Cüce Amerikan Dünyası


AMERİKAN16Çevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 115
AMERİKAN16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 01:14
Buna herkesi dahil edemeyiz ama bazı bencil petshopçularımız hatta bazı değil birçok desek yeridir ve insanların da birazcık olsun açık görüşlü olmasıyla bu sorunları da atlatabilirdik ama maalesef ki bunları ne kadar söylesek de hiçbir faydası yok, bu forumdaki her üye harika ve düşünceli insanlar ama birde bu forumun dışındaki bencil insanlar var. Ama direnmeye devam edilmeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 08:01
Aslında ben bu konuyu, akvaryumculuk işini öncelikle hobisi olduğu için yapan ve kendisini tanıyanların hakkında kötü söz söylemeyeceğini düşündüğüm Suavi Bey (Bakırköy Tropikal Akvaryum) ile konuşmuştum. 

Bilenler belki vardır, dükkanının arkasında bir üretimhanesi mevcut. Kendisi on yılı aşkın süredir çeşitli balıkları (özellikle corydoras ve melek türleri) ürettiğini söylemişti bana. Fakat bu balıkları üretirken genelde bir kıstası var, G.Amerika ya da tropik balıklar üretiyor. İşin ilginci melekler hariç ciklid balıklarına pek sıcak bakmadığı için o türleri bırakın üretmeyi, satış akvaryumunda bile neredeyse hiç yer yer vermiyor.

Bir ara ramirezi getirip satmaya başlamıştı fakat gelen balıkların pek sağlıklı gelmediğinden ve narinliğinden şikayet ediyordu (ki satış akvaryumundaki en ufak lepistesi bile canlı yemle besler). Bilmiyorum böyle bir petshop fikri oluşursa belki büyüklerimiz kendisiyle konuşabilir  Bunun dışında forumdaki İbrahim Bey var galiba.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1408
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 09:45
Tuna ben senin sayende Suavi bey'in akvaryumcusunu keşfettim. Arkadaki üretim hanesini görme şansıda buldum. Bakırköyde "klasik balıkların" dışına çıkabilen ender akvaryumculardan. Özellikle her gördüğünde kardinal tetra getirmesi gerçektende çok iyi. Ancak en son gittiğimde (Çarşamba günü) elinde hiç ramirezi yoktu ve son kalan 6 kardinal tetra'yı ise ben aldım
İbraihm'e zaten diyecek birşey yok bir akvaryum/hobici kendisi... Zaten bu tarzda olan İstanbulda çok fazla yer bilmiyorum.
Bunları şimdi yazarken karşıdan(Asyadan) Akvaryumkulubu kurucularından Rasim Demirtaş var yine...
 
Ne güzel ki, bu gibi insanlar var etrafımızda...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimozelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 656
ibrahimozelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 10:18
Arkadaşlar biliyorsunuz bu iş taşın altına elini sokmaya gelince insanların kaçıştığı, listeleri yayınlayınca oooo süpermiş alırız dedikten ve 1 saat listeyi inceledikten sonra 1 cift balık sipariş edildiği, istenilen toplam sayının bir araya gelemediği ama nedense forumlarda boy boy konusunun konuşulduğu, üretmek isteyenler, ürettiğini dağıtmak isteyenlerin çokça olduğu halde neden 1 adım bile ileri gidelemediği de sorgulanmalı.

Eğer kimse taşın altına elini koymazsa akvaryumcudan tanesi 25-50tl arasına apisto alınır veya Ercüment gibi dolandırıcılara para kaptırılır. Sonra hem akvaryumcuları kötüler duruma geliyoruz hemde parayı kaptırıp hobiden soğuyoruz. Aslında akvaryumcunun koyduğu fiyat normal. Bu tamemen ticari bakış açısı ile açıklanabilir. 1 poşet balık alınır, bu türü seven insanlar zaten az sayıda ve herkes ucuz balık alma hayalindeyken ölüleri de fiyata katarak dükkanı döndürmeye çalışır.

Ben kendi adıma toplu balık alımı için hem liste yayınlamış hemde 12 tl den apisto satmış bir kişi olarak organize olamadığımızı, balık almak isteyen insanların ucuza almak istediğini veya balığı alıp kendisinin daha pahalıya satmaya hevesli olduklarını, kendilerine pay/kazanç/ünvan sağlamak niyetinde olduklarını bizzat yaşadım/sahit oldum.

Bu hobiyi gerçekten bilerek, severek yapan bir kaç kişi biliyorum. Akvaryumist Rasim abi bunlardan biridir. Hem bilgisi hemde hobiye olan sevgisi ile mutlaka tanışılmalıdır.

Eğer bu türleri evimizde görmek istiyorsak elimizi taşın altına koymak gerektiğini düşünüyorum. Bu türlerin üretilmesi isteniyorsa bu konuyu oturup konuşmak, girişimde bulunmak gerekir. 1 çift apisto için 100 tl vermek yerine 2-3 çift alıp üretmek, insanların belirledikleri bir türe yoğunlaşması ve o türe uygun su şartlarını/ortamı kurması gerekir.

Şuan elimde Kakadu, Agassizi, Nijsseni Panda çiftleri var. Henüz karma tanklarda duruyorlar. Üretim için ayıracağım çiftlerden yavru aldığımda ücretsiz dağıtacağım. Fakat buradaki en önemli kıstas bu balığa uygun su şartlarını sağlayabilecek hobiciler olacaktır. Lepistes bakamayıp tropheus'a geçen 2 arkadaş ile tanışmıştım. Bu balıkların bu şekilde heba olmasını istemiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1408
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 11:14
İbrahim'in bahsettiği "Ercüment" ile ilgili konu bilmeyenlere fikir vermesi açısından bu adresdedir; http://www.akvaryum.com/Forum/ercument_turedi_nadir_turler_koleksiyve111;ncusu_(!)_k743039.asp
 
Diğer konulara gelince de İbrahim'in söylediklerinin altına imza atarım, sipariş vermeye gelince malesefki 2 çift apistogramma bile çok havada kalıyor. Karşı tarafın minumum bir poşete koymak istediği bir balık ve minumum göndermek istediği bir miktar var. Siz bunları 1-2 çift siparişle gerçekleştiremezsiniz. Karşı taraf siparişinde balığın boyu , hangi ülkeden geldiği ve hatta balığın cinsiyetine göre oranını sizler belirliyorsanız karşı taraf fiyatları değiştirebiliyor. Akvaryumculuk(ticari anlamda) kolay değil, o yüzden ben 15 tl'ye alışveriş yaptığım İbrahim kadar, yine balığını 50 tl'ye satan Cafer bey'e hepsine saygı ile bakıyorum. Örneğin birçoğumuza fiyatı fazla geliyor belki de ancak bu kişilerden Cafer bey'in akvaryumcusuna gittiğimde çoğu para ile gezilen İstanbulda açılmış akvaryum mekanından daha fazla amazon balığı olduğunu gördüm. (Bu arada Cafer bey'i sadece 1 kere gördüm bunu da eklemek istiyorum) Kısacası 24 saat klima ile ısıtılan akvaryum salonunda çocuğunuzla gidip zaman bile geçirebilirsiniz diyebilirim.
 
İbrahimler, Caferler, Rasimler ile bu işler yürüyor... Ercümentler ise sizi soğutuyorlar.
 
Bir apisto ilanı koydum yavrularda, inanın benden parası ile gelip almak isteyen arkadaşa bile alım/satım sadece yapmak istiyor mu diye ön yargılı yaklaştım ve ona satamadım...
Yoksa bende biliyorum 15'e yakın apistogrammadan kaç çift çıkartabileceğimi ve çıkartırsam da kaçtan satabileceğimi ama amacım bu değilki...
Dişisi eksik olana dişi satıyorum veya veriyorum, erkek arayana elimde varsa onu veriyorum...
 
Kusuruma bakmayın lütfen konu böyle açılmışken duramadım...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 12:28
Olması gereken de bu değilmi zaten Bilen abi. Tür yayılsın, besleyip üretenler artsın diye bas bas bağırıp, sonra yaygınlaşmasının tv karşısında çekirdek yerken gerçekleşmesini beklemek hayalcilikten ve samimiyetsizlikten başka birşey değildir bence. Elbette satacağız alacağız bakacağız ancak birinden samimiyetimizden dolayı hediye yada maliyetine çok ucuz olarak alınan balığın piyasa şartlarında yada üzerinde satışa çıkarılması beni deli ediyor. Yahu ben sana onu sat diye vermedimki. Üret diye verdim.. Üretemiyorsan, istemiyorsan balığı bi ara sor böyle böyle düşünüyorum rızan varmı diye. Zaten karşıdaki kişi de sana savaş açacak değil. Gönlünü al sonra ne yaparsan yap..
İbrahim abiye gelirsek. O dönem piyasada 20 liraların altında satılmayan sterbaileri 5 tl den verebilecek kadar büyüktü hobi sevgisi.. Sadece bahsettiği 12 tl lik apistolar değil yani..


Umut Başar2014-01-03 12:58:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stromaÇevrim Dışı

[B]10103,3[/B]
Kayıt: 04/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 380
stromaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 12:40


Arkadaşlar üstteki ramireziyi dişiye benzettim yanılıyormuyum ?


---------------------------
mevcut ramirezi ,yeni gelenlerin başından ayrılmıyor 





stroma2014-01-03 13:01:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 13:53
Bana erkek gibi geldi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 14:53
[QUOTE=ELPRESACANARİO][QUOTE=Eldurmaz][QUOTE=lufo]Bugüne kadar beni tanıyanlar iyi bilir bir çok Biyotop akvaryum çalışmam oldu, lakin bu günlerde çok fazla sorun yaşasamda gerçekten iddaalı bir Black Water tankı ile bomba gibi geliyorum . Batuhan Abi ve Tolga şahidim . Ama malesef tankın asıl sahipleri Apistoları bulamadığım için Cücesiz bir şekilde devam ediyor, tek tür Apistogramma düşünüyorum gerçi akvaryum tam Kardinal Tetralık oldu . Apistogramma konusunda acele etmemeye çalışıyorum, bu tanka en çok yakışacak tür sanırım Pandurini olacaktır . Sorunları çözer çözmez, çok yakında paylaşacağım.
[/QUOTE]

Tankın şu aşamadaki halini görmüş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ülkede kurulan en sağlam blackwater konseptli akvaryumlarından biri olacak.Seleksiyonlarla heba etme bu akvaryumu doğal formdaki apistolar çok daha yakışacaktır. 
[/QUOTE]

İyice merak ettim şimdi. Görmek için pandurinilerin gelmesini bekleceğiz sanırım .
[/QUOTE]

Şöyle ki Pandurinilerden ziyade filtre problemi yaşıyorum ve malesef öncelikle onu halletmem lazım, gerçi halletmek üzereyim. O problemimi çözdükten sonra melek çiftini elimden çıkartacağım kısa süre içerisinde, şuan içeride yavruları olduğu için müdahale edemiyorum. Son olarak dekorla ilgili son detayları halledip paylaşacağım. Apistogramma konusunda acele etmek istemiyorum, bakarsanız güzel bir tür denk getiririz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3504
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 17:57
İstisnaları çıkarırsak pet shop konusunda bariz haklısınız.. Ama başkalarını sorgulamadan önce kendimize de bakalım.. Çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendimize niye batırmıyoruz..

İsim vererek konuşacak olsamda hiç kimse ile kişisel sorunum yok sakın beni yanlış anlamayın lütfen.. Lütfen alınmayın da.. Burada birin ikinin ince hesabını da yapmıyorum lütfen onu da yanlış anlamayın amacım tartışma çıkarmak değil.. Anlayışınıza ve samimiyetinize sığınıyorum..

Öncelikle "kuzey97" kardeşim..daha genç bile denmeyecek erkek kakaduları neredeyse damızlık fiyatına veriyorsun.. Hepsi erkek olmasa aynısını yaparmıydın ? Yoksa çift ihtimali olduğu için daha yüksek fiyata mı verirdin ?
Uyılkınc keza.. (bu paragraf apistogrammanın diğerlerine nazaran en ulaşılır türleri hakkında , söz konusu balık kakadu yerine elizabethae falan değil iyi ki )

İsmini unuttum bir arkadaş daha geçen ay , ben apistogrammanın nadir kalması taraftarıyım..diyordu ?  Böyle düşünerek mi ilerleyecek bu tür ?

Bilen Bey , Köksal Abi , elimdeki steelblue yavrularına yerim yok , müsait bir günde size vereyim dedim.. Sonrasında ne aradınız ne sordunuz ? Sözkonusu balık apistogramma abacaxis yavrusu olsa aynısını yapar mıydınız ? Bir tüccarın sahtekarlığı yüzünden kırıldın ama kırgınlığı birtek maddi mağdurlukta aramayın Bilen Bey..

"Prisonbreak" rumuzlu arkadaş.. Geçtiğimiz yaz , ramazan günü o sıcakta 2 buçuk saat yol teperek sana balık getirdim.. Karşılığında bir teşekkür bile etmedin.. Ama buraya girip petshopçuları vesaire iğneleyip çıkarken senden sivri dillisi yok..

İbrahimlerle , Rasimlerle bu iş yürüyor diyorsunuz , Ben İbrahim Beyin dükkanında muhabbet için , hobisever olduğu için 3-4 gün takıldım.. Bir kişiye raslamadım gelip apistogramma alan.. Ben Türkiyeye gelirse şu balığı alırım bunu alırım diyen kimseyi görmedim..Benim olmadığım anlarda elbette gelmişlerdir fakat adedinden bahsediyorum.. Nadir..

Birlik , beraberlik , paylaşım ? Klavyeden basit yazılıyor bu kelimeler.. Küçümsemek maksadıyla söylemiyorum ama pul koleksiyonu hobisi ile ilgilenenler bile sayıca çok olmasına rağmen organise oluyorlar , eksiklerini gediklerini tamamlıyorlar.Edirneden Antepe paslaşıyorlar.
Geçenlerde cüce amerikan sevenler buluşma ayarlandı , kaç kişi geliyorum dedi ? Bir avuç adam olmamıza rağmen...

Kusura bakmayın amacım kırıcı olmak değil.. Ben çok mu iyiyim.. Tabi hayır , elbette benim de yanlış düşüncelerim yada hatalarım olmuş olabilir.. Ama bu şartlarda kimse beni burada bir sinerjinin olduğuna inandıramaz.. Sürç-i lisan ettiysem affola..



capo di capi2014-01-03 21:19:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur UyarÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 574
Ozgur UyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 18:11
İzmirli Cüce Amerikan Cichlid besleyenlerin, bilgilerini ve deneyimlerini bizle paylaşması ve elimizde ki türlerin bölgesel olarak bilinebilmesi için ve üretim konusunda birbirimize yardımcı olmak, bu güzel canlıların yaygınlaşması için böyle bir konu açma gereği hissettim. 

http://www.akvaryum.com/Forum/izmir_cuce_amerikan_cichlid_besleyenler_k743059.asp






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmertÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,140929[/C]
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 798
mcmertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 19:32
Iyi haber stell blue yavruları yumurtadan çıktı ve cok sayıda, kötü haber ise küçücük bir kum tanesi kadar olmaları. Nasıl büyüyecek bunlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 20:15
[QUOTE=capo di capi]İstisnaları çıkarırsak pet shop konusunda bariz haklısınız.. Ama başkalarını sorgulamadan önce kendimize de bakalım.. Çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendimize niye batırmıyoruz..

İsim vererek konuşacak olsamda hiç kimse ile kişisel sorunum yok sakın beni yanlış anlamayın lütfen.. Lütfen alınmayın da.. Burada birin ikinin ince hesabını da yapmıyorum lütfen onu da yanlış anlamayın amacım tartışma çıkarmak değil.. Anlayışınıza ve samimiyetinize sığınıyorum..

Öncelikle "mcmert" kardeşim.. Üretimden çoğaltmaktan bahsediyorsun.. daha genç bile denmeyecek erkek kakaduları neredeyse damızlık fiyatına veriyorsun.. Hepsi erkek olmasa aynısını yaparmıydın ? Yoksa çift ihtimali olduğu için daha yüksek fiyata mı verirdin ?
Uyılkınc keza.. (bu paragraf apistogrammanın diğerlerine nazaran en ulaşılır türleri hakkında , söz konusu balık kakadu yerine elizabethae falan değil iyi ki )

İsmini unuttum bir arkadaş daha geçen ay , ben apistogrammanın nadir kalması taraftarıyım..diyordu ?  Böyle düşünerek mi ilerleyecek bu tür ?

Bilen Bey , Köksal Abi , elimdeki steelblue yavrularına yerim yok , müsait bir günde size vereyim dedim.. Sonrasında ne aradınız ne sordunuz ? Sözkonusu balık apistogramma abacaxis yavrusu olsa aynısını yapar mıydınız ? Bir tüccarın sahtekarlığı yüzünden kırıldın ama kırgınlığı birtek maddi mağdurlukta aramayın Bilen Bey..

"Prisonbreak" rumuzlu arkadaş.. Geçtiğimiz yaz , ramazan günü o sıcakta 2 buçuk saat yol teperek sana balık getirdim.. Karşılığında bir teşekkür bile etmedin.. Ama buraya girip petshopçuları vesaire iğneleyip çıkarken senden sivri dillisi yok..

İbrahimlerle , Rasimlerle bu iş yürüyor diyorsunuz , Ben İbrahim Beyin dükkanında muhabbet için , hobisever olduğu için 3-4 gün takıldım.. Bir kişiye raslamadım gelip apistogramma alan.. Ben Türkiyeye gelirse şu balığı alırım bunu alırım diyen kimseyi görmedim..Benim olmadığım anlarda elbette gelmişlerdir fakat adedinden bahsediyorum.. Nadir..

Birlik , beraberlik , paylaşım ? Klavyeden basit yazılıyor bu kelimeler.. Küçümsemek maksadıyla söylemiyorum ama pul koleksiyonu hobisi ile ilgilenenler bile sayıca çok olmasına rağmen organise oluyorlar , eksiklerini gediklerini tamamlıyorlar.Edirneden Antepe paslaşıyorlar.
Geçenlerde cüce amerikan sevenler buluşma ayarlandı , kaç kişi geliyorum dedi ? Bir avuç adam olmamıza rağmen...

Kusura bakmayın amacım kırıcı olmak değil.. Ben çok mu iyiyim.. Tabi hayır , elbette benim de yanlış düşüncelerim yada hatalarım olmuş olabilir.. Ama bu şartlarda kimse beni burada bir sinerjinin olduğuna inandıramaz.. Sürç-i lisan ettiysem affola..



[/QUOTE]
 
Muhammet kardeşim o buluşmayı sanki dün gibi hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama Anne nin istediği bir şey için eminönünde bir işin vardı. İki işi bir görmek adına eminönünde buluşmuştuk. Sana teşekkür ettiğimi hatırlıyorum ama lakin etmediysem oruç un verdiği bedensel ve zihinsel yorgunluktandır. Geçmiş zaman ama şimdiden özür dilerim hakkını helal et can kardeşim. Pet shop lardaki sivri dilimle ilgili ağırlıklı olarak fiyatlar konusunda sivri dilimi kullandığımdan kendimi haklı görüyorum. Misal örnek Trifasciliata Maltepe pette 40 , Kermite 35 , İbrahim abide 25 tl ye satılıyordu. Bunun bence izahı yok. Ben bundan dertliyim kardeşim. Kakadular ortalama 30 tl ye satılırken , ibrahim abi 15 tl ye atakan akvaryum 20 tl ye satılıyordu. İbrahim abi veya atakan akvaryum zararına mı satıyordu?. Benim genel sıkıntım şu. Balığın geliş fiyatının neredeyse 6 - 7 katına satılmasıdır. Yakında kakadu 50 tl ye bile görürsek şaşırmam. Birde isim vermiyim ama bende 2011 aralık ayında askere gitmeden önce sitedeki hobici arkadaşlara nannacara anomola , letacara dorsigera , kakadu ve steelblue yavruları ve çifti ücretsiz dağıttım. Bende teşekkür bile almadım. Yaklaşık 10 adet kakadu vericem dediğim genç hobici arkadaşa 15 adet vermiştim. Kısa süre sonra ilanla satmıştı. Bunu niye yazdıysam. Birde bu türlerin nadir kalma durumu var. Ben konuya biraz ucundan katılıyorum. Bazı arkadaşlar balıkların resimlerine bakarak beğenip satın alıyorlar. Bir hafta geçmeden hastalık konuları açıyorlar. Önerileri hiç dikkate almıyorlar. İbrahim abinin dükkanına aynı senin eminönüne geldiğin yoldan 1.5 saat daha ekleyerek 7 - 8 defa gitmişimdir. Her gittiğimde balık almışımdır. Maksat kara bakarak pet shop kalmak mı ?. Pet shop isminde hobici olmak mı ?.
prisonbreak2014-01-03 20:38:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmertÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,140929[/C]
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 798
mcmertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 20:54
[QUOTE=capo di capi]

Öncelikle "mcmert" kardeşim.. Üretimden çoğaltmaktan bahsediyorsun.. daha genç bile denmeyecek erkek kakaduları neredeyse damızlık fiyatına veriyorsun.. Hepsi erkek olmasa aynısını yaparmıydın ? Yoksa çift ihtimali olduğu için daha yüksek fiyata mı verirdin ?

[/QUOTE]

Muhammet bey yanlışınız var, ben forumda iki kere apisto ilanı açtım, biri dişi zannettiğim fakat erkek çıkan bir kakadu ile steel blue ya aitti. Takas yaptım. Ikincisini ise geçenlerde açtım 1 yaşından büyük olan tam damızlık erkek kakadum ve steel blue çifti için. Bunu da artık tür değişikliği yapmak istediğimden, yeni çiftlere yer açmak amacıyla yaptım. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben kesinlikle bu işin parasında pulunda değilim. Fiyatlar konusunda müteaddit defalar ben de veryansın ettim. Zaten ticaretten de anlamam. Sadece manevi olarak eğer apisto üretirsem mutlu olacağım hepsi bu. Geçenlerde tanganyika türlerinde dolandırıcılık vakalarının neden çok olduğuna dair bir yorum yazmıştım. Görüyorum ki zaman içersinde apisto türleri için de aynı şey söz konusu olacak. Balığa bir canlı olarak değil üzerinden kazanç elde edilecek bir meta gözüyle bakılmaya devam edildiği sürece ne yazık ki bu durumun düzelme şansı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir