discus yumurtaları
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 20:28
Merhaba arkadaşlar;discuslarım 2 gün önce yumurta döktüler. Ama şimdi yarısına yakın kısmı mantarlaştı.Mantarlaşmayı önlemek için ne yapabilirim. Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 20:36
Merhaba Bahadır Bey, suya 7-8 damla metilen mavisi ve birçorba kaşığı kadar da kaya tuzu attım.Ama malesef mantarlaştı.citronx 2009-03-27 01:23:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 20:36
1.Erkeğin döl veriminin düşük olması
2.Suyun ph değeri
3.Suyun ms değeri
4.suyun ısı değeri
5.Suda bulunan bakteri florasının henüz oturmamış olması
6.Dişinin yumurta zarının ince olmasına bağlı olarak ,basınc farkı nedeniyle yumurtanın çatlaması
citronx 2009-03-27 01:27:38
2.Suyun ph değeri
3.Suyun ms değeri
4.suyun ısı değeri
5.Suda bulunan bakteri florasının henüz oturmamış olması
6.Dişinin yumurta zarının ince olmasına bağlı olarak ,basınc farkı nedeniyle yumurtanın çatlaması
Valla Mustafa kardeş yukarıdaki sayılı nedenlerden bazıları olabilir. Ama net bir şey söyleyemeyeceğiz onu da sen bulacaksın.
Yalnız şu kadarını söyleyebilirim, ısı bu sıralamada daha üstlerde olmalı diye düşünüyorum. Isı ne kadar düşük tutulursa küflenme o kadar az oluyor.
Yukarıdaki bilgiler bir siteden alıntıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 21:22
Mantarlaşmış yumurtaları temizlesem olmazmı.?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 22:33
Mustafa Bey üretim için su değerlerinizin 100-120 ms olması
gerekir. Tabii ki oturmuş su yani bakteri florasının oluşması
gerekiyor. Kaya tuzu kesinlikle atılmaz. Zaten amaç discusta iletkenliği
düşürüp döllenmeyi kuvvetlendirmektir. Ayrıca erkeğin döl kalitesi de
önemli. Ama dediğim gibi ilk önce r/o cihazı almanız ve su değerlerini
dediğim seviyelere düşürmeniz gerekiyor.
|
|
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2009 01:24
[QUOTE=kuzukuzu]1.Erkeğin döl veriminin düşük olması
2.Suyun ph değeri
3.Suyun ms değeri
4.suyun ısı değeri
5.Suda bulunan bakteri florasının henüz oturmamış olması
6.Dişinin yumurta zarının ince olmasına bağlı olarak ,basınc farkı nedeniyle yumurtanın çatlaması
2-Mesaj İçeriği İle İlgili Kurallar
2-7 Forumda; başka sitelerden açıkça kaynak belirtmeksizin bilgi alıntısı yapılmamalıdır.
Bilginize.
2.Suyun ph değeri
3.Suyun ms değeri
4.suyun ısı değeri
5.Suda bulunan bakteri florasının henüz oturmamış olması
6.Dişinin yumurta zarının ince olmasına bağlı olarak ,basınc farkı nedeniyle yumurtanın çatlaması
Valla Mustafa kardeş yukarıdaki sayılı nedenlerden bazıları olabilir.Ama net bişiy soleyemicez onuda sen bulacaksın kardeş
yanlız şukadarını söyleyebilirim ısı bu sıralamada daha üslerde olmalı diye düşünüyorum ısı ne kadar düşük tutulursa küflenme okadar az oluyor.
yukarıdaki bilgiler bir siteden alıntıdır.
mustafa kardeş
[/QUOTE]2-Mesaj İçeriği İle İlgili Kurallar
2-7 Forumda; başka sitelerden açıkça kaynak belirtmeksizin bilgi alıntısı yapılmamalıdır.
Bilginize.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir