BP + SP


doganiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
doganiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 21:36
Merhabalar,

Akvaryumumda toplam 7 BP ve 5 SP var. 160 lt hacimin biraz yetersiz olduğunun farkındayım ama henüz balıklarım küçük. 2 BP 3cm, 1 BP 4cm, 3 BP 6cm(1i dişi ve 14 gündür ağzı dolu), 1 BP 8cm(erkek), 2 SP 3cm, 2 SP 4cm, 1 SP 6cm(dişi). Cinsiyetini yazmadıklarımı henüz bilmiyorum.

Tankı gayet düzenli kurdum ve hacimde nitrat problemim yok sanırım, haftada 1 %20 su değişimi fazlasıyla yetiyor gözüküyor. Tankı kuralı 3 ay civarı oldu, gayet düzenli kurdum ve henüz hiç kayıp vermedim, en azından içimi bu rahatlatıyor. Balıklarımıda arkadaşımdan almıştım. Balık değiştirmek istemiyorum, tanıdığım güvendiğim bir pet shop yok henüz.

Şimdi sorunlarım şu şekilde;

- Tüm balıklarım aşırı korkak. Akvaryum salonda bulunuyor. Çok sık önünden geçiş olduğu halde her geçişte hepsi saklanıyor. Ancak yemlenmelerinde hiç sıkıntı yok. Işığı yakıyorum, cama tıklıyorum, tüm balıklar eksiksiz yemlere saldırıyor. İkinci bir akvaryumu (70-80lt civarında sump + refigium tasarımında) bu ana akvaryuma birleştiriyorum şu anda. Yani bir kısmını ayırabileceğim. Sizce SP lerin hepsini mi ayırayım? Yoksa erkek dişi şeklinde mi ayırayım? Yoksa başka bir öneriniz var mı?

- Hamile olan BP i kusturmadım. Henüz çok küçük ve ilk hamileliği. Vakti geçmiş sayılmaz, sizce kusturayım mı? Yoksa doğal haline bırakmak daha mı mantıklı? Ağzının içini tam olarak göremiyorum ama en fazla 3-5 yavru olabilir sanırım. Büyük ihtimalle doğum sonrası o balıklarıda yiyecekler :( en büyük üzüntüm bu olacak. Bu arada balığım 3 - 4 gündür azda olsa yem yiyebiliyor.

- Herhangi bir işlem için herhangi bir balığı dışarıya almak çok zor bir iş. En ufak bir hareket gördüklerinde hepsi taşların altına saklanıyor. Gece aniden ışığı yaksam bile ortada balık bulamıyorum. Bu sebeple yapacağım tüm işlemler için bütün dekoru boşaltmam gerekecek sanırım. Bu sebeple cinsiyetlerinide kesinleştiremiyorum. Bir tavsiyesi olan var mı?

- Sizce akvaryum tasarımımda bir sorun var mı?

Hemen iki adet resim ekleyeyim...





Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2014 15:00
Sarı prensesler genelde çekingen balıklardır dekorla biraz daha oynayabilirsin eklenti yapabilirsin küçük mağaracıklar ne kadar bol olursa balıklar o kadar rahat olurlar. Ağzı dolu olanı imkanın varsa ayır derim ben 1 adet bile yavru alsan o balık sana büyük mutluluk verecektir. Yavrulayacak olan balığınız yem yemeye başladıysa sanki bir sıkıntı var normalde ağzı dolu olan ciklid ler yem yemez diye biliyorum umarım yanılıyorum dur da siz yavru kazanırsınız kolay gelsin iyi seyirler. Heee bu arada cana yakın olsunlar arkadaş bıktım bu kaçıp saklanmalardan diyorsan ICEMAN sarı kuyruk öneririm ben şu anda besliyorum anlatamam yaşaman lazım diyeyim kardeşim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir