Cüce Amerikan Dünyası
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 12:57
Maşallah Bilen bey, çocuklarımıza bırakacağımız güzel miraslardan biri bu hobi olacak inşallah bu da bizim ki
esref03 2015-01-29 12:57:51
Birde beğendiğim F0 biteaniata erkek
Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 14:35
Selamlar herkese,
Uzun süredir devam eden Apisto arayışım son buldu galiba. Kakadu ve panduro buldum, alacağım inşallah.
Acil olarak sormak istediğim birkaç soru var.
Elimdeki boş 70*40*40 lık tanka bu iki türden kaçar adet alabilirim?
Balıklar henüz yeni yeni cinsiyet belli edecek boyda. 2 tür bir arada sıkıntı olur mu?
Apisto tecrübem olmadığı için panduro dan uzak durup yalnızca kakadu alsam daha mı mantıklı olur?
2 türden 2 şer çift alıp söz konusu tankta beraber büyütebilir veya 3e 5d gibi sadece kakadu alabilirim, ne dersiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 14:49
Abi ben pandurini beslediğim zamanda 1 metrelik bombeli akvaryumda besliyordum. Sanırım 120-130 litre civarında. Bu akvaryumda 1 çift pandurini dışında başka cüce cichlid besleyemedim. Bütün akvaryumu sahiplenmişlerdi. Yani agresif bir tür. Kakadu alırsan da bence 1 çiftten veya 1 erkek 2-3 dişiden fazla olmasın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 15:15
Pandoruniler özellikle yumurtlama döneminde diğer balıklara hayat hakkı tanımıyor, gerçi apistogrammalarda genelleme yapmak pek doğru değil bence her balığın kendine özgü karakteri oluyor, bazı çiftler kimseye zarar vermezken bazıları diğerlerini strese sokana kadar durmak bilmiyor.esref03 2015-01-29 15:16:25
Bence burada izleyeceğiniz yol bu akvaryumdan ne beklediğiniz, eğer yavru almayı planlıyorsanız tek tür almanızı öneririm. Ama görsellik ön planda olacaksa yeterli saklanma alanı ve bol bitkili tankta 1 er çift bakabilirsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 18:31
Amacım yetişme döneminde bu tankta bakıp sonra ayırmak. Yani 3-4 cm lik balıklar yetişkin olana kadar burada birbirlerini yerlerse hiç bulaşmayım. İleride ayrı tanklara ayırma şansım var. Bu tank için mümkünse 2 çift düşünüyorum. Yani şimdilik 70*40*40 da bu balıkları bir arada büyütebilir miyim? Ne kadar zaman bakabilirim ya da?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 23:57
Bütçe kısmını bir kenara bırakırsak, orada her zaman bulunmadığı ve daha sonra ayırma durumunu da düşünerek, iki türden 2E3D şeklinde almanın en mantıklı seçim olacağını söyleyebilirim. Nedenine gelince, dekorla balıkların birbirini ciddi anlamda etkilemesinin önüne geçilebilir. Üreme zamanı ayırma söz konusu olduğundan, bahsi geçen üreme saldırganlığının da önüne geçilir. Kendim üretirken bunu görmedim ama olsun. Ama en önemlisi, o kadar uğraşıp, balıkları getirtip, tam üreme zamanı eldeki tek erkek akvaryumdan atlayıverir, bir yere sıkışır veya hastalanıp ölürse sadece dişilerle ortada kalınır. Nitekim bazı türleri sınırlı olarak alan bazı arkadaşlarımız şimdi yana yakıla dişisini veya erkeğini arar durumdalar. O zamanın şartlarında imkanları veya yaklaşımları o yönde olduğundan olabilir. Bunu eleştirel anlamda söylemedim. Sadece bakış açısı olarak ele alıyorum. Yani "ben olsam" böyle yapardım.
Balıkların alınacağı yeri de tahmin ediyorum. Kısmet olup görme şansım olmadı ama olursa belki önümüzdeki günlerde gidip yerinde göreceğim.
Balıkların alınacağı yeri de tahmin ediyorum. Kısmet olup görme şansım olmadı ama olursa belki önümüzdeki günlerde gidip yerinde göreceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 00:17
Aklımdaki diğer seçenek de zaten tavsiye ettiğiniz adet ve oranlar Köksal Bey. Muhtemelen de öyle olacak. Az sayıda alacak olsaydım daha sade, birkaç bitki ve köklü bir dekor yapardım ama şu durumda çeşitli bölgelere ayrılmış, yoğun bitkili, bol kovuklu bir tank düşünüyorum. Bu şekilde birkaç ay sıkıntı olmazsa yavaş yavaş diğer tanklara ayırırım diyorum. -doctore- 2015-01-30 00:18:14
Peki tank arkadaşı olarak endler, tetra veya başka bir tür koymamın bir faydası veya zararı olur mu? Yahut karides...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 00:29
Dekoratif anlamda dip balığı olan corydoras, vatoz, vb türler hariç ve bazı sert tetra türleri hariç sıkıntı olmaz. Ancak üretim zamanında çifte rahat vermezler. Ama zaten kalabalık ortamda üreme planı olmadığından keyfi pek çok tür, akvaryumun kapasitesini zorlamadan eklenebilir. Bol bitki, kök, kabuk olması şartıyla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 10:52
Maalesef geçen hafta akvaryumumun köşesi çatladığından yeni akvaryuma geçiş süreci yaşadı bitaeniata çiftim. Bu süreçte dip kumunu da hagen'den jbl sansibar black ile değiştirdim. Ama erkek bu strese dayanamadı ve öldü. Su değişimi, suyun 10 gün dönmesi ve ph'ın bile aynı olması bile kurtaramadı. Yazık. Maalesef böyle şeyler oluyor.
Bu tecrübeden aktarmak istediğim JBL sansibar black kum ile ilgili iki konu var. Bu kum çok ince bir kum ve tozu çok fazla, defalarca yıkamama rağmen oturuşması bir hafta sürdü, buna rağmen çöpçülerim keyifle kafalarını kuma sokarak yine de birkaç gün toz kaldırdılar, yeni yeni üstten bir 1 cm derinlikte toz kalmadı. Bitkilerin durumu belli olacak ama çöpçüler bu durumdan çok memnun, bayıldılar.
Bir çift Borelli arıyorum, bakalım bulursam bu akvaryumu onlara tahsis edeceğim, piyasada yavru şekilde Borelli diye satılan balıkların büyük çoğunluğunun steelblue çıkmasından dolayı birkaç defa almadım. Eğer bilen gören varsa yetişkin altı dişi erkek belirgin haber versin lütfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 23:47
Tekrar düzenli kakadu üretmenin zamanı gelmiş gibi görünüyor. Maalesef o kadar tür geldi ama bir türlü temel tür kakadu yerleşik balık halini alamadı. Yılllar önce düzenli üretip yayma çabasının ardından epeyce kolay bulunur olmuş, aynı zamanda cüce grubunu da popüler hale getirmişti. Hem bulunur hale getirmek hem de üretmenin keyfini çıkarmak adına sanırım yakında yeniden kakadu girişimim olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 00:50
Herkese iyi akşamlar. Ben de uzun aradan sonra tekrardan cüce ailesine dönüş yapmayı düşünüyorum. Gerçi cücelerle tecrübelerim ramirezi ve bolivian ile kısıtlı. Ufak 40 litre kadar bir akvaryumum var. Bunu tamamen biyotopa çevirip güzel bir çalışma yapmak istiyorum. Aslında hayalimde altıgen bir akvaryum vardı ancak şu an yer dolayısıyla yapmam imkansıza yakın :) O yüzden eldeki ile devam edeceğim.
MurathanM 2015-02-03 00:51:17
Aklımdakine gelelim, silis kum almayı düşünüyorum. Akvaryum dikdörtgen, sol tarafına ufak siyah taşlar alıp onları yığmayı, aralarından doğal bir şekilde çıkar gibi moss yerleştirmeyi düşünüyorum. Sağ tarafa bir tane hindistan cevizi kabuğu koymayı onun yan kısmına da mini mango kökü koymayı düşüyorum. Yani biraz nano kurulumu andıracak ancak hayalimdekini gerçekleştirebilirsem güzel bir kurulum olur. Işık olarak floresan yerine loş bir ışık için power ledlerden alabilirim.
Hacim olarak fazla bir hacim olmadığından iç filtre yerine pipo filtre ya da şelale filtre sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Şimdi asıl tecrübesiz olduğum konuya gelecek olursak; ilk defa akvaryumda torf kullanmak istiyorum. Seranın super peat torf alacağım ancak filtrede kullanamayacağım. Sebebini yukarıda belirttim. Hindistan cevizinin etrafına bu torfu dağıtsam Ph'ı çok fazla düşürmüş olur muyum? Filtre malzemesi olarak değil de direkt olarak akvaryum içinde kullanan var mı? Hem ulaşabileceğim yerde olduğundan süresi bittiğinde yenisi ile değiştirme imkanım olur.
Aklımdakiler bunlar, türe gelince yine ramirezi düşünüyorum. Güzel bir ramirezi çifti bulursam kaçırmam heralde. Tabii 70 litre minimum ancak daha önce de sıkıntısız 1 yıl hiç strese girmeden bakmıştım. Önemli olan akvaryumda onlardan başka canlı olmaması bence. Doğal ortamlarını kurunca da daha sağlıklı beslerim diye düşünüyorum. Tabii fikirlere açığım, bir çift kakadu ya da farklı bir cüce ailesi de olabilir. Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 00:51
Kakaduya ilgi aynı dönemde artış gösteriyor galiba. Bende de erkeği gardanli nickli Barış bey'den, orange kanı taşıyan dişiyi de değerli Kakadu üreticilerinden Eşref'ten aldığım çiftim, bir ay içinde ikinci yumurtalarını döktüler. İlk yavrular bugün itibariyle 27'nci gündeler ve +25 olarak devam ediyor (sayabildiğim kadarıyla). Dişiyi altı gün önce ayırdım yavrulardan ve erkeğin yanına aldım, iki gün önce yine yumurtladı. Hayırlısı bakalım...
dorsigera 2015-02-03 01:59:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 01:15
Kakadu benim epeydir aklımda ama bir yandan yer açma gereksinimi diğer yandan özel bazı işler nedeniyle fırsat bulamadım. Ancak şimdilerde ciddi ele almaya karar verdim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 01:22
Ben de kakadu mu alsam diye düşünüyordum . Forumda birileri bizi yönlendiriyor sanırım .
Son zamanlarda çok farklı türler geldi, onlara yoğunlaştık kakaduyu unuttuk . Sen a.elizabethae hayranı olursun ama cenazene kakadu gelir .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir