Clibanarius Erythropus (kırmızı Bacaklı Hermit) Sorusu


MeteernÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2024
İl: Samsun
Mesaj: 1
MeteernÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2024 00:48
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249128/170820240046521.jpg[/IMG] merhaba ben hermit yengeçlerim için akvaryum yaptım peki bu akvaryuma neler lazım ve hermit yengeçlerime küçük boyda ekmek atsam yeterlimi[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarcharodonÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 140
CarcharodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2024 07:14
Ekmek kesinlikle olmaz ancak yem seçici canlılar değiller. Donmuş yemler ve deniz canlıları için hazırlanmış pelet ve granül formülasyonları olur.

Ülkemizde doğadan toplanan bu tür için bakım şartları pek belirlenmemiş, aynı cinse ait olan ancak daha fazla büyüyen ince çizgili keşiş yengeci (thinstripe hermit crab, Clibanarius vittatus) hakkında araştırma yapabilirsiniz. Resminiz görünmüyor ancak tek hayvansa 30-40 litrelik bir hacim uygun olacaktır. Reef-safe değiller, yani aynı akvaryumda mercan büyütmek pek mümkün değil (hatta makroalgleri bile parçalayabiliyorlar). Fish-only veya FOWLR (fish-only with live rock) kavramında bir kurulum yapmanız gerekecek, dolayısıyla ihtiyacınız olan standart deniz akvaryumu malzemeleri (deniz tuzu, refraktometre, filtre ve powerhead, skimmer, live sand, RODI su kaynağı, test kitleri vb.). Mercan olmayacağı için ışıklandırma önemli değil.

Deniz akvaryumları biraz tuzlu oluyor, ama hacim küçük olduğu için uygun bir kurulum tahminimce 8-9 bin TL civarı olur (ancak deniz akvaryumu hakkında ilgim olsa da daha kendim girişim yapamadım, deneyimli diğer üyeler detaylı bilgi verebilir). Tabii kendinize su arıtma sistemi, mercanlık ithal ışık vb. alacaksanız 30 bini de geçebilirsiniz. Ayrıca küçük hacimli deniz akvaryumlarının sorunu buharlaşma, suyu dengeli tutmak için sürekli uğraşmanız gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir