DEV PİRANHA AKVARYUMU


RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 01:57
Yaptım bozdum ürettim kazandım battım derken bitirmişdim hobiyi=) Elimde son kalan 2 metre akvaryumu ne yaptıysam satamadım beğeniyorlar 4 5 kişi gelip yüklenince vaz geçiyorlar =) Benimde çok şükür paraya ihtiyacım kalmadı artık milyon dolar verseler satmaktan vazgeçtim.Bundan sonra hobiye devam edicem kafamdada çok fena bir piranha akvaryumu var. Bir dönem bitkili olarak kullanıldığından aydınlatmasıda müsait co2 kurmayı düşünmüyorum eğer piranhalar sararsa ilerleyen zamanda onuda kurarım elimde 125 litre jbl manado kum armatürde 6 aded t8 floresan 2*tetratech 1200 filtre 20 akvaryuma kadar hava basabilecek sağlam bir hava motoru var.Sizce nerden başlim ilk etapta balıksız bitkilerle birkaç ay devam edip sonrasındamı balıkları alayım. Bu piranhalar için bitki ve hertürlü dekor tavsiyelerinizi yanlarında yaşayabilecek sürü balıklarını vs hertürlü fikrinizi bekliyorum , acemi değilim yıllardır defalarca okuyup araştırmışımdır ama yetmiyor illa akvaristlerinde fikirlerini almam lazım. Arka plan yok onuda ne renge boyim manado ile siyah fon dehşet güzel duruyor aynen devam edeyimmi sizce. Valla dostlar kusura bakmayın biraz çakır keyif yazdıkça yazıyorum keyfim yerinde eskiden kafamı çevirsem heryer akvaryum olurdu bakıyorum bakıyorum 1 tane kavanozda japon bile yok bunalıma girdim kararı bu gün aldım yarın uygulamaya geçicem  RedMap872014-06-21 09:14:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 04:08
Üstad , pirana bir akvariste tavsiye edecegim son türdür. Ben sahsen hic haz etmiyorum. Tabi zevkler ,renkler tartisilmaz da . O baligi gördükce istahim kesiliyor. Pirana ile Amerikan cichlid lerden bazi türler uyum icinde yasiyor. Bunlardan en uyumlusu kuskusuz Astronotus Ocellatus . Fakat su kadarini söyleyim yemleme disinda bütün gün neredeyse akvaryumda sabit duran ve cok cabuk biktiran bir tür icin o kadar masraf ve eziyete degmez. Ben olsam Diskus yapardim bitkili. Icinede 100 adet Neon tetra. Co2 reaktör . Izlemeye doyum olmaz, en azindan renkleri var .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 09:11
Son beslediğim balık discus yavruda aldım herbişeyi yaptım bana okadarda keyif vermiyor açıkcası . Ondan öncede bu akvaryumda bitkili melek tankım vardı yanlarında tetra türlerinin hertürlüsünden rasbora makas kuyruk penguen gökkuşakları ramirezi daha aklıma gelmeyecek onlarca tür. Piranha nerede gördün bilmiyorum ama hiçde durgun balık değildir sağlıklı bir piranha sürüsü 7 24 arayış içindedir 1 saniye durmaz sürekli tedirgin sürekli avcı şekilde akvaryumun her noktasını didik didik gezer abi sen ya sağlıksız piranhaları izledin yada pacudan bahsediyorsun. Astronota gelince piranha ve bitkilerle uyumlu değil. Benim piranhaların yanına aradığım tetra türü ufak sürü balıklarıdır yani onlara rakip olabilecek türden iri balıklar değil. Birde piranha besleyen onca insana hakaret gibi olmuş bence sonuna kadar masrafa değer ben zaten 25 aded 2 cm kadar yavrudan alıp başlayacağım zaten dekor bitkili ve kütüklü olacağı için sıkıldığımda zarar değil kar ederek elden çıkartırım. Bu zamana kadar zaten hiç bir kurulumda ya sıkılırsam ya zarar edersem diyerek geri adım atmadım Allah izin verdiği sürece iyi balık bakarım hertürlü hakkını veririm onlarda emeğimin karşılığını verir ben kafaya koydum discusdan sonra piranha üreticem ama ne kadar uzun bir süreç olacak bilmiyorum tetradan yavru aldım piranhadan neden olmasın.RedMap872014-06-21 09:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 13:39
http://www.youtube.com/watch?v=ODIYhaEladg

http://www.youtube.com/watch?v=GcSVPNKrTZo

http://www.youtube.com/watch?v=2kX4Oid8IwQ

http://www.youtube.com/watch?v=bZ7ik_3qaWI

Insallah videolar yardimci olur. Benim kendi cektigim prena görüntüleride vardi ama maalesef kabloyu bulamadigim icin yükleyemedim. Pirena gün boyu hareket halindedir demisin. Aciktigi zaman etrafinda birilerini görürse ,yem verecegini bildigi icin hareket eder aksi takdirde , pirenalar duragan baliklardir. Ayrica Red Belly Pacu da prena cinsidir. Hani pacu prena degil gibi bir izlenim vermisin ancak o da ayni familyadandir. Ben prenalari hem Köln hem Frankfurtta hayvanat bahcesinde de izledim, yani akvaryumda görebilecegin en büyük prenayi orada gördüm ve kesinlikle normal zamanlarda discus kadar hareketsiz bir balik. Ayrica gümüs ve hafif kizil bir renkden baska rengi yok . Dedigim gibi renkler ve zevkler tartisilmaz. Ben sadece kendi tecrübe ve görüslerimi dile getirdim. Karar senin. Son olarak Oscar la pirena yasamaz sözünede zannederim yukaridaki videolar en iyi cevap olur. Hatta istersen bir 10 tane video daha gösterebilirim. Hem nerden oscarla pirena yasamaz diye düsündün onuda anlamis degilim.
Konyali232014-06-21 13:41:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GargameLÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2014
İl: Konya
Mesaj: 1033
GargameLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 13:41
Piranayı tek tür beslemenizi öneririm.Çok daha albenili oluyorlar.Bitki konusunda şu konuyu harfiyen uygulamanızı öneririm.

http://www.akvaryum.com/forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 14:28
.

Ben oscar yaşamaz demedim uyumlu türler değiller dedim ona bakarsan ben zamanında olmaz denilen türleri yanyana besledim ama doğru olan bu değil. Bir  kaç üstadda izledim hiçte durağan balıklar değiller 7 24 1 saniye durmuyorlar . Pacu konusunda haklısın piranha türü olduğunu biliyorum yanlış ifade etmişim zaten dikaktli okusan yaşamaz yazmadığımı ve  birazda çakır keyif olduğumu anlardın=). Piranhaları çok fazla besliyorlar ve izlediğim birçok akvaristin piranhaları obez durumda hal böyle olunca hayvanlar hantal oluyor her türde olduğu gibi doymayacakları şekilde azar azar beslersen sürekli av arayışında hareketli olular.Ben piranhaları tartışmak için konu açmadım kullanılabilecek bitki tavsiyeleri ufak sürü balıkları vs yorum almak için konu açtım . Video vs onlarca izledim canlı canlı kurulu akvaryumlarda saatlerce izledim benim güzel memleketimdede akvaryum konusunda ilerleme kaydedildi ankara olsun istanbul olsun dev piranhaları oralardada seyrettim uzaklara gitmeye gerek yok=) benim okumak istediğim ben şu balıkla baktım böyle sorun çıkardı şu bitkide böyle oldu gibi tecrübeler. Akvaryum kurulacak 2 3 ay boyunca balık eklenmeyecek zaten önce bir kafamdaki peyzaj gerçekleşecek döngü mükemmel şekilde oturacak bitki bakımları rutin hale gelecek vs vs aceleci değilim ,yoksa bomboş akvaryumu 15 dakikada faliyete geçirip balık eklerim sapasağlam öldürmedende bakarım o konuda teknik ekipmanda var tecrübede. Yani kısacası yıllar sonra evde 1 tane balık olmadığı bir anda o kafayla dank edince bunalıma girdim heycanı anlayın  dünyaya geldiğimizde evde balık varmış düşün yokluğu ne kadar zor =) Yinede ilgin için çok teşekkür ederim bu zamana kadar yaptım bozdum hobi dedim ticarete kaydım ticaret dedim hobiye geri döndüm falan sürekli değişimler oldu. Bu saatten sonra yıllarca izleyebileceğim bir akvaryum kurucam neden dersen hobiden tamamen vazgeçmiştim ve kafamdan silmiştim o yüzden bu saatten sonra tür değiştirmek heycan vermeyecek sadece ortaya kaliteli bir iş çıkarayım ve sonra orada akvarym olduğunu unutayım sadece yem ve rutin bakımlarla yıllarca çalışsın dursun.=)Birde verdiğin videoların tamamını izledim  resmen işkence kutularından örnekler vermişsin yazık günah hayvanlara ben bu şekildeki akvaryumları 12 13 yaşındayken terkettim . Ben ne soruyorum neyi hayal ediyorum siz beni nasıl anlıyorsunuz nelerden örnekler veriyorsunuz işte bu ülkede bu hobi bu yüzden gelişmiyor şahsi olarak algılamayın lütfen maksadım kırıcı olmak değil sadece eleştiri.



[QUOTE=GargameL]Piranayı tek tür beslemenizi öneririm.Çok daha albenili oluyorlar.Bitki konusunda şu konuyu harfiyen uygulamanızı öneririm.

http://www.akvaryum.com/forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
[/QUOTE]Sizede teşekkür ederim ama tek tür hiç sevmiyorum akvaryum uygun olduğu için bir nebzede olsa doğal davranışları izleme imkanım oluyor yani avaryumda hiyararşi istiyorum. Mesela karma malavi kurduğumda anaçlar kend halinde yavru bırakıp yüzdürüyordu tehlike geldiğinde yavruları ağzına topluyor bir kısmını toplayamıyor saldırganlaşıp bölge terörü çıkarıyordu doğadaki gibi 20 yavrudan birkaçı kurtuluyordu mesela yaşayan kayalar kaya diplerinde hafif yan durup oralardan arada bir çıkıpyem arayışına giren yavruları kapıyordu  falan istediğim yine farklı değil =)Mesela piranhalar yeme dalarken etrafa uçuşan parçacıkları ufak sürüler kapışacak yüzeye yakın yüzenler orta kısımda mesela neon tetra karakterinde balıklar dib kısımlarda piranhaya benzeyen küçük kırmızı tetralar falan bakalım inşallah güzel birşeyler yapabilecekmiyiz.Birde planet earth tatlı sular belgeselindeki piranha sahnelerinde yem kapıştıkları bir sahne var alt taban komple yeşillik binlerce ufak türde balıklar piranhalarla beraber yem artıklarına dalıyor piranhalar hiçbirinin yüzüne dönüp bakmıyor bile şimdi o balıkların isimlerini arıyorum bazıları tanıdık geliyor ama çeşitlilik çok fazla. RedMap872014-06-21 15:10:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir