discus yem yemiyor
Hayvansal:
Tavuk eti, Balık eti, Balık ciğeri, Karides, Kalamar, yengeç, midye, su piresi, artemia
Haşlanacak Sebzeler:
Ispanak, Havuç, Kabak, Brokoli, Patates, Kereviz sapı, Pancar, bezelye, soya filizi, kırmızı biber, yeşil biber, mantar
Yaş Sebzeler:
Salatalık, Marul, Sarımsak, ısırgan,
Meyveler/Kuruyemişler:
Elma, portakal, vişne, kivi, muz, mango, ananas, kuru üzüm, kestane, fındık, fıstık, kaju, antep, kayısı,
Unlar:
Balık unu, Mısır unu, Buğday unu, Prinç nişastası, Soya unu, Yonca Unu, Yumurta Unu, Sarımsak unu, Kalamar unu, Krill unu
Diğer katkılar / ilaveler:
Tuz, Jelatin, Toz Spirulina(%5-%10), Toz Astaksantin(%1-%2), tarçın demi, elinizde bulunan kullanmadığınız kuru yemler...
Bemiks Ampul, Vitamin Mineral Premiksi(A,E,D3,K,B1,B2,B6,B12,Kalsiyum, Demir, Çinko,Bakır, Kobalt,Selenyum,Folik Asit, Niasin, mangan, d-biotin, iyot, antioksidan)
Hazırlanışı:
Tüm sebze, meyve, kuruyemiş, ve hayvansal gıdalar güzelce yıkanır.
Yaş sebzeler küçük parçalar haline getirilir.
Haşlanacak tüm sebzeler pişme derecelerine göre zamanlanarak kaynayan suyun içerisine atılır, kapağı kapılmadan pişirilir. Erime kıvamına gelmeden çıkarılıp kabukları çöpleri vs. ayıklanıp, doğranır.
Hayvansal ürünler küçük parçalara bölünür, kaynayan suda kısık ateşte kapağı kapalı şekilde %30-40 pişirilir. Doğal renklerini fazla kaybetmeden ateşten alınır. (Su piresi ve artemia hariç)
Meyveler ince doğranır, Kuru yemişler ince çekilmiş hale getirilir.
Hayvansal gıdalar ayrı, bitkisel gıdalar ayrı şekilde rondoda ince şekilde kıyılır.
Oluşturlan karışımlar bitkisel ağırlıklı, hayvansal ağırlıklı ve karma şekilde ayrıldıktan sonra içlerine katkılar ve ilaveler eklenir. Rondoda tekrar harmanlanır.
Karışım eğer cıvık bırakılmak istenirse kilitli poşetlere ince tabakalar oluşturacak şekilde yayılır, buzluğa kaldırılır.
Karışım eğer hafif katı hale getirilecekse unlar ve toz madde oranı fazlalaştırılıp ince hamur şeklinde yayılır. Alüminyum folyo üzerine yayılarak öğlen güneşinde 1 saat kadar kurutulur. (Turbo fırında da kurutulabilir) Ardından kilitli poşetlere konulup buzluğa kaldırılır.
He riki karışıma 24 saat sonra çıkarılıp Bıçakla istenilen boyutta kesilerek büyük saklama kaplarına doldurulabilir. Parçalara bölünen karşımın üzerine ılık suda eritilmiş Jelatin fıskıye ile püskürtülür. Yaş iken üzerine Sarımsak unu gibi bir karışım dökülerek yapışması önlenebilir.
Kullanılacağı zaman istenilen miktarlarda alınıp bir süre ortam sıcaklığında bekletilip canlılarınızı yemleyebilirsiniz.
Tek lokma halinde canlıların boylarına göre bir yemleme her zaman daha temiz bir tank demektir. El işçiliği ile hazırlanan iri parçalı bu yemler genelde iri boy ve damızlık canlılar için daha ideal bir yemleme oluşturur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]180550,Bestfix[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]180550,Bestfix[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih bey merhaba,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]199342,Ahmet0816[/T]
Teşekkür Edenler: [T]199342,Ahmet0816[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih bey merhaba,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir