Canlıdoğuranların Yavruları Yediği Nasıl Anlaşılır


HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2015 18:01
BÜYÜK AKVARYUMLARDA CANLI DOĞURANLARIN DOĞUM YAPTIKTAN SONRA YAVRULARINI YİYİP YEMEDİĞİ NASIL ANLAŞILIR

Herkesin bildiği gibi canlı doğuran türleri doğum yaptıktan sonra yavrularını yerler. Eğer yavruların saklanacakları bitkili bir ortam yada rafya varsa yavrularınızın yenmediğini düşününüyor olabilirsiniz ama bazı yavrular kardeşlerine göre daha küçük ve saftır etrafta gezinirken yem olabilirler. Yada bazı yetişkin balıklar rafyanın veya bitkiilerin arasına dalıp birkaç yavru yutabilir. Ayrıyeten küçük veya saklanılacak bir yeri olmayan akvaryumlarda balıklarınız doğurduğunda yavruları yiyebilirler. Peki hangi balığın ortalama olarak ne kadar yavru yediği yada yavruların yem olup-olmadığını, saklanıp-saklanamadıklarını nasıl anlarız işte bunun cevabını kendi deyeyimlerimle öğrendim ve şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum:

Eğer balığınız doğurduysa ve yavruların yenip yenmediğini merak ediyorsanız balığınızın dışkısına bakmalısınız. Doğumdan yaklaşık 3-4 saat sonra balığınız yediği yavruların arta kalan kısımlarını dışkılar ve bu dışkı siyah renkli olur. Balığınızın dışkısını yaklaşık 2 gün kadar kontrol ederseniz ne kadar yavru yediğini ortalama olarak anlayabilirsiniz. eğer uzun süre simsiyah dışkılarsa çok yemiştir ama az miktar siyah biraz da koyu kahverengi dışkılamışsa az yemiştir. Balıklarınızın dışkılarına bakarsanız hangi balığınız yavruları yediğinide öğrenmiş olursunuz. bol bitkili akvaryumunuz varsa ve balıklarınız hala siyah dışkılıyorsa bir sorun vardır yavrularınız yem oluyordur.

NOT: Canlı yem verildiğinde de balığınız siyah dışkılıyor olabilir veya sürekli siyah dışkılıyorsa bu attığınız yemden de kaynaklanıyor olabilir yemden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak istiyorsanız yeminizi değiştirebilirsiniz böylece yavrularınızın yenip yenmediğini anlayabilirsiniz.

[EDIT]Tosbicik,2016-02-08 19:29:49[/EDIT]

Beğenenler: [T]181830,bariskaraturk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir