Dere yosununu ve otunu akvaryuma adapte ettim
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 15:54
Arkadaşlar bir kaç gün önce bu konuyla ilgili danışmak için konu açmıştım. Dereden topladığım yosun ve otları akvaryuma adapte edebilir miyim diye. Galiba şu anda başarılı olmuş gibi görünüyorum. 3 gün boyunca topladığım bitki ve yosunları suda bekletip iyice suya doymalarını sağladım. Bu arada üzerlerindeki istenmeyen parçalar da çıkıp temizlenmiş oldu. Ardında boş akvaryuma yerleştirdim. Ancak orada da yarım seviye suda bir gün beklettim ve suyun oda sıcaklığına gelmesini sağladım. Sonrasında suyu tamamen doldurup 1 gün daha bekledim ve suyun yine sıcaklık olarak dengelenmesini bekledim. Ardından bugün akvaryuma ısıtıcı yerleştirdim. Su sıcaklığı şu anda 22-23 derece seviyesinde. Su ısındıktan bir saat sonra da içerisine bir dişi lepistes bir moli ve bir de bronz çöpçü attım. Şu anda sorunsuz olarak yüzüyorlar. Hatta keyifleri bir önceki düzenden de daha iyi daha hareketliler. Lepistes yem yemiyordu bende salatalık içi verdim. Bayıldı resmen. Görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Akvaryuma ışık yerleştirmedim. Oda tüm gün en iyi derecede güneş alıyor. Gün ışına göre alışsınlar istedim. Doğal ortamdaki gibi.
harundemir52 2013-11-25 16:35:51
Bunlar 3 gün boyunca bitkilerin beklerkenki hali. Yosunların yanındaki açık renkli olan renk değiştirdi o yüzden attım. Yani başarısız oldu. Ancak diğerleri bozulmadan duruyorlar.
Bu video da şu anda aktif akvaryumun hali. Tabana kum sermedim. Sadece çakıl taşlar üzerine yerleştirdim. Aldığım yerde de böyle böyle duruyorlardı. İlerde sorun olursa yerlerinden çıkarlarsa kum yerleştiririm.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5wNj87u2kh4&feature=youtu.be[/VID]
Beğenenler: [T]197480,Muvahhid[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 16:49
kardeş iyi bir tespit tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 21:26
Tesekkürler. Hic yadırgamadılar. Özellikle takip ediyorum. Balıklar free rahat takılıyorlar. Su üstunden inmeyen moli ve lepistes çöpcuyle beraber yosunlarin dibini karıştırıyor...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 11:55
İşte akvaristlik böyle bir şey durmadan araştırma ve yeni keşifler. Tebrik ederim dostum umarım sorunsuz bir şekilde devam ediyorlardır.
Bitkilerin üremesi ne durumda ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 12:37
Genelde bitkiler bünyelerine depoladıkları besinlerle bir süre bozulmadan kalabiliyor hatta boy atıp gelişebiliyorlar, sonra besinsiz kalınca veya ortama alışamayınca ölüyorlar. Umarım bu işin akibeti böyle olmaz. Merakla bekliyoruz sonuzu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 16:19
bende barajdan eladeo ve baraj yosunu getırdım eladeo koydum akvaryuma yosunları fanusta bekletıyorum bakterıler için bende koyucamda :D teretdüt ediyorum onun için konu fırtlattım :D görürmü bilmem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2014 20:06
arkadaşlar. öncelikle şunu belirteyim yosunlarda hiçbir şekilde kararma solma veya başka bir değişim olmadı. çevreye doğru bir gelişim de olmadı ancak. yosunların boyları dikine sert bir şekilde uzadı. fakat benim bir hatamdan dolayı sonuç biraz kötü ancak önlem alındığı takdirde hiçbir sorun olmuyor. size şöyle anlatayım ben yosunların toprak kısımlarını tam olarak temizleyemediğim için o şekilde akvaryuma koydum. bir sorun olmadı. hatta suyu çekip ağırlık yaptığı için faydalı da oldu. ancak bu yosunların köklerini salması için pek faydalı değildi. ikinci kısım ise akvaryumun kesinlikle çok iyi filtrelenmesi. ben şöyle birşey denedim ve çok şaşırdım. arkadaşlar ben bu yosunları 60 litrelik bir akvaryum tabanına serdim. içerisine filtre, ısıtıcı ve hava motoru aklınıza gelebilecek hiçbir ekipman koymadım. sadece bu yosunlar ve 5 adet lepistes bıraktım. günde 2 defa da yem verdim. Sonuç: Lepistesler 2 ay boyunca hiçbir sorun yaşamadan hallerinden memnunl bir şekilde yaşadılar. ancak geçen gün akvaryumda filtreleme olmadığı için aşırı derecede koku vardı. Ancak yosunlar yine de sapa sağlamdı. Yani iyi bir dip filtreleme sistemi sayesinde kara yosunları rahatlıkla akvaryum tabanı için kullanılabilir. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum lepisteslere hiçbir zararı dokunmadı. bu arada lepistesler narindir falan diyen olabilir. Bence bu yanlış bir düşünce ben ısıtıcısız ortama alıştırdım ve sonuç olarak hiçbir şekilde ölmediler. Hatta daha dinçler ve akvaryumdan çıkarıp da anında çeşme suyuna da atsam birşey olmuyor. bunu da test ettim. Önemli olan nokta bu balıkları yavruyken bu duruma alıştırmak. ya da erginleri kademeli olarak 2 haftada alışır hale getirmek. Şu anda kokudan dolayı yosunları akvaryumdan çıkardım. akvaryumu komple boşaltıp yıkadım ve suyu doldurup saniyesinde lepistesleri içine attım ve aynı rahatlıkta yüzdüklerini gördüm. Birnevi japon balıkları gibi artık su sıcaklığı kolay tolore edebilir hale geldiler. İnanmayan yaptığım şeyleri sırayla yapabilir.
1. Kara yosunlarını 10 gün kadar 10cm derinlikte bir kapta suda bekletmeniz gerekli. günde iki defa yüzeye çıkan kısımları suya batırmalısınız.
2. 10 gün sonra yosunları akvaryuma yerleştirip akvaryumu yarıya kadar su doldurmalısınız. Ancak yosunların üzerine ağırlık vs şeyler koymalısınız. bir hafta kadar bu şekilde kalması yeterlidir.
3. Akvaryum oturduktan sonra tamamen suyla doldurabilirsiniz. Bu arada yosun tamamen suyu emdiğinde üzerindeki ağırlıkları alabilirsiniz.
4.Son aşamada tek ihtiyacınız olan çok iyi bir dip filtre sistemi. Bu sistem yosunun üzerinde birikecek olan yem ve pislikleri alacak. Hava motorunu isterseniz koyabilirsiniz. Ancak benim şahit olduğum. Yosunların hava kabarcıkları sayesinde balıkların 2 ay boyunca sorunsuz yaşaması. Kara yosunları için önemli olan şey günde 4-5 saat kadar gün ışığı görmeleri. Sadece bu gerekli. Dilerseniz akvaryuma bu şekilde ışıklandırma yapabilirsiniz.
Beğenenler: [T]197480,Muvahhid[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir