimlerini bu kadar sık yapmayın. Bunların haricinde sade ve güzel bir tankınız var tebrikler :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2012 18:05
Yorumlarınız için teşekkürler..
Bu benim her manada ilk tankım:) Kim nereye sürüklerse oraya doğru gidiyorum. Fırsat buldukça forumu ve başka kaynakları araştırmaya çalışıyorum. Su değişimlerini, kullandığım taban malzemeleri ve gübre sebebiyle oluştuğunu tahmin ettiğimiz yosunlanma sebebiyle alışveriş yaptığım akvaryumcu önerdi. Resimleri detaylı paylaştığımda görülecek bir yosunlanma problemim var. Cabomba'ların yapraklarında, dik duran mangrov kökünde ve diğer bazı bitkilerde saç ve sakal yosunu olduğunu tahmin ettiğim yosunlar var. Gördükçe elle topluyorum ama her akşam yenilerini görüyorum. Bu yüzden canlıları ekledim. Katillerse, yine pazar günü görülmeye başlanan ve bir günde 15'e kadar çıkan adi salyangozlar için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 16:07
Biraz güncelleme yapmakta fayda var. Tank yukarıdaki halinden tamamen ayrıldı. Önce bu hali aldı:
Bu değişimden yaklaşık 2 hafta sonra ise son halini verdim:
Şu an fotoğraftaki görüntüye sahip. Genel olarak bitki gelişimleri güzel. Tabanda Oliver Knott'la doğru tercihi yapmışım diyebilirim.
Şu anda tankımdaki canlılar:
6 adet Iriatherina Werneri
5 adet Boraras Brigettea (namı diğer Mosquito Rasbora)
2 adet Otocinclus Affinis
10 adet sarı ateş neon karides
10 adet mavi kaplan karides
1 adet acemiliğin getirdiği tezcanlılıkla aldığım karideslerden kalan kırmızı arı ve 1 adet de şans eseri hayatta kaldığına ve aldığım yerin bilgisizliği ile verildiğine inandığım Mosura karides
2 şer adet de elma ve helena salyangozum var.
Bu arada tabi ara ara kendilerini farkettiğim ve helenalardan kurtulabilen yaklaşık 4-5 adet adi salyangozu da unutmayalım.
Şu anda tankımın oturmaya başladığına inanıyorum. Ama ne hatalar yaptım ne dersler çıkardım şu kısacık zaman diliminde. Ara ara gördüğüm yeşil nokta yosunları ile saç sakal yosunları ile mücadelede saelerden ve ışık düzenlemelerinden faydalandım. yeni akvaryuma heves ederek kuzenimden aldığım 6 adet mavi neon tetra aslında 12 tane olan rasboralarımın kuyruk bölümünü yiyince kendileri ile vedalaştım. Sae'lerim arı karideslerimi rahatsız ederek telef ettikleri için onlarla da vedalaştım. Artık eskisi gibi hata yapmıyorum. Daha temnkinliyim. Ama şunu da belirtmeden edemeyeceğim. ilk aldığım balıklar olan saeler aslında 4 taneydi. Tanka koyduğumun ertesi günü 2 tanesinde beyaz benek oluştu. ben de hemen ısıyı yükselttim. 2-3 gün müdahale etmedim. Fakat balıklardaki beyaz benek çok fazlalaşınca tedaviyi ilaca yönelteyim dedim. ana tankda flagyl kullandım. Kullanacağım yer akvaryum olduğu için de şurup olarak aldım. Balıklarımın biri iyileşti ve biri maalesef öldü. Ama sonraki aşamada bütün akvaryumu yosun sardı. Hemde inanılmaz boyutlarda... Örümcek ağından bir çarşaf gibi bütün bitkiler, camlar, kum her yer yosun kaplandı. dip çekimi, su değişimi ve alg tüketen canlılarla sorunu çözdüm ama çözülene kadar akla karayı seçtim.
Bitkilerimin gelişimini tetkik edecek tecrübeye sahip olmasam da beni tatmin ediyor. Tenelluslarım sanki bir iple bağlanmış gibi çoğalıyorlar. Rotalaları budamaya yetişemiyorum. yeşil ve mor cabombalarım görsel açıdan olduğu gibi boy ve sürgün olarak da beni mutlu ediyorlar. Micratemoideslerim ortalık yerde ışığa uzanmak için boy verip duruyorlar. Maşallah ortalarından kesip dikiyorum onlarda tutuyor. Bir de elma salyangozlarım lokomotif gibi üzerilerinden geçmese daha sağlıklı kök verecekler ama neyse... Tam Co2 sistemi kuracakken tanıştığım karideslere olan aşkım sebebiyle bitkilerim kusura bakmasın ama Co2 sisteminden vazgeçtim. Gelişmeler bu yönde...
Konunun çok takipçisi yok ama ben yine de benim gibi yeni başlayanların okuyabilmesi için resimleri ve gidişatı paylaşayım istedim... Herkese bol bitkili ve sağlıklı canlıların olduğu akvaryumlar diliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir