CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2010 23:51
Bence şöyle yapsanız çok daha güzel olur akvaryumda 1 challenger 1 tiger astronot kalsın kendinize en iyi challengeri ayırıp gerisinede 1 kırmızı pacu 1 albino astronot 1 jaguar alın akvaryum tam bir dev asil yırtıcı akvaryumu olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 17:25
Challengerdaki en büyük sorun orda başlıyor aslında tanıtımda 3000 litre diyor çoğu kişi o hacimdemi besliyor ki ben o hacimde besliycem mantığı oluşuyor bende de olan bi durum bu... ben 15 cm ken aldım challengerımı en son 42cmdi ama görenler daha da büyümüş diyorlar 6 aylık bakımda tam 27 cm büyüdü ve 42 oldu bu hayvanlar akvaryum balığı değil bunu besleyen biri olarak sölüyorum akvaryum hacmi 3000 olmasada en az 1000 lt olmalı yoksa o balıklar o hacimlerde stres yapıp ölüyorlar geçen benimde pangasus vardı stres yaptı akvaryumcuya götürdüm verdim balığı sabahına ölmüş yani sazansıgillerden pangausus ve challenger akvaryumda bakılabilecek bi tür değil....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 17:38
Havuzlarda bakılsa bile ısı sorunu var.Türkiye şartlarında havuzda olsa bile bakılamıyacak bir tür.Kışın Antalya bile 10-15 derece arası oluyor.Bu sıcaklığı tropikal balıklar kaldıramaz.
Cmshn 2010-08-20 17:39:20
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 18:09
Challengerlar için 3000 lt bile yeterli gelmeyecektir.3000 litrede doğal gelişim hızını yakalayabilir.Doğal gelişim hızı ise şudur.Challengerlar yumurtadan çıktıklarında 1-2 cmdirler.1 yıl sonra da 1 metre boya ulaşırlar.Ve 2 metre boya gelmeleri en fazla 3 senelerini alır.3 tonluk bir akvaryumsa tahmini 300*100*100 cm ölçülerindedir.2.5 metrelik bir balık içinde dönemeyeceği, sadece bir ileri bir geri 50 cm. gidebileceği bir akvaryumda stresten ölür.Büyük ihtimalle de o boya gelemeden stresten ölür.Normalde çok dayanıklı balıklardır.Ben bir hatadır oldu besledim.Yüzgeci yırtılarak ikiye bölünmüştü ve inanılmaz bir hızda, sadece 1 haftada tamamen iyileşmişti.Ama ne kadar dayanıklı olursa olsun, içinde döneceği yer bile olmayan bir akvaryumda sağlıklı yaşatılamaz.Ben bunun bir örneğini de çemberlitaş fem dershanesinde gördüm.Yaklaşık 90 cm bir challenger vardı.2-3 tonluk akvaryumda midaslarla birlikte duruyordu.Balığın kafasında resmen uçuk gibi bir şey çıkmıştı.Ayrıca o balık o kadar büyüdükten sonra o akvaryumdan canlı olarak çıkartılamaz.Ben 30 cm. iken sattım.Sudan koca kepçeyle zar zor çıkarttım.2 metre olduktan sonra o hayvana büyük bir eziyet olur.Göle salsan gölün biyolojik dengesini bozar, denize salsan deniz tuzlu su olduğundan ölür.Ancak turkuazoo'daki gibi dev bir akvaryumunuz varsa beslemeniz sakıncalı olmaz.O balığı 3000 litreye hapsetmek, bir insanı tabutta yaşatmaya çalışmaktan farksızdır.Etçildirler, ayrıca dip yemini içinde et olduğundan yerler.Sürekli dip yemi verilirse yemi kabul etmemeye başlar.Kesinlikle canlı balık ister.Bunu yapmaksa akvaryum hobisine göre caniliktir.Hastalıkları kolay atlatırlar.Ağızlarını 1/3 oranında açarlar.Kötü su şartlarında göz fungusuna yakalanma ihtimali yüksektir.Tedavi içinse balığı ele almak gereklidir.Bu balığı elde tutmak imkansıza yakındır.Akvaryumdan sıçrama eğilimindedirler.Kortuklarında reklerini açarlar.Işık kapalı iken korkarlar.Işıktan korkmazlar.Bu sebeplerden dolayı kesinlikle akvaryum balığı değildir.Aynı zamanda çok sevdiğim bir türdür.Fakat bir olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde akvaryuma sahip olana dek beslemeyeceğim.
Challenger hakkında bilgi, izlenim ve tecrübelerimi anlattım.Umarım yazdıklarım yardımcı olur.
Sağlıklı balıklar,Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 02:37
15 sayfayı tek tek okudum. Birçok bilgi verilmiş, şöyle yapın böyle yapın diye. Lakin en önemlisi sevgiyi unutmuşuz arkadaşlar. Kendi himayenize aldığınız bir canlıdan öncelikle siz sorumlusunuz. Siz verirseniz ancak karınları doyar. Siz bakarsanız hastalanmazlar. Siz iyileştirirsiniz..
Hobicilik, aldığınız balığı büyütmek değildir. Yüzgecinin büyüdüğünü görmek, attığınız canlı hayvanları yerken izlemek falan bu değildir. Sevgiyle bakmalısınız. Neticede almış olduğunuz bir canlı. Benim balığım büyümüyor dememelisiniz. Onlara bir yarış atı muamelesi yapamazsınız.
Balığınız bir yüzgecini kaybedebilir. Bir gözü çıkabilir veya herhangi bir sorunu olabilir ve kalıcıda olabilir. Fakat unutmamalısınız ki, o sizin balığınız. Dolayısıyla onu her daim sevmekle mükellefsiniz.
Balığınızı büyütmeniz kolay. Doğru şartları ve besinleri artık zaten biliyorsunuz. Ama gerektiğinde onun mutluluğu için akvaryumun önünden bile geçmemelisiniz. Göz zevkiniz bozulsa da ışıkları söndürüp oturmalısınız. Yemek yemediği zaman üzülmelisiniz. Onun size muhtaç olduğunu unutmamalısınız. Bir kuş ne ise, bir köpek, kedi, hamster, ne ise, balıkta odur. Onu farklı bir kefeye koymamalısınız.
Tek eksiğimiz belkide sevgi. Gerisi çok kolay emin olun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 12:53
Saglık bakımındn çok dayanıklı balıklar.
Ama ben üzülerek de olsa bu balıklardan ayrılmak durumunda kaldım ama içimde bı yerde sevfisi halen var ileride cok buyuk bır tankım olursa kendı evımde besleyecegım türlerin basında gelir yıne
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 01:19
[QUOTE=backhere]Challengerlar için 3000 lt bile yeterli gelmeyecektir.3000 litrede doğal gelişim hızını yakalayabilir.Doğal gelişim hızı ise şudur.Challengerlar yumurtadan çıktıklarında 1-2 cmdirler.1 yıl sonra da 1 metre boya ulaşırlar.Ve 2 metre boya gelmeleri en fazla 3 senelerini alır.3 tonluk bir akvaryumsa tahmini 300*100*100 cm ölçülerindedir.2.5 metrelik bir balık içinde dönemeyeceği, sadece bir ileri bir geri 50 cm. gidebileceği bir akvaryumda stresten ölür.Büyük ihtimalle de o boya gelemeden stresten ölür.Normalde çok dayanıklı balıklardır.Ben bir hatadır oldu besledim.Yüzgeci yırtılarak ikiye bölünmüştü ve inanılmaz bir hızda, sadece 1 haftada tamamen iyileşmişti.Ama ne kadar dayanıklı olursa olsun, içinde döneceği yer bile olmayan bir akvaryumda sağlıklı yaşatılamaz.Ben bunun bir örneğini de çemberlitaş fem dershanesinde gördüm.Yaklaşık 90 cm bir challenger vardı.2-3 tonluk akvaryumda midaslarla birlikte duruyordu.Balığın kafasında resmen uçuk gibi bir şey çıkmıştı.Ayrıca o balık o kadar büyüdükten sonra o akvaryumdan canlı olarak çıkartılamaz.Ben 30 cm. iken sattım.Sudan koca kepçeyle zar zor çıkarttım.2 metre olduktan sonra o hayvana büyük bir eziyet olur.Göle salsan gölün biyolojik dengesini bozar, denize salsan deniz tuzlu su olduğundan ölür.Ancak turkuazoo'daki gibi dev bir akvaryumunuz varsa beslemeniz sakıncalı olmaz.O balığı 3000 litreye hapsetmek, bir insanı tabutta yaşatmaya çalışmaktan farksızdır.Etçildirler, ayrıca dip yemini içinde et olduğundan yerler.Sürekli dip yemi verilirse yemi kabul etmemeye başlar.Kesinlikle canlı balık ister.Bunu yapmaksa akvaryum hobisine göre caniliktir.Hastalıkları kolay atlatırlar.Ağızlarını 1/3 oranında açarlar.Kötü su şartlarında göz fungusuna yakalanma ihtimali yüksektir.Tedavi içinse balığı ele almak gereklidir.Bu balığı elde tutmak imkansıza yakındır.Akvaryumdan sıçrama eğilimindedirler.Kortuklarında reklerini açarlar.Işık kapalı iken korkarlar.Işıktan korkmazlar.Bu sebeplerden dolayı kesinlikle akvaryum balığı değildir.Aynı zamanda çok sevdiğim bir türdür.Fakat bir olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde akvaryuma sahip olana dek beslemeyeceğim.
Challenger hakkında bilgi, izlenim ve tecrübelerimi anlattım.Umarım yazdıklarım yardımcı olur.
Sağlıklı balıklar,Saygılarımla...
[/QUOTE]
Yüreğine sağlık kardeşim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 10:27
Ömer bey sizin balıklar ve akvaryum ne durumda?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 15:16
Selamlar olsun foruma yeni uye oldum tesadüfen girdim 15 sayfayıda okudum cok güzel yorumlar bilgiler var. Bende challenger besliyorum yaklasık 3 aydır. Balıklarımı beslemeye başlamadan önce cok fazla arastırma yaptım burdaki bilgilerde gerçekten çok güzel. 100*60*60 boyutunda akvaryumum var. Boyutları şimdilik yetiyor tabiiki ilerde tankımı büyütecegim. Balıklarım yaklaşık 30cm boyundalar aldıgımda 15 cm ya var ya yoktular. Büyümeleri inanılmaz hızlı her geçen gün büyüdüklerini farkediyosunuz. Ben balıklarımı discus yemi kırmızı et ve dana yüreği ile besliyorum ancak ağırlıklı olarak yem. 2 gün kadar sürekli et ile besledim 2 gün sonunda yeme bakmadılar bile sürekli et verecek durumum yok öğrenciyiz:) Belirttiginiz gibi ışıktan etkileniyorlar ışık herdaim açık oldugunda renkleri açıyor. 3 adet balığım var hepsinide çok seviyorum gücüm yettiği kadar besleyecegim. Cok saglıklılar ve suda süzülmelerini oturup saatlerce bile izleyebilirim akvaryumda beslenmez diyor herkes tabiiki ben bu işin daha basındayım daha önce cok balık besledim ancak bu boyutlarda ilk kez. Umarım başarılı olurum umarım tankımı dahada büyütürüm resimleri sizinle paylaşırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 19:01
[QUOTE=Altan71]Selamlar olsun foruma yeni uye oldum tesadüfen girdim 15 sayfayıda okudum cok güzel yorumlar bilgiler var. Bende challenger besliyorum yaklasık 3 aydır. Balıklarımı beslemeye başlamadan önce cok fazla arastırma yaptım burdaki bilgilerde gerçekten çok güzel. 100*60*60 boyutunda akvaryumum var. Boyutları şimdilik yetiyor tabiiki ilerde tankımı büyütecegim. Balıklarım yaklaşık 30cm boyundalar aldıgımda 15 cm ya var ya yoktular. Büyümeleri inanılmaz hızlı her geçen gün büyüdüklerini farkediyosunuz. Ben balıklarımı discus yemi kırmızı et ve dana yüreği ile besliyorum ancak ağırlıklı olarak yem. 2 gün kadar sürekli et ile besledim 2 gün sonunda yeme bakmadılar bile sürekli et verecek durumum yok öğrenciyiz:) Belirttiginiz gibi ışıktan etkileniyorlar ışık herdaim açık oldugunda renkleri açıyor. 3 adet balığım var hepsinide çok seviyorum gücüm yettiği kadar besleyecegim. Cok saglıklılar ve suda süzülmelerini oturup saatlerce bile izleyebilirim akvaryumda beslenmez diyor herkes tabiiki ben bu işin daha basındayım daha önce cok balık besledim ancak bu boyutlarda ilk kez. Umarım başarılı olurum umarım tankımı dahada büyütürüm resimleri sizinle paylaşırım.[/QUOTE]
Benden herkese tavsiye nacizane
Bu balıklar akvaryum balığı değil herkes başta banada söyledi ama dinlemedim acı şekilde yaşayarak öğrendim yeni başlayacaklara burdan tavsiye olsun gözünüzü eveyim bu balığa girmeyin hakkını veremezsiniz.
ben 170 cm tankta veremedim.
Balıkların günahına girmeyin 3 ton tankınız bile olsa 2 yıl sonra o da dar gelecektir. 2,5 metre buyuyen bir balıktan bahsediyoruz.
[QUOTE=egemen1903]Ömer bey sizin balıklar ve akvaryum ne durumda? [/QUOTE]
Egemen bey ben malesef balıklarımı kaybettim ve tropheus beslemeye başladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 10:55
[QUOTE=alikemal4242]Challengerdaki en büyük sorun orda başlıyor aslında tanıtımda 3000 litre diyor çoğu kişi o hacimdemi besliyor ki ben o hacimde besliycem mantığı oluşuyor bende de olan bi durum bu... ben 15 cm ken aldım challengerımı en son 42cmdi ama görenler daha da büyümüş diyorlar 6 aylık bakımda tam 27 cm büyüdü ve 42 oldu bu hayvanlar akvaryum balığı değil bunu besleyen biri olarak sölüyorum akvaryum hacmi 3000 olmasada en az 1000 lt olmalı yoksa o balıklar o hacimlerde stres yapıp ölüyorlar geçen benimde pangasus vardı stres yaptı akvaryumcuya götürdüm verdim balığı sabahına ölmüş yani sazansıgillerden pangausus ve challenger akvaryumda bakılabilecek bi tür değil....
[/QUOTE]
Katılıyorum o Balıkları Akvaryumlarda Besleyerek Sadece Eziyet Ediyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir