Challenger Köpek Balığı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 11:05
Arkadaşlar bu tür ne yer dip yemi yediğini duydum ama kesin yediği şeyler
Nelerdir ve 60x40x50 bi akvaryumda beslenirmi bakımdan da biraz bahsederseniz iyi olur cevaplarını bekliyorum
Nelerdir ve 60x40x50 bi akvaryumda beslenirmi bakımdan da biraz bahsederseniz iyi olur cevaplarını bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 11:29
Bahadir bey bu baliklarin ilk goruste buyuk hayranlik yarattiginin farkindayim. Ancak bu baliklar cok hareketli ve ebat olarak buyuyen baliklardir. Kanimca sizin akvaryumunuz bu baliklar icin hacimce ve boyca kucuk kalacaktir. Alternatifiniz varsa bakmanizi tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 17:48
Neyle beslicem lütfen yardım ne yer kıymayi nası vercem pişmişmi kuru karides yermi lütfen yardım bakimi hakkında şu an 60x40x50 bir tankta
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 17:52
Malzemeler (2 kişilik):
Sosu için;
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
yarım çay kaşığı bal
kırmızı toz biber (tercihe bağlı olarak acı ya da tatlı)
1 yemek kaşığı ufakça doğranmış ot (maydonoz, dereotu, fesleğen vs.)
tuz, karabiber
2 porsiyon balık filetosu (Pangasius)
Hazırlanışı:
Buzdolabından çıkarılan filetolar soğuk suyla yıkanır ve kurulanır. Ardından sarımsak bir bıçak yardımıyla minik minik doğranır ve diğer malzemelerle birlikte karıştırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos, büyükçe bir tabağa alınmış olan filetolara arkalı önlü sürülür. 180-200° lik fırının ızgara kısmına filetolar dizilir ve bir alt sıraya yağların fırının içine akmaması için fırın tepsisi yerleştirilir. 25-30 dakika pişirilir (Bu esnada dikkat edilmesi gereken nokta balıkların kurumaması).
Salata ve ekmek ile yahut benim yaptığım gibi pilav ve patates haşlaması eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sosu için;
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
yarım çay kaşığı bal
kırmızı toz biber (tercihe bağlı olarak acı ya da tatlı)
1 yemek kaşığı ufakça doğranmış ot (maydonoz, dereotu, fesleğen vs.)
tuz, karabiber
2 porsiyon balık filetosu (Pangasius)
Hazırlanışı:
Buzdolabından çıkarılan filetolar soğuk suyla yıkanır ve kurulanır. Ardından sarımsak bir bıçak yardımıyla minik minik doğranır ve diğer malzemelerle birlikte karıştırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos, büyükçe bir tabağa alınmış olan filetolara arkalı önlü sürülür. 180-200° lik fırının ızgara kısmına filetolar dizilir ve bir alt sıraya yağların fırının içine akmaması için fırın tepsisi yerleştirilir. 25-30 dakika pişirilir (Bu esnada dikkat edilmesi gereken nokta balıkların kurumaması).
Salata ve ekmek ile yahut benim yaptığım gibi pilav ve patates haşlaması eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Beğenenler: [T]162688,Va_sil[/T][T]175508,ResulEmre[/T][T]141312,Dragneel.99[/T][T]209207,Emre Akkaya[/T]
+1: [T]218009,SonOfWolf[/T][T]209207,Emre Akkaya[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 23:05
Her seyi yer,ama akvaryumun ufak biraz galiba .Arkadas 1 metre olur dedi ,ama biraz daha buyuk oluyor[:)]
[URL=http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/Aquarium/Garip/Pangasius/pangasius-sutchi-pangasianodon-hypophthalmus_zpsbi3vgoew.jpg.html][IMG]http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/Aquarium/Garip/Pangasius/pangasius-sutchi-pangasianodon-hypophthalmus_zpsbi3vgoew.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/Aquarium/Garip/Pangasius/thCJJWC4TF_zpsplvliiye.jpg.html][IMG]http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/Aquarium/Garip/Pangasius/thCJJWC4TF_zpsplvliiye.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/Aquarium/Garip/Pangasius/pangasius-sutchi-pangasianodon-hypophthalmus_zpsbi3vgoew.jpg.html][IMG]http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/Aquarium/Garip/Pangasius/pangasius-sutchi-pangasianodon-hypophthalmus_zpsbi3vgoew.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/Aquarium/Garip/Pangasius/thCJJWC4TF_zpsplvliiye.jpg.html][IMG]http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/Aquarium/Garip/Pangasius/thCJJWC4TF_zpsplvliiye.jpg[/IMG][/URL]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 23:27
Litrelerin yalniz ufak baliklar icin uygundur.
Buyuk baliklar zayen orda buyumezler,cunku bir kac ayda hastalanip olecekler.
Onun icin atalarimiz derki,ayagimizi,yorganimiza kadar uzatalim[:)]
Buyuk baliklar zayen orda buyumezler,cunku bir kac ayda hastalanip olecekler.
Onun icin atalarimiz derki,ayagimizi,yorganimiza kadar uzatalim[:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 23:35
Bir tane balik mi var?
Oyle ise ,daima akvaryumun kapagini kapali tut,cok yakinda baligin ""delireceginden"" disari firlayacak,kendini ,camdan cama vuracak,sonunda da tabi ki........................[:(]
Oyle ise ,daima akvaryumun kapagini kapali tut,cok yakinda baligin ""delireceginden"" disari firlayacak,kendini ,camdan cama vuracak,sonunda da tabi ki........................[:(]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 23:43
Kardeş bu balıkların tek beslenmesi daha iyi bunlar kendi türüne bile çok agresif benimki yavru ama challenger mi tam emin değilim Japonla deneme yaptım biraz saldırdı kuru karides yedi inşallah challenger dir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir