Discus Akvaryumunda Bulanıklık Sorunu Ve Çözüm


MarchÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 8
MarchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2024 01:08
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247424/150720240106181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247424/150720240107291.jpg[/IMG]

Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım ve her şeyde olduğu gibi bu hobiye de en zorundan başlayarak discus balıkları ile başladık çünkü en güzelleri onlardı :) Bunun için bir aylık bir araştırma yaptık. Akvaryumundan su değişimine ve balıklarına kadar her şeyi inceledim. Akvaryumu kurduk, tasarımı yaptık, her şeyi tamamlayarak tankı hazırladık. Bu süreçte balıklarımız satıcıda bekliyordu. Tankı kurduk ve 3 gün boş çalıştırdık. İçine 3 vatoz ve bir de Japon balığı ekledik. Bu şekilde tüm ekipmanları ile boş çalıştırdık. Bakteri kültürü de ekledik. Akvaryumu kurarken boşaltım ve dolum sistemini tam otomatik yaptım. Mobil uygulama ile suyu yüzde 30 boşaltıp, gene mobil uygulama ile 3'lü kartuştan geçirip 29 derecede sabit suyu akvaryuma dolduruyorum.

Fakat bir sorunu aşamıyorum: Balıkları erken eklediğimden olsa gerek suyun bulanıklığı gitmiyor. İki haftaya yaklaştık ama istediğim berraklık oluşmadı. Dış filtre olarak Aquel 2000 filtre kullanıyorum. Filtre malzemelerinde Sera Siporax ve 2 adet Purigen, elyaf vs. tüm ürünleri ile tam dolu çalıştırıyorum. Bazı bilgilere dayanarak 1 gün arayla yüzde 20 su çekiyorum, o zaman biraz temizleniyor ama bazı kaynaklar bakterinin oturması için suya müdahale edilmemesi gerektiğini söylüyor. Anladım ki bu hobide doğru tek değil, herkes bir şey diyor ama maalesef birbirine çok zıt şeyler de var.

Akvaryum ölçülerim 120 cm uzunluk, 55 cm yükseklik ve 60 cm derinlik.

Akvaryumu nasıl daha berrak hale getirebilirim? Yaptığım bu yanlışı nasıl en hızlı şekilde düzeltebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FISHERMAN01Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2020
İl: Izmir
Mesaj: 132
FISHERMAN01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2024 20:25
Akvaryumunuz çok güzel olmuş. Eklediğiniz dallar suya salınım yaptığı için black water tarzında oluyor olabilir suyunuz. Berraklıktan kastınız suyun beyaz olmaması mı? Benim akvaryumumda da ilk aşamalarda bu şekilde olmuştu haftada 2 3 su değişimi ile dalların suya salınımı azaldı ve bitti. Su değişimleri ile beraber suya salınımı azalacak ve bitecektir. Bu süreçte purigeni temizlemek ve tekrar kullanmak gerekebilir çünkü direk sarı suyu emiyor. Ben youtubeden bakarak öğrendiğim çamaşır suyu ile temizleme yapıyorum. Riskli fakat yıllardır bi sorun yaşamadım.

Diğer bir seçenek ise bakteri dengenizin tam oturmaması. Puslu görünüm bakteri dengenizin tam oturmadığına işarettir bulanıklıktan kastınız bu ise. Sonuçta 3 günde bakteri dengesi oturmaz ve sürekli su değişimi yaptığınızı söylüyorsunuz. Tekrar bakteri kültürü eklemesi yaparak süreci hızlandırabilirsiniz. Ben oase nin boost bacteria kullanıyorum su değişimlerinde gayet memnunum. Siz de bir bakteri kültürü kullanarak daha hızlı adaptasyon sağlayabilirsiniz. Purigeniniz var direk onu ekleyin diyecektim olması büyük avantaj. Belki sera nın crystal clear toplarından bir kaç tane ekleyebilirsiniz daha fazla berraklık için.

Beğenenler: [T]247424,March[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir