Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"


ethemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 464
ethemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 08:36
[QUOTE=E_C_N][QUOTE=ethem][QUOTE=enginkoc34]Olabilir Ethem abi,ana tankta değiller,orada olsalar hiç yavru veremezlerdi sanırım.[/QUOTE]
 Evet ana tank birçok balık için üreme şartları epey zorlar. (ana tankı genel karma tank olarak degerlendiriyorum)
Balıklarını sen biliyorsun.Eger genç ebeveynlerse tecrübe düşük olmasının yanı sıra yumurta performansıda az olabilir.Şunu gözlemlemeni önermek istiyorum .Larvaları önce hangisi yemeye başladıgını yakalayabilirsen onu larvaların çıkmasına yakın yada çıktıktan sonra ayırabilmendir.
Veya bunun daha kolay tarafı ilk 24 saat te gözlemlemende hangisi daha çok yumurta  başında bekliyorsa onu yumurtalarla başbaşa bırakmandır. 
[/QUOTE]
 
Ethem bey, eşlerden sorunlu olanını tanktan çektiğinizde bu sefer diğeri eşini göremediğinden yine larvaları yiyecektir. Aynen discusta yaptığımız gibi mevcut tank içerisinde sorunlu olanını kafes içerisinde tutmaktır. Ben bunu eşlerin bu aşamalarında, yavruların serbest yüzüşe geçtikten sonra kavgalarında hep uygularım. Dikkat gerektiren şey eşlerin bu noktada birbirlerini görmeleri.
[/QUOTE]
 
Ercan bey tespitiniz doğru.Eşler birbirini görmedende görevlerini yapabilir de ,yapmıyabilirde.
Larvalar 3. cü güne kadar yaşıyor fakat daha sonra kayboluyor ,burda asıl olan sorunun neden kaynaklandıgını tespit etmek ve yapılması gereken uygulamalar baza alınmalıdır.
 
Yukarda belirttiğim bır kısım sorunların dışında genede birçok nedenden dolayı yavrular yok oluyor olabilir.
 
Bu gibi durumlarda yapmış oldugunuz tespit ve uygulama dogrudur.Melek uzun yıllardır vazgeçemediğim asortik çok güzel   fizige sahip balıklardan biridir.
 
Discus  melekle benzerlik göstersede bazen üretim konusunda çiftler imha konusunda dahada iç güdüsel davranıyorlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 09:33
     Ethem bey yeterince gerekenleri söylemiş Engin bey,Gerçekten bazı eşlerde bu sorun oluyor.Bende olmadı mı?Sayısı o kadar fazlaki.Denedim çok şey,akvaryum etrafını izole etmek dış dünya ile bağını koparmak bunlardan biriydi.Balığa yemi bile çaktırmadan atıyorsunuz.Bu sefer akvaryuma gerekli müdahaleler var.Öldülermi dirilermi bakacaksınız.Bir açıyorsunuz korkudan tanktan atlayacak.Gece açıyorsunuz sabah güne uyanıyor ancak değişen birşey yok .Yine katil balina 'orca' gibi.Engin bey böyle balıklar ne yazıkki olabiliyor.Anlamsız yere yavruları yiyor.Şuan kuş üretiyorum,durum yine aynı, öyle anne var yumurtanın üzerinde kalkmıyor yem yemeye gitmiyor,neredeyse acından ölecek,öyle anne var yumurtluyor yatmıyor yatsa yavruya bakmıyor vs vs vs.
  
    Ercan abi,aslında aklımdakileri söylemişsin ben cesaret kırmamak yada hevesli arkadaşları kötü etkilememek için söylememiştim.Sen söylemişsin o halde bende düşüncelerimi dile getireyim.Sana sonuna kadar katılıyorum.Altum eğer piyasaya rahat girerse alım gücü insanları zorlamazsa kısa vadede bakıldığında hayallerin gerçekleşmesi olacak insanlar gıpta ile bakacak,uzun vadede tür enflasyonundan nasibini alacak bilinçsiz eşleme ve üretim neticesinde ırk kırılacak sonra piyasada normal melekten farkı kalmayacak.Demasoni neydi zamanında,forum kırılıyordu demasoni hayaliyle.Ankarada bunu bir kişi üretiyordu.Hepimiz ondan aldık balıkları.Sonra heğimiz ürettik.Şuan yüzüne bakan yok demasoninin.İkola bemba neydi demasoniden önce vs vs vs.Diyorumki altum keşke hep hayallerde kalsa...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 464
ethemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 16:09

Gökhan bey merhaba,

Hangi tür ve canlı olursa olsun yeterince uzun süreç  beraber yaşarsanız birçok sorunlarla karşılaşıyorsunuz fakat onları tanıdıgınızdan  sorunu çözmek kolay oluyor.
 
Konuda geçen basit görünen balıklar neden yavrusunu yer?sualine belkide  20 kadar alternatif çözüm üretecek madde sıralıyabiliriz.
 
Bence kimse cesaretini kırmamalı onlarla yaşadıgımızda asıl olan hobiden alıcagımız keyif yaşananlara  bağlı olmalı.Şahsım adıma yavru almak bana o kadar basitki tıpkı yemlemek gibi ,fakat damızlık boyuta gelmeleri keyfime keyif katıyor.
 
Kuşlardaki açıklamanızdan yola çıkarak elimde 1 çift discus var bu hayvanların pisikolojisi bozuk yıllardır benimle olduklarından durumlarını çok iyi biliyorum.(yumurta dizer biri baksa biri bakmaz -ikiside larvaya kadar baksa dişi larva üzerine yada yakınına yumurta dizer erkegin bakmasına engel olur-larvalar çıkar serbest yüzene kadar çok iyidirler fakat larvaları toplamazlar sonunda larvalar gezer belli süre sonra  ölürler.Çok kez yavruları toplayıp aynı zamanlarda yavru çıkaran discusun sırtına salmışımdır.)Balıkları tanıdıgımdan artık dert etmiyorum 4-5 denemeden sonra artık sanırım yaptıklarından yorulup yavruyu büyütüyorlar.
Balıgımızı tanıdıgımızda sorunlarıda çözmek çok zor degil .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 14:03
Evet arkadaşlar Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.Amin

Arkadaşlar bende çifte bayram var kurban olduğum allah c.c çifte sevinç yaşatırdı bana
6MAYIS TARİHLİ Gold gohst yavruları büyüdüler de eş tutular artık yumurta dizme gününü beklemek kaldı gerçekden çok yoğun bir maraton idi benim için ve emin olun.
Ercan AKYÜZ Ramazan ÇALIK ve Gürkan ÖZTÜRK
ustalarımız olmasyadı işim çok zor du allah c.c  hepinizden arzı olsun buyrun yavruların bendeki ilk videosu

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xiuezl_balyklarym_animals[/VID]

Düzenli su değişimi günde 7-8 kere farklı yem türleriyle sabah ve akşam olmak üzere sıkı protein yüklemesiyle balıklar 4,5 ayda damızlık oldular diyetisyenim  olan
Gürkan ÖZTÜRK :))

Ramazan ÇALIK abimde amazon biotopu hakında olan derin bilgisi akvaryuma su tutma su hazırlama değişim sürecini ve suyun bütün kimyasal yapısı ile tam bir amazon biyotopcusu altum almak kısmet olursa adapdasyon işini yapdıracağım tek insan Ramazan beydir .

Ercan abi bu kadar varyantı nasıl aklında tutuyorsun bende anlamış değilim yani Balığı 50 mt den göster hangi varyant dan kaç tane çıkacak saysın size allah dan son anda kardeşini uyardı da araya başka kan sokmak nasip oldu ve yine işin başında 40 tane balık ile başlamama ramen ayıklıya ayıklıya 8 taneye düşürmemi sağlayan yine Ercan bey .

Baba : Gold gohst Tül  kuyruk
Anne : Düz Gold gohst

Buyrun damızlık haleri :

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xkscmq_cift_animals[/VID]

Not: "MaşaAllah  Konusunda çok hasasım"

Amra2011-08-30 14:15:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 14:14
Herkesin bayramını bende tebrik eder, günahlardan arınmış bir şekilde katına almasını Allah'tan cc. niyaz ederim.
 
 
Aytekin, iltifat etmiş sağolasın ama biz ne yazarsak yazalım karşımızdakinde bir gayret olmazsa paylaşılanların da bir anlamı elbette olmayacak. MaşaAllah gayretlisin. Hayırlısı bakalım.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 16:00

     Öncelikle herkesin ramazan bayramı mübarek olsun.Allah ramazan ayını bizlerden razı olarak bitirmiş olmayı nasip etsin.

      Aytekin abi, tebrik ederim. Emeğinin karşılığını almak bu hobideki en güzel duygu olsa gerek. İnşaallah bir gün bende amacıma ulaşırım.

                                                                                                                            Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 17:45
Arkadaşlar balıklar yumurta dökmeye başladı büyük süpriz var dişi tül erkeğini reddeti.
Öbür erkek ile eşleşdi :)
bu arada bu batıma dokunmicam bir dahaki batımda bakacaz artık :))

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xksg0p_yumurta_animals[/VID]

Yumurtlama işlemi harıl harıl devam ediyo .
Amra2011-08-30 17:55:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 18:52
Aytekin'im hayırlısı olsun, telefonda konuştuğumuzdan hariç başka bir gelişme var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 02:05
Evet arkadaşlar balıklar 8 tanae olup 300lt akvaryumdalar benim için süpriz oldu çünkü hiç ama hiç bekemiyordum dişi tül erkeğini kabul etmedi fakat başka bir erkek ile çifleşdi akvaryumda ortalık birbirine girdi yani herkes dişiye yanaşmaya çalışdı bu arda dişi diğer erkeği de uzaklaşdırdı şuan yumurtalra dişi tek başına bakıyo erkek de ara ara yumurtaların yanına geliyo eğer erkek uzun süre yumurtanın başında beklerse akvaryumda ortallık birbirine giriyo bu batim dokumiyacam bakalım neler olacak bu arda acil
bir şekilde yumurtlama tankı yapmam lazım kendime elimde gerci 1-2  ufak tank var ama nekadar kulanışılı olur onu  bilmiyom ısıtıcı takmadım havalar zaten güzel bu arda benim hobihanemde zaten sabit 26 derceduruyo hata gectiğimiz aşırı yaz sıcağında bile şimdilik bukadar bu arda kronometre tutum şuan itibari ile balık yumurtaları 8 saat lik .


Evet 16 saat oldu ve 5 tane mantarlşma saya bildim anne baba şuan beraber bakıyorlar bu arada ne kadar elma salyangozu varsa ayırdım akvaryumdan beklemeye  devam ..... Amra2011-08-31 10:33:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 17:00
Aytekin son durumu bir aktar bakalım. Eşlerin yumurtalara ve diğer balıklara karşı tutumu nasıl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 17:16
Abi akvaryumu 2 böldüler yaklaşanı geri püskürtüyorlar dişi ile erkek de pek anlaşıyor sayılmaz çünkü onlarda sürekli ağız ağıza dalaşıyorlar itişip duruyorlar sonra dişi yumurtaların başına dönüyo erkek de alan koruması yapiyo ama kendi aralarında dişi ve rekek de çok kavga ediyo yani gerci şu yumurtlama tankları gelsin dişiyi tül erkeği ile çiftleşdirmeyi düşünüyom



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 17:24
Dişi yumurtaları kıskanıyor şu an bu normaldir. Daha ilk batında bile bu koruma iç güdüleri çok iyi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 19:53
Eywalah ramazan abi bu  yurtlama tank ölcüsünü bir daha versene olmasa 1 tane yumurtlama tankı yapacam .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 20:17
Aytekin soruları bildiğim yerlerden sor aman, pot kırmayalım sonra :)

Standart bir metrelik bir akvaryumu üç eşit parçaya bölüp üç eş koyabilirsin. Diğer yandan 40*35*40h, 40*30*40h vs ebatlarda üretim tankı yapabilirsin.
Şimdi sen benim üretim tankımın ebatlarını da sorarsın onu da söyleyeyim, 52*35*40h.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir