Demasoni Akvaryumu Tavsiyeleriniz


Gokhan_TflnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Mugla
Mesaj: 80
Gokhan_TflnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 11:55
Arkadaşlar elimdeki malawi türlerinin hepsini bir arkadaşıma verip 40 adet demasoni yavrusu aldım.
Balıklarımı belirli boya getirip damızlık seçimi yapacağım içlerinden. Daha sonra da üretim yapmak istiyorum. Bu tür diğer malawi türlerine göre farklılıklar gösteriyor. Yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgilere göre ilk bakımlarına başladım. Fakat balıklar ithal olduğu için 4 balık kaybettim. Şu anda hepsi sağlıklı gözüküyorlar. 120lt bir akvaryumda 25 tane mavi prensesle birlikte duruyorlar. 1 Hafta içinde mavi prensesleri akvaryumdan ayıracağım.

Benim şöyle bir bilgiye ihtiyacım var.
Elimde 450lt ve 120 lt iki akvaryumum var. Ben üretim yapmak istiyorum. 120lt ve 60lt lik iki akvaryum daha almak istiyorum. Ve damızlık balıkları koyacağım akvaryumda kısıtlı bir bütçeyle de olsa fazla uğraştırmayan bir sistem kurmak istiyorum (midyeler, bitkiler gibi suya faydalı ve temizlik sağlaması adına). Kuracağım bu sistemde uzun yıllar tecrübesi olan arkadaşlarımın bana ne gibi bir tavsiyesi olabilir. 2 yılı aşkın süredir malawi türleri besledim ve çok fazla yavru ürettim. Demasoniye geçtim ve balık bakımını bir adım daha ileriye taşımak istiyorum.

Ek olarak, ben Marmaris'te yaşıyorum. Malumunuz yaz aylarında burası çok sıcak oluyor. Akvaryum soğutmak için daha önceden az miktarda buz eklemesi yapıyordum. Şu anda buna pek imkanım yok bu şehirde. Akvaryumu yaz aylarında sıcaktan korumak için ne tür bir yöntem tavsiye edersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 13:43
Öncelikle mavi prensesleri çıkarmanız doğru bir karar. Demasoniler diğer malawilere göre biraz daha narin bir türdür. Filtrasyona ve su değişimlerine (dip çekimi le beraber) özen gösterip dişi erkek oranını da iyi ayarladıktan sonra bir problem yaşamazsınız. Tabi bitkisel beslemeye dikkat edilmeli. Soğutma için de aşağıdaki linke bir göz atabilirsiniz. Sağlıklı balıklar.

http://www.akvaryum.com/Forum/kontrollu_sogutma_k95867.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dominoumitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 863
dominoumitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 17:36
                  Üst kapakları acık bırakarak üzerlerine bir fan üfletirsiniz sorun cözülür ayaklı vntilatörler rahat oluyor ben öyle cözdüm gecen sene buharlasma fazla oluyor hergün su takviyesi yapmak gerekiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir