discus üretimhanesi
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2009 21:43
Birazda para , zaman , imkan bunlarda gerekli...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 19:55
Engin Bey son durum nedir bizleri merakta bırakmayın selamlarımla kolay gelsin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 20:02
Merakla bekliyeceğiz saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2009 18:28
Değerli hobistler haklısınız fotoları gödermedim hayatımın yoğunluğu nedeniyle bu işleri biraz ağırdan alıp tek çift ile uğraşmaktayım yaza doğru performansımın iyice arttığına şahit olacağız ilgi ve alakanız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Yavrularımın büyümüş hallerini yakında genel fotolarla yayınlayacağım bu sefer kesin artık.. Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 13:32
Engin bey size naçizane tavsiyem ikinci resimdeki White butterfly discusu pigeon türleri ile eşleştirmeniz.Sıradan eşleştirmeler ile kendi ayağımıza kendimiz çelme takmış oluyoruz. İnşallah beni yanlış anlamazsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 13:58
[QUOTE=hellwardens]Engin bey size naçizane tavsiyem ikinci resimdeki White butterfly discusu pigeon türleri ile eşleştirmeniz.Sıradan eşleştirmeler ile kendi ayağımıza kendimiz çelme takmış oluyoruz. İnşallah beni yanlış anlamazsınız.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Bu benim ilk denemem dediğiniz türleri bulabilirsem zaten yapacağım. Eldeki malzemeden şimdilik bu kadar köfte çıktı. Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 14:31
Eşlerinizi ben beğendim. Üretim çalışmalarınız hayırlı olsun. Arkadaşımın butterfly ile alakalı kaygılarına katılıyorum. Linki incelemeniz size fikir verecektir.
Erman Aygün 2009-05-21 14:33:07
RO kurdunuzmu evinize? Fazla sayıda ve sağlıklı yavrular için şart. pH değerlerinizi de nekadar düşük tutarsanız çıkacak yavruların vücut formu okadar mükemmel olucaktır.
Isı ve sıcaklık konusuna gelirsek: Üretimde 28-29 derece idealdir. Ve şunuda bir yere not edin. Her çiftin üretim değerleri ve huyları farklılık gösterir.
Çalışmanızda başarılar dileyerek, her aşamayı fotoğrafla bizimle paylaşmanızı rica ediyorum...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 15:37
Elimde r/o var elbette. Bu yavruları yüzde yüz osmos kullanarak çıkarttım. Yüzde yüz osmosda ph pek ölçmüyorum ama 7,2 filan çıkıyor oksijen bol veriyorum. Bir daha ki denememde yüzde 75 osmos yüzde 25 çeşme suyu ekleyeceğim. Böyle böyle hep birlikte adım adım göreceğiz gelişmeleri, discus'u yeni üretenler içinde bir fikir olmuş olur. Ne kadar yazılırsa yazılsın 'yüzme denizde öğreniliyor''.. Çaprazlama ve genetik konularını ilerleyen konularda ele alıp ayrıntılı çalışmamız lazım. Zor bir konu. Bir hamlede yutulmuyor. Bu konuda bana yardımlarını esirgemeyen Mert abiye, Mehmet abiye(balletus) ve diğer hobistlere teşekkürü bir borç bilirim. Erman bey daha önce ki konularda yarışma konularında da bu tip genetik ve çaprazlama konuları üstadlar tarafından çokça paylaşıldı ve tartışıldı. Bu basamakta ise uzak doğuluların ellerindeki onbinlerce discus yavrusundan seçip şanslarını arttırmaları ve imkanlarının fazla olması nedeniyle bizden hep önde olmalarıdır.. Benim hayalim ise en azından bizlerin değişik bir tür discusu olmayan çaprazlanmayan bir discusu üretebilmesi. Ticari kaygılar bir yana ben elimden geldiğince üstadlarıma yardımcı olmaya çalışmak istiyorum. Hiçbirşey imkansız değildir. Üretenlerin sayısı arttıkça yapacağımız sinerji ile (ister balık olsun ister biligi)
ezyp80 2009-05-21 15:52:22
şansımızın ve birlikteliğimizin artacağı kanaatindeyim. Bakın Mert Taşkıran canı gönülden tebrik etmek lazım. Eğer onun ticari bir kaygısı olmuş olsa idi geçekten öyle balıklar çıkartamazdı. Bence böyle ustaları yalnız bırakmayıp elden geldiğince elele kolkola kendi balığımızı kendimiz üretip ülkeye de katkı sağlamamız lazım. Sonuçta paylaşım paylaşım paylaşım. Sevgi ve saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 01:24
Sizin evinizdeki reverse osmosis markası nedir acaba? Bana phınız yüksek geldi %100 osmosda daha düşük ph alırsınız.
Burdan bu mesajı okuyan ve akvaryum sularında %100 o\r suyu kullanmayı düşünen hobicilere sularını mineralce zenginleştirici tuzlar kullanmalarını öneririm.Aksi takdirde hastalıklar kaçınılmaz olur.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 06:18
Şöyle söyleyeyim yumuşak suya oksijen verdiğinizde ph yükselme gösteriyor bu osmos cihazının markası ile alakalı değil. Osmos un çıkışı 6,3 ph. Ben zaten üretimde osmos kullanıyorum. Ayrıca üretimde filitrem içerisinde suyu zenginleştirici akvaryum turbası da var. Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 09:51
Çalışmalarınızda başarılar dilerim . Bol bol yavrular dilerim bizleri resim ve videollardan mahrum etmeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 20:44
Engin Bey sanırım yanlış anlaşıldım amacım sizi sorgulamak değil.Bu tür şeyler insanların heveslerini kırar bilakis ben sizin gibi kaliteli ırkları üretilip yaygınlaşması düşüncesinde olan hobicilerin çoğalmalarından yanayım - ki bu yüzden size çalışmalarınızda başarılar diledim.
Ben suyun minarel yönünü sizi düşünerek belirtmediğimi yazmıştım sizin böyle bir üretimhane fikriniz varsa zaten bunları bildiğinizi varsayıyorum.Sizin mebranın içinde ne kullandığınızı bilmiyorum ama çoğu hobicilerin r/olarında tatlandırıcı dahi bulunmadan kullandıkları için tuzdan bahsettim.
Antalya'yı bilmiyorum ama Ankara içme sularında ro olmadan zaten üretim yapılamıyor bırakın üretmeyi yavru büyütmek için bile bir ön filtreleme şart oluyor.Neyse çalışmalarınızda tekrar başarılar.Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir