Bu nasıl Bi Hobiciliktir ?


Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 18:43
Merhaba

İnternette gezerken bi video gördüm.

Kısaca şöyle anlatiyim arkadaş bizim gibi hobiye güzelce başlıyor lepistes falan besliyor sonradan lepisteslerden veya diger balıklardan bıkıyor ve black piranhalara ve yırtıcı balıklara göz atıyor.

Onlara canlı yem veriyor fare falan. Attıgım canlı yemleri parçalaması bana çok haz veriyo diyor.

Sonra Piranhaları hastalıktan ölüyo. 
Çok üzülüyo bu üzüntüsünü bastırmak için piranhasını bildigin hamsi gibi tavada pişirip yiyor. Galiba balıkllarına çok kızmış öldükleri  için onun için yiyor kızgınlıgını bastırıyorum diyor.

Yani bu olay bna çok garip geldi arkadaşın ruh hastası oldugunu bile düşündüm.

Galiba bi şeye fazla baglanmak kötü oluyor. Bi yerde duymuştum dogrulugunu bilmiyorum yanlışsa affola. 

Dine o kadar baglanmamak lazımmış çok baglanırsak çok baglanan kişi Haşa kendini Allah tan üstün görürmüş..


Bide siz bakıp yorumunuzu yazarmısınız ?


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=kdvTxWjnTTs[/VID]


Tesekkür ederim Saglıklı hobiler.
Ozkan272015-01-31 18:50:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdurÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 399
serdurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 19:40
ALLAH ıslah etsin.
tedaviye ihtiyacı var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spilopleuraÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 117
spilopleuraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 20:00
Ben de bu videoyu izledim.Aslında videonun amacı piranalara canlı yem atan arkadaşlar için yapılmış bir video.Ayrıca film festivali için yapıldığını biliyorum.Piranalar serrasalmus ırkı,black piranha değiller.Balıklar pygocentrus natteridir.Sürü şeklinde avlanırlar.Ben de şu an beslemek istiyorum.Ama canlı yem konusuna gelirsek piranhalara fare vb. şeyler atlılmasına ben de karşıyım.Sonuçta fare,hamster gibi hayvanlar çesitli hastalıklarla beraber gelirler.Piranhalarda amazonda ölen hayvanları yerler bu yüzden kolay kolay iç parzite yakalanmazlar.Derileri de dış parazit için kalkandır adeta.Ama biz hastalıklı akvaryuma elimizi soktuğumuz zaman hastalık bize geçebilir.Akvaryum evde mikrop saçar.Zaten su canlısı olmayan hayvanların da yem olarak kullanılması bence günah.Ama su canlılarının yem olarak kullanılmasında ben kararsızım.Sonuçta piranha besliyorsak onu doğasına göre beslemek lazım.Ama benim vicdanım şu an buna el vermez.Bu konu çok konuşuldu, herkesin kendine göre doğruları var.Konuya dönecek olursak ben piranhaların pişirilip yenmesine karşı değilim, yenebilir.Yiyen de çok tanıdığım var .Ama Yavuz Erpınarın böyle konuşması onun ruh hastası olduğunu gostermez bence.Hayatta herkesin seçimleri, kendilerine göre doğruları vardır.Bize de bunu savunmak düşer.Hazırladığı video bence yararlı.Türkiyede piranha üreten ve benim piranhalarla tanışmama vesile olan Utku abiyi anlatmış.Onun piranha camiasına çok yararı var.Utku abiye burdan selamlar. Sonuç olarak hepimiz hobiciyiz, hepimiz insanız.Beslediğimiz canlıya zarar gelmesini istemeyiz.Birbirimize destek olmamız lazım.Utku abi gibi üreticiler olmasa biz ne yaparız Sonuç olarak canlı yem konusu akvaryum.comda da piranhalar.comda da çok konuşuldu, tartışıldı ama bir sonuca varılamadı.Kişinin vicdanına kalmış bir şey.Bu konuyu kaldırmazsanız da çok sevinirim.Burada amaç münakaşa değil akvaryum hobisi hakkında sohbet.Başka arkadaşlarımızın da düşüncelerini belirtmesini isterim. [Melih05292015-01-31 20:06:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammed77Çevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 26
Muhammed77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 23:58
Kesinlikle hasta insanlar bu videoyu istediğiniz Psikiyatrist'e izletin aynı şeyi söyleyecektir.Burada bir sorun olduğunu anlamak için doktor olmaya pekte gerek yok bence. Muhammed772015-02-01 00:00:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 00:15
Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı başkanın beslediği  arowanasını yediği aklıma geldi, buda bunun gibi bir şey, insanlar gerçekten tuhaf.
Burda sorgulanacak şey pirana yenmesi değil bir insanın akvaryumda beslediği balığı yemesi.  Besleyip yiyecekseniz bunun yeri akvaryum değil, havuz, çiftlik açın orda besleyip yiyin.
erntmz2015-02-01 00:25:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi79Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 72
Ulvi79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 00:32
Herşeyi anladımda fare yiyen balığı yemek nasıl bir kafadır. Ayrıca canlı yem konusunda şunu söyleyebilirim. Doğada her hayvanın dikkatli olup tehlikeden kaçabilmesi için bir şansı vardır. Siz akvaryumda bu şansı elinden alıyorsunuz. Ben zıpkınla avcılıkda yaptım. Bir balık yemlenirken bile sıkmazdım mümkünse beni farkettikten sonra sıkardım. Yani tekneyle balığa çıktınız tam oltayı atacakken balıklar tekneye atladı ve balık tutmaya gerek kalmadı. Amaç avcılık mı balık tutmak mı?
Bunu seyreden arkadaşların suni yemlerle akvaryumortamında beselenen balıkları yememesini tavsiye ederim. Bu yemi üretenler işin buraya varacağını hesap edip üretmiyorlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir