Buzlu cam nasıl kesilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 20:59
Merhaba arkadaşlar.Elimde bol miktarda fırın kapaklarında kullanılan camlar var.Bu camlar ne ile kesiliyor?Elmasla bir türlü kesemedim.Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi? lafayette 2008-02-09 21:36:10
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 22:06
Sanırım bahsettiğiniz camlar ayrıca bir işlemden geçiriliyor.O yüzden kesememiş olabilirsiniz.Ama normal camı bile (8 ve 10 luk ) kesmek için usta olmak lazım.Ben daha önce denemiştim ama olmadı.Bir camcıya götürün bence belkide kolay bir iştir ve belkide diğer camlar gibi kesebilirler.Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 23:10
Kesilmez onlar özel yapılıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 04:22
Yanılmıyor isem bu camların temperli olması gerekiyor malum fırında sürekli ısı değişimine maruz kalıyolar, ki eyer böyle ise temperli camı tekrar kesme şansınız sanırım yok.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 05:03
Cam tamperlenmiş ise kesme şansınız yok.Patlar ve en büyük parçası mercimek tanesi kadar olur.Tamperlenmemişse sağlam bi elmasla rahatça kesebilirsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 14:12
Biraz geç farkettim konunuzu ama yine de söyleyeyim fırın kapağı camı "kesinlikle" temper'lı camdır. Kesme şansınız kesinlikle yok temper'lı cam kullanarak akvaryum yaptırmak isterseniz bile önce camı gereken ölçüde kestirip sonra temper'latmanız gerekir. Eğer Camları uygun bir şekilde birleştirip birşeyler yapabilecekseniz yapın derim normal camdan en az 5 kat daha sağlam oluyo onlar ama kesmek diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi imkansızdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 20:17
[QUOTE=imotep]Nasıl kesilmez arkadaşım ya götür camcıya 1 dakikada kesiyor.[/QUOTE]
Sanırım artık fikriniz değişmiştir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 21:06
Selamlar
agirkanli 2008-02-12 21:09:49
Temperli camlar kesilmiyor. Ben denedim bir suru kucuk camim oldu...
Bu arada gokhan kardesim avatarim hosuna gitti galiba...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 09:16
[QUOTE=fixxxxxer]Biraz geç farkettim konunuzu ama yine de söyleyeyim fırın kapağı camı "kesinlikle" temper'lı camdır. Kesme şansınız kesinlikle yok temper'lı cam kullanarak akvaryum yaptırmak isterseniz bile önce camı gereken ölçüde kestirip sonra temper'latmanız gerekir. Eğer Camları uygun bir şekilde birleştirip birşeyler yapabilecekseniz yapın derim normal camdan en az 5 kat daha sağlam oluyo onlar ama kesmek diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi imkansızdır.[/QUOTE]
Teşekkürler özgün bey.Peki o zaman dedim ya elimde bol miktarda var bu camlardan.60*60 ölçülerinde 4mm kalınlıkta.Madem 5 kat sağlam oluyo dediniz uzunluk 60 genişlik 60yükseklik 60 ölçülerinde akvaryum yapsam (daha önce akvaryum yaptım tecrübem var)dediğiniz sağlamlıkla bu ölçülerde akvaryum sağlıklı olurmu .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 09:21
[QUOTE=agirkanli]Selamlar
[/QUOTE]
Temperli camlar kesilmiyor. Ben denedim bir suru kucuk camim oldu...
Bu arada gokhan kardesim avatarim hosuna gitti galiba...
Aynen bende sizin gibi denedim.Benimde bir sürü küçük camım oldu.Acaba yanlış bişeymi yaptım diye düşünerek forumda sormaya karar verdim.Öğrendimki hata bende değil camlarda imiş
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 09:29
Bahsettiğiniz şey bir hata değil, temperli camın özelliğidir. Kesmeye yada kırmaya çalıştığınız zaman max. 2 cm çapında küçük parçalara ayrılırlar. Otomobil camları, fırın kapak camları, balkon kapatma camları bunlara örnekdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir