Dana yüreği tarifine ne kadar toz jelatin konur?
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 10:40
Selam arkadaşlar,evde dana yüregi yemi yapacağım.Standart 600 700 gramlık tarife ne kadar toz jelatin koymam gerekiyor?Bilgilendirirseniz sevinirim!Birde 7 adet discus balıklarım için bir öğünde aşağı yukarı ne kadar vermeliyim?Bu arada toz jelatini www.hammaddeler.com sitesinden temin edebilirsiniz!Yarım kilosu 19 lira!!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 14:30
Bülent,
erman32 2009-04-24 14:30:56
Neden jelatin koyma gereği hissettin hazırlayacağın mamaya? Jelatin çoğunlukla sığır ve domuz eklem bağlarından ver derilerinden hidrolizasyon sonucu üretilen protince çok zengin bir üründür. Eğerki mutad uygulamalarda yürek ve karides, sipirulina karışımı hazırlıcaksan bu karışımda zaten proteince çok zengin olacak.
Balıklara yükleyeceğin bu yemde sindirilmeden atılımı hiç düşündünmü?
Şöyleki, sadece dana yada kuzu yüreğinden hazırlayacağın mama bile ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olacaktır.
Diyet uygulaması balık yaşına göre değişir. Ama normalde günde 1 kere balıklarının hepsine tatlı kaşığı kaşığı büyüklüğünde vermen yeterli gelecektir. Aşırı yemlemeye ben herzaman karşı olmuşumdur.
Bu balıkların doğal beslenme anlayışını bir incelemeni tavsiye ederim.
Jelatin yerine bitkisel protein yüreğe katkı olarak kullanman yerinde olur.
Uzakdoğu üreticileri genelde damızlık eş discuslarda yumurtlama öncesi, balık yumurta sayısını artırmak ve yumurta büyüklüğü büyütmek için yoğun yemleme yaparlar.
Discuslarının ömrünü azaltmak istemiyorsan diyet uygulamasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Balıklarının boyu ve kaç aylık olduklarıyla alakalı da bilgi verirsen daha net bir değerlendirme yapabiliriz.
Şunuda unutmadan belirteyim, piyasada sipirulinanın birçok türevi vardır ve bazen protininden arındırılabiliyor. Yürekten yapacağın mamadan kesinlikle yağlardan ve damarlardan arındırmayı unutma.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 15:20
Bilgilerin için teşekkür ederim! Jelatini mamanın suda dağılmaması için yani birarada tutması için kullanıyorlarmış.Daha fazla protein alma amacı yok söylenen tarifte!Firmayla görüşmemde ise bana söylediği sığır etinden yaptıkları domuz kullanmadıkları yönündeydi yani helel belgesi varmış!!Ama çok şart değilse atmam içine!!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 15:31
yemin dağılmaması içinse kullanacağınız jelatin, ben jelatin yerini bir yumurta koyuyorum, aynı işi görüyor, ayrıca yumurtadaki vitamin ve besinlerle birlikte daha yararlı bir hale geliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 15:37
[QUOTE=aldante]
Bilgilerin için teşekkür ederim! Jelatini mamanın suda dağılmaması için yani birarada tutması için kullanıyorlarmış.Daha fazla protein alma amacı yok söylenen tarifte!Firmayla görüşmemde ise bana söylediği sığır etinden yaptıkları domuz kullanmadıkları yönündeydi yani helel belgesi varmış!!Ama çok şart değilse atmam içine!!
[/QUOTE] Rica ederim!Karides kullanacaksan zaten onun verdiği kıvam dağılmayı önler. Karides kullanmasan dahi yürek dondurulduktan sonra suya attığında fazla dağılamadan yutulucaktır. Jelatin yumurta mamasında dağılmayı önlemede üreticiler tarafından kullanılır. Besleyici özelliğide vardır. Bence masrafa gerek yok jelatine de gerek yok...
Helal-haram kısmı farklı bir konu ama belirteyim ; Türkiyede hammadde olarak bunu üreten yok. Hammaddelerin hepsi yurtdışından gelmedir. Domuz kullanılmasa dahi, hammaddesi sığır olan bir maddenin, avrupa yada başka ülkelerde nasıl kesim yapıldığını düşünmeni tavsiye ederim...
Konuyu dağıtmayayım daha fazla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir