Denemem... yorumlarınızı bekliyorum.


NetraxaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2
NetraxaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 12:49

Fotoğraf:

Boyut (cm): 100*40*50
Kapasite (litre): 200
Canlılar: Yunus ve Sp

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Arkadaşlar merhaba;

                Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir forumları takip ediyorum, Uzun süredir de forumlara katılmak istiyordum kısmet bu güneymiş.

Yaklaşık 10 ay önce başladığım bu deneyim acı bir son ile sonuçlandı. İlk akvaryumum (67*29*40) boyutlarında (80) litre kapasitesinde bir akvaryumdu. Ancak gerek acemilik gerekse yaşanan talihsizlikler nedeni ile tüm canlılarımı kaybettim. Olayın sonunda moral bozukluğu ile hobimden vazgeçtim. Ancak 6 ay dayanabildim  şimdi ise Cumartesi günü aldığım gece saat 5’e kadar bin bir türlü çaba harcayarak kurmaya çalıştığım akvaryumumu sizler ile paylaşmak istedim.

Yetiştirmek istediğim tür sarı prenses ve yunus hepsini yavru olarak almayı düşünüyorum. Düşüncem 50 kadar alıp büyütmek

Ancak henüz akvaryumumun birçok eksiği var. Tüm eksiklikleri giderdikten sonra emelime ulaşarak canlılarımı akvaryum ile buluşturacağım.

Sizlerden bu konu hakkında destek almak istiyorum.

ü  Resimlerde fark ediliyordur akvaryumun üst kapağı yok. Ancak ilerleyen zamanlarda taç yaptıracağım ancak taç nerde yaptırılır hangi meslek alanına girer bilemiyorum.  İstanbul / Bahçelievler civarında bu tarz taç yaptırabileceğim bir yer bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

ü  İkinci olarak yunus ve sarı prenses yetiştirmek istiyorum sizce yem olarak neler kullanmalıyım.

ü  Üçüncü olarak henüz cevabına hiçbir yerde ulaşamadığım kaya tuzu mevzuu, kaya tuzunu ne amaçla ve kullanmam gerekiyor ise ne kadar kullanmalıyım.

ü  Son olarak 100*40*50 (200 litre) bu boyutta bir akvaryum için kaç adet ve hangi tür vatoz almalıyım yada almalımıyım?

Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 22:58
Selam. Tekrar dönüş yapmanız güzel tabiki.  Ben ciklet türü hiç beslemedim,sorularınıza cevap veremeyeceğim. Fakat akvaryumun suyu hazır olmadan balık kesinlikle almamanızı öneririm. Buda en az 20 günü bulur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir