ct erkek
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 09:59
İyi günler dün akvaryumcudan 1 adet ct erkeği aldım. Erişkin olduğunu zannetmiyorum. Orada bardakta bakıldığı için tam olarak hareketleride kestirilemiyor. Ama görünürde herhangi bir yara, iz, beyaz benek yada mantar ,renk solukluğu, karnında şişlik falan yoktu. Sadece biraz durgun bir balıktı. Bende yaşadığı sağlıksız ortamdan olabileceğine kanaat getirerek aldım eve getirdim. Fakat dün akşamdan beri neredeyse hiç yüzmüyor. Yüzse bile baya çabalaması gerekiyor. Sanki kuyruğuna taş bağlanmış gibi dik yüzüp aniden dibe çöküyor. Çok az yem yiyor. Halbuki akvaryumcuda ne atlasalar kapıyordu. Bu sabah nisbeten durumu biraz daha iyi ama yüzüşü yine bozuk. Bu balığın nesi var?
Not: fotoğraf koymayı bilmiyorum maalesef
Cevaplar için şimdiden teşekkürler....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 13:23
Bettanız alışma sürecindedir büyük ihtimalle...
Gerekli şartlar(ısı gibi) sağlanmışsa bettanız bi süre sonra normale dönebilir...
Şimdilik yeni alındığı için telaşlanmayın...
Durum devam ederse resim koyabilirsiniz...
Saygılar...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 13:40
Umarım dediğiniz gibi olur. Teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 13:49
Durumu düzelmezse resim koyarsanız daha kesin bilgi alabilirsiniz...
Ama ilk alındığında panik yapılacak bir durum değil...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 00:34
Tuğba hanım,
fkarakaser 2008-01-18 00:40:45
Belirtilerden aklıma ilk gelen bir iç hastalık geçirdiği oluyor,renginde solma yok demişsiniz ama kendi rengine göre karın bölgesinde bir kararma varmı..? Yeni aldığınız bir balığa hemen yem vermemek gerekiyor, ortam ve su şartları değişikliğine adapte olmasını bekledikten sonra 2.günden sonra azar azar yem vermek en doğrusu olur , karnında bir kararma varsa balığı yemden kesin 2 gün kadar yem vermeyin, daha sonra az miktarda bulabiliyorsanız canlı yem yemesini sağlayın..
İkinci ihtimal olarak iskelet yapısında bir problem olabilir, anormal yüzüşler düzelmeden devam ediyor ve balık yüzerken gerçekten zorlanıyorsa bu problem olabilir genelde durgun suda büyüdükten sonra yüksek debili sulara maruz kalmış yada darbe almış balıklarda görülebilir(doğuştanda olabilir).. böyle bir durumun düzelme şansı pek olmuyor ama balık uzun süre yaşayabiliyor..
Bir diğer ihtimal, yüzme(hava) kesesi tabir ettiğimiz kesenin aşırı şişmeside yüzme problemi ve durgunluk sebebidir, genelde betalar bu durumda su yüzeyinde hafif yan yatarak dururlar ve çok sık yüzeyden nefes alırlar sizin belirtiler buna benzer değil ama yüzme problemi söz konusu ise bunu göz ardı etmemek gerekir, eğer balığınızın gövdesinin alt kısmından kuyruk başlangıcına kadar bir şişme var ise yüzme kesesi problemi yaşıyor demektir.. (Bu problem varsa tedavi için özelden görüşelim)
Sağlıklı Balıklar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 14:39
Hava kesesi problemi yok. Yani şişlik falan görülmüyor. Karnında kararma çok az var. Herhalde ilk dediğiniz sebepten dolayı olacak. Dediğiniz yöntemi uygulayım. Bu gün nispeten daha iyi. Akvaryuma adapte oldu gibi yüzüşüde nispeten düzeldi. Eskisi kadar olmasada yine dibe yatıyor. Yem yemiyor. Yemi ağzına alıyor ama tükürüyor. Sonra cins cins bakıyor yeme buda yenir mi der gibi Yalnız ben bir hata yaptım galiba dün akşam tek başına tuttuğum akvaryumdan alıp karma tetra akvaryumuma koydum. O balıkları ve dişi ct yi görünce nispeten daha iyi yüzmeye başladı. Operculum kapaklarını açıyor, dişiye doğru yüzüyor. Bu arada yanlarına yaklaşan meraklı melek balıklarıma dayılanıyor. Bir an sonra yine dibe yatıyor. Acaba su debisi bu akvaryumda biraz yüksek bu debden de yoruluyor olabilir mi? Ordan alıp tekrar tek başına kaldığı sakin akvaryuma alayım mı ?
Cevaplar için teşekkürler, iyi günler....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 14:52
Dediğiniz gibi su debisi çok yüksek ise güçlük çekebilir ama zamanla bu duruma alışır, akvaryumda sirkülasyonun az olduğu yerlerini öğrendikçe buralarda dolaşmayı daha çok sevecektir, benim başka bir endişem melek balıkları oldukça kurnaz bir balık, beta ile karşı karşıya kalınca kaçıyor ama fırsatını bulursada kuyruğunu didiklemekten geri kalmıyor, bu sebeple dikkat etmenizi öneririm..
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 15:40
Valla akvaryumu aldığım yerin sahibinin hediyesi oldukları için geri çeviremedim. Yoksa melek balıkları pek isimlerine uygun değiller. Kurnaz balıkları daha doğru olurmuş yada hin oğlu hin balığı...... Doğum yapan platimin bütün yavrularını 10 sn gibi kısa bir sürede yediler. 1 tane bile kurtaramadım. Ama hediye işte, birde onlarda can taşıyor. Orta yolu bularak bakmaya çalışacağım...........
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir