Bronz copculerin yavrulari
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 19:17
3 gun once bronz copculerim yumurtlamaya basladi iki gun ara ara yumurta yapistilar camlara yumurtalarin yarısında siyahlasma başladı. Sanirim 2 dişi 2 erkek olunca tam dollenme saglanmadi. Yumurtadan yavrular cikmaya basladiginda anaclari akvaryumdan cikarmali miyim? Yumurtalara zarar vermiyorlar acaba yavrulari yerler mi cok merak ediyorum.. Ureten arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim. Simdiden Teşekkürler.
Dun korkarak bu konuyu actim ama cevap gelmemis. Bu sabah kalktim camdaki yumurta obeklerinin birinin kayip oldugunu gördüm. Yumurtadan cikan yavru aradim yok. Demekki copculer kendi yumurtalarini yiyorlar. Yumurtlama bittigi zaman anaclari akvaryumdan cikarmak gerekiyormus. Copculerde oyle masum degillermis :)) Diger yumurtaları kurtarmak icin anaclari cikardim akvaryumdan yavrular cikar ve buyurlerse eger baska bir konuya yazarim. Tesekkurler..batu.gulsah 2014-11-23 20:17:08
Dun korkarak bu konuyu actim ama cevap gelmemis. Bu sabah kalktim camdaki yumurta obeklerinin birinin kayip oldugunu gördüm. Yumurtadan cikan yavru aradim yok. Demekki copculer kendi yumurtalarini yiyorlar. Yumurtlama bittigi zaman anaclari akvaryumdan cikarmak gerekiyormus. Copculerde oyle masum degillermis :)) Diger yumurtaları kurtarmak icin anaclari cikardim akvaryumdan yavrular cikar ve buyurlerse eger baska bir konuya yazarim. Tesekkurler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 09:51
Bu şekilde tankta kalsın yumurtalar yavrular çıkınca yapılması gerekenleri yaparız. Bu aradayumurtaların bulundugu tank nakkında bilgi verirmisiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 11:04
50 cm.lik 30 lt hacimli bir tank. Zemininde deniz boncuklari var. Bir kosede iki kucuk kaya var diger kosede iki kök saz var yani aslinda normal bir akvaryum. Filtre çalışıyordu fakat dun yumurtalarda siyahlasma gorunce cikardim. Suan sadece bir hava tasi calisiyo icinde. Su sicakligi 26 derece.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 11:28
Yavrular için ince taneli salinım yapmayan kum kullanmalısınız. Salınım yapan diger malzemeleri tankınizdan cıkarın. İri taneli kum kullanımı örnegin 3-5mm yavrular icin olumcul ortamlar hazırlar mesela yavrular bu kumların arasına sıkışıp kalırlar çikamazlar malum coryler geri geri yüzemezler. Bu sebepler yüzünden 1-2mm ince taneli kum kullanilmalı. Eger kum bulamazsanız cama cam tanktada yavrulara baka bilirsiniz ama bu kumsuz tanklara nazaran daha özenli bir bakım gerektirir. Sürekli dibi temiz tutmalısıniz yem artığı falan hiçbir sekilde birsey dipte kalmamamlı. Gerekirse dibi sungerle silip dip cekimi yaparak atıkları almanız gerekmekte. Filitrasyon için ise pipo filitre yeterli olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 11:41
Iyide bunu bugun yapmaliyim o zaman cunku yumurtalar baya bi siyah. Alttaki boncuklarin üzerini ortecek kadar ince bir kumla kaplayayim. Su değişimi falan yapamiyorum zaten. Akvaryum doluydu onlarda su seviyesine yumurtlamislar nerdeyse o yuzden hic dokunamiyorum. Pipo filtrem yok hic kullanmadım ama bir caresine bakarim. Bilseydim boyle olacagini onceden hamburg filtrem mevcuttu onu monte ederdim. Bi yumurtalar acilsin tüm yardimlariniza acigim tesekkur ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2014 20:25
Yumurtalar bu sabah itibariyle acilmaya basladi. Yarisindan cogu acilmis suan itibariyle yalniz yavrular kayip :)) o kadar seffaf ve kucukler ki bir kac tanesini zorlukla gorebildim resimlemeyi denedim olmadi.. japon yavrulari dogunca yan camlara yapisik oldugundan görülüyordu da bunlar anaclari gibi zemindeler.. kurbaga yavrusu gibi koca kafalı uzun kuyruklu yavrular ;)) birkac gun gecsin tum yavrular dogsun yemlemeye o zaman baslayacagim. Camlar ve kayalar yosun dolu onlarla idarre eder sanirim ilk doganlar. Nasil beslenecek bilmiyorum arkadaşlar yardiminizi eksik etmeyin..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2014 20:43
Merhaba,
Öncelikle umarım kayıpsız büyütürsünüz yavrularınızı. Bu linkin yardımcı olacağını düşünüyorum. http://www.akvaryum.com/copcu_uretimi_(corydoras_paleatus_-_komando_copcu)_makaler_18_106.asp
Sağlıklı hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2014 20:48
Yumurtadan çiktiktan 48 saat boyunca yemlemeye gerek yok sonrasinda yemlemeye baslayin canli yem olarak mikrokurt cok iyi olacaktir bulamam yapamam derseniz mikrovit gibi toz yemlerde kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 08:05
Dun tubifex ve kan kurdu aldim birazda dip yem. Ilk doganlarin 2. Gunu doldugundan azıcık kan kurdu ovalayip verdim. Yiyip yemediklerini bilmiyorum. Bu sabah tekrar verdim fakat ben bu yavruları gercekten göremiyorum. Kayalarin altindaki oluklara girip saklaniyolar. Zeminde yuzen tek yavru yok. Nerde kıyı köşe var oralara saklaniyolar. Biraz daha buyusunler bakalim gorebilecek miyim? Akvaryum gunes görüyor onu mu sevmiyorlar anlamadim gitti. Birde camlar yosun kaplamaya devam ediyor bunun zarari olur mu acaba yavrulara onu da bilmiyorum. Suyu biraz tazelemeli miyim? Yoksa hic dokunmamak mi lazım? Camdaki yumurta kalintilarini ne yapmalıyım? Tum yumurtalar acildi..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 20:04
Tankinizdaki kayalar salinim yapiyorsa sikinti olacaktir. Yem olarak elinizde protein agirlikli yem varsa onu toz haline getirip vermeyi deneyin. Tankınızın guneş görmemesi lazım. Su degisimi yapin azar azar tabanda kum yoksa dip cekimi muhakkak yapin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 09:02
Bugun sabah 10 lt su tazeledim hafiften camlari sildim. Cok merak ettim hafiften kayalari oynattim ve altindan bir sürü yavru cikti. Taban icin bir elma salyangozu koyacagim. Zeminde gezerken artan yemleri yesin diye. Gunde bir kez 3-4 kan kurdu disinda yemleme yapmiyorum ama sanki onlarida yemiyorlar gibime geliyor da mutlaka birseyler buluyorlardir. Hafiften siyahlasma baslamis yavrularda artik gorunmeyecek kadar seffaf degiller. Neyse fotograf cekmeyi basardigim gun resimlerini paylasacagim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2014 08:07
Bu sabah itibariyle artik zeminde arandiklarini gormeye başladım. Hafiftem camlara da tirmanmaya basladilar. Biraz buyumusler. Discus yemi, dip yemi 2 cesit, biraz pul yem, birazcik pond yem, tubifex ve kan kurdu uguttum makinada un haline getirdim. Küçük bir cimbik attim dipte araniyolar. Cok guzeller yaaa.. 3 kucuk salyangoz da fazla yemleri yiyorlar. Salyangozun antenlerini hissettikleri an kacmalarini izlemek bir ayri zevk. Cok kucukler ama tehlikeden kacmalari gerektigini biliyorlar ;))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2014 08:12
Tankta ne ışıklandırma nede kapak var. Asla ve asla yumurtalara dokunmayin. Yumurtalardan 4 gunde acilanda oldu 8 gunde de. Yani yumurta gelisimini sadece izleyin mudahale etmeyin. Ben metilen bile kullanmadim. Japonlardan biliyorum metilen yumurta kalitesini bozuyor. 2 haftadir bos calisan bir tanktalar. Isik olmaması gerekire inanmadim dogru da yapmisim. Hatta tankin yosunlanmasi onlar icin daha guzel. Zeminde onlari gormek istiyorsaniz mutlaka beyaz ince silis kum kullanin. Asla zemine mudahale etmeyin. Elma salyangozu koyun ki fazla yemleri yesinler. Yumurtalardan yaklasik 50 kadar yavru var suan yemleme gunde 2 kez. Su sicakligi 26 derece.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir