Canlı yem saklama


miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 23:00
Kullandığım birkaç çeşit canlı yem var. Artemia, bloodworms, tetra shrimp vs.gibi. Bunların havaların ısınması ile de birlikte çabuk bozulmaması için nasıl saklayabilirim? Ayrıca diğer kuru yemler için de saklama yeri önemli midir? Pul yemlerde sıcaklardan etkilenir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SnoopyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 270
SnoopyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 23:42
Canlı yem için başkaları az sonra söylerler. Kuru yem için, hava ve ışığa maruz kalmaması gerekir. Ben hava geçirmez minik bebek maması kavanozu içine koyuyorum. Kavanozda dolabın içinde olduğundan ne ışığa ne havaya maruz kalıyor... Snoopy2010-05-28 23:42:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selimtaşanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
selimtaşanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 00:14
[QUOTE=miqren]Kullandığım birkaç çeşit canlı yem var. Artemia, bloodworms, tetra shrimp vs.gibi. Bunların havaların ısınması ile de birlikte çabuk bozulmaması için nasıl saklayabilirim? Ayrıca diğer kuru yemler için de saklama yeri önemli midir? Pul yemlerde sıcaklardan etkilenir mi? [/QUOTE]Artemia bu şekilde ise --->     Fikir BURADAKI  yazan gibi buzdolabında saklayabilirsiniz.Yine çıkarılmış canlı artemia fazla geliyor ise süzdüğünüz  artemiayı  bardak içindeki dinlenmiş az miktar suya   çırpıp şırınga ile çekerek (bolca şırınga gerekebilir)derin dondurucuya koyup dondurup hergün yeteri kadar çıkarıp şırıngayı akvaryum suyununun üstüne koyarak çözdükten sonra azar azar aşağı indirmeden sıkıp balıklarınıza verebilirsiniz. Bu yazdıklarımı kendım uyguluyorum çıkarma miktarını fazla yapıp hergün küçük balıklarıma bir öyün artemia vermiş oluyorum sizlerede öneririm , diğer yem türlerini üste arkadaşlar yazmış ve yazacaklardır selamlar .NOT: Süzdükten sonra temiz dinlenmiş sulu bardağa silkelemekteki amaç , artemianın donma süresi ve donmuş durumda tuzu bünyesine alıp tuzlama şeklinde verilmemesi içindir .
selimtaşan2010-05-29 00:27:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SnoopyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 270
SnoopyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 00:26
Kan kurdu için önerisi olan varmı bende merak ediyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 00:55
Kan kurdunu dondurulmuş olduğu için buzdolabına koymayı düşündüm. En mantıklısıda budur herhalde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SnoopyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 270
SnoopyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 11:37
Ha dondurulmuş. Ben canlı şekilde nasıl tutabilirim onu soruyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2203
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2017 16:08
[QUOTE=Snoopy]Ha dondurulmuş. Ben canlı şekilde nasıl tutabilirim onu soruyorum.
[/QUOTE]

Biraz geç olmuş ama yanıt vereyim. banyoda saniyede bir damla düşecek şekilde musluğu ayarlayıp altına bir plastik kabın içinde koyun. çeşme suyundaki klordan korkmayın birşey olmaz, kabı da hafif meğilli koyun, dolduğu zaman yavaş yavaş lavabo veya küvete dökülsün gitsin. Bu şekilde banyo/tuvalet değil de evin serin bir yerinde de bir düzenek kurabilirsiniz. Belki bir hortum kullanılabilir, hayalgücünüze kalmış ama önemli olan su faturasını şişirmeden 24 saat damla damla su akıtıp mümkünse serin ve karanlık bir yerde tutmak.... 10 gün kadar yaşatabilirsiniz bu şekilde. Zaten bir porsiyon da biter bu sirede...

Denedim oluyor, kulaktan dolma değildir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir