Deniz akvaryumu için destek istiyorum


Koray DönmezÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2013
İl: Karabük
Mesaj: 2
Koray DönmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 01:32
merhaba, aranıza yeni katılan bir üyeyim,safranbolu'dan sevgi ve saygılar sunarım,öncelikle tüm arkadaşlarıma sağlıklı ve mutlu günler dilerim..
Ben yaklaşık bir ay önce ,175 litre ana tank ve 85 litre sump tankına sahip bir akvaryum aldım,tuz ölçer yardımı ile tuzunu koyup 20 gün kadar döndürdükten sonra ,canlı kaya ve iki adet mono koydum,su derecesini 26 ya sabitledim,kuleden iniş bölümünde elyaf ve mavi sünger kullandım,bir kısımda halka seramik taşlardan.,monolar sağlıklı olarak yaklaşık 10 gündür yaşıyor,her gün bir pet şişe kapağı kadar da bakteri kültürü döküyorum,dün akşam itibari ile bir tanıdığımdan yeni bir  Nac6 A P.S aldım,ancak kurulumunu ve ayarlarını yaparken çok bilgili olduğundan emin olamadım ve sizlerle paylaşmak destek almak ve sorularıma cevap bulmak istedim.,safranboluda yaşadığım için ve deniz akvaryumuyla ilgilenen kimse ile karşılaşmadığım için cevaplarınız ve ilginiz benim için çok önemli, 
* p.s çalıştırdıktan sonra ana tanka sürekli küçük zerrecikler pompalanıyor,kuran arkadaş 3. hazne olduğu halde p.s ve kafa motorunu aynı hazneye koydu,sumpda su 25 cm seviyesinde ,sumpun yüksekliği 35 cmdir,bu doğru bir uygulamamadır? bu zerrecikler belli bir süre sonra geçermi? henüz p.s çalışmaya başlayalı bir gün oldu,su gayet berraktı.
*sumpun iniş bölümüne koyduğum elyaf ve mavi süngerin gereksiz olduğu gibi yazılar okudum forumlarda? bununla ilgili önerileriniz nelerdir?
*Test kitlerinden edinmem gerekir mi? ve olmazsa olmaz kimyasallar varmıdır? kullanmam gereken,benim çok zor bir levelde başlama gibi bir isteğim yok ,bu boyutdaki bir akvaryumda ,riski düşük 5- 6 tane balık beslemek isteğim,zor ve problemi çok olan canlılara girmek istemiyorum
*kapağa monte ederek 55 cm yükseklikte akvaryum için aydınlatma ne önerilir,bir arkadaşımdan edindiğim dalgıç florasanlar var elimde ,beyaz  mavi ve pembe roxin markai,bunlar suya daldırmadan kapakta yan yana dizerek kullanmam önerilir mi? yeterli olur mu ,veya sadece mavi ve beyaz mı kullanmalıyım,üzerlerinde 18 w yazıyor kendinden balaslı..
*ana tankım 175 lt ve mdf bir sehba üzerinde ,içinde bu hacim için profil taşıyıcı desteği gerekir mi?

arkadaşlar bu sorularımla ilgili cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum,saygılar,,
Ekte ana tankımın ve sumpun şu anki halini fotoğraflıyorum..

Nakata2013-04-04 09:08:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanesmerÇevrim Dışı

[B]6145,2[/B] [B]14928,3[/B]
Kayıt: 03/08/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 416
hakanesmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 02:05
Öncelikle mercan bakacaksan o aydınlatma kesinlikle yanlış fakat yosun gibi sorun çıkarcağını,aydınlatmanın yani,sanmıyorum.Balık varsayalım baştan sumpa kafa motoru ve ps olmaz aynı yerde olmaz kafa motoru ps.den geçmedende suyun bir kısmını akvaryuma atacaktır ki bulanıklığının geçmemesinin birinci nedeni eğer bakteri patlaması olduysa bulanıklığın ikinci sebebi ama bakteri patlamasıysa endişelenme o geçicidir.Kafa motoruna gelince psnin olduğu hazneden taşan suyun aktığı yerde olmalı.Test kitlerden edinmen gerekicek illaki olmazsa olmaz kimyasal derken katkı/ilaç mı kastediyorsun yoksa testlerden diyorsan nitrit nitrat kh ph ve cl2 testleri başlangıç testlerin olabilir.Fakat anladığım kadarıyla araştırma yapmadan girmişsin bu işe internetten bir cevaba sabit kalmadan sürekli araştırmayada devam et.MDF sehpa sıkıntı yaratcağını düşünmüyorum fakat ilerleyen zamanlarda tuzlu su ile içlerine doğru ıslanırsa sıkıntı yaratabilir.Canlılara gelince mono argus deneme sürecinden sonra hemen atmanı tavsiye etmem ama damsel olabilir palyaçolar dayanıklı gibi görünsede,yazılsada su değerlerin iyi değilse fazla yaşatamazsın ama damsellar stres altına kolay kolay girmeyen balıklar ve ufak tefek su değişimlerine dayanabilcek canlılardır,öncelikle tavsiyelerim bunlardır.Yanlışım olduğu yerlerde başka arkadaşlarda düzelticeklerdir zaten ama sen buarada sürekli araştırmalara devam et tuzlu su bilgini genişlet.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray DönmezÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2013
İl: Karabük
Mesaj: 2
Koray DönmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 03:02
İlginize çok teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmeterdogan61Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 148
ahmeterdogan61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 09:37
PS nin su çıkışı ile tanka su gönderen kafa motorunun suyu aldığı yer birbirine yakınsa tanka ufak hava zerrecikleri atması normaldir çünkü ps den su dökülürken suyun altına doğru hava kabarcıkları yollar ve bu kabarcıkları kafa motoru yakalayıp ufak zerreciklere ayırıp tanka yollar. Hep daha temiz bir su hem de bu kabarcık sorununun ortadan kalkması için tabiki arkadaşın dediği gibi kafa motoru PS'den sonraki bölmede olmalıdır. Elyaf, hergün değiştireceksen faydalı ama değiştirilmediğinde nitratı tetikliyor dikkat etmek lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir