Discusların yumurtalarını yemeleri hk.


Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 09:34
Eğer daha larva görmediyseniz oda mümkün. Discuslarda 2 dişi beraber, biri erkek rolüne bürünerek yumurta dökerler. Sizde onu erkek zannedebilirsiniz. Diğeri genelde öbür dişiyle beraber aynı anda yumurta dökerler. Ama hazır değilse diğeri bir süre sonra da dökebilir.
 
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 10:00
Konu boyunca discusların türleri hakkında bir yorum veya açıklama gelmemiş. Bir önemli detay da balıkların türleridir. Önemli olmasının sebebi bazı türlerin larva için ph ve ms değerlerine daha hassas olmalarıdır. Örneğin turkuaz ve snakeskin gibi türler için belki çeşme suyuna yakın değerlerle bile yavru alınabilirken red melon, redmap, white face, vs bazı türler için çok düşük ms değerlerine sahip (yani osmoz filtresiden geçmiş değerleri uygunlaştırılmış) su olmadıkça ne kadar uğraşırsanız uğraşın yavru alamayabilirsiniz. Önerilen ph ve ms ölçerlerin önemi bu noktada devreye giriyor.
Bunlar kadar önemli olan bir detay da sizin göstereceğiniz sabırdır. Discus aceleye gelmez. Balıkların yaşı ve boyunu da yazmamışsınız. Muhtemelen çok genç balıklar ve bir kaç kez yumurtadan sonra sorunsuz yavru bakmaya başlayabilirler.
Yine de bir çok kişinin zorlandığı bir aşamayı, yani eşleşme ve yumurta dökme kısmını geçmişsiniz. Devamı da zamanla gelecektir. Umuyorum ki bahsedildiği gibi iki dişi değildir. Öyle olsa bile sağlıklı erkek balıklarla ayrı ayrı eşleştirmeniz çok da zor olmaz.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 14:26

Balıkların renginden çok hangi şebeke suyunda doğup büyüdüğü çok önemlidir.Turkuaz ve kahverengi fenotipe sahip discuslar çok yaygın bulunduğundan genelde tamamına yakını yerli üretimden oluşmaktadır.Ülkemizde son zamanda yaygınlaşan türlerin genel anlamda ithalatla gelmesinden ötürü türkiye su şartlarında yavru almak biraz daha zordur.Fakat benim inandığım birşey vardır şebeke suyunda her discustan yavru alınabilir.(Catappa,metilen mavisi,hümik asit vb.)katkılar kullanılarak.

Genç discuslar 3-4 yumurtlamadan sonra genel olarak yumurta yemeyi keserler.Fakat burda çevresel faktörler,akvaryumdaki su değerinin uygunsuzluğu erkek-dişininin birbirini kıskanması,balıkların yumurta yemeyi alışkanlık haline getirmeleri gibi durumlar söz konusu olabilir.
 
Şu an havalar sıcak ısı değeri 32 lerde genelde bu değerlerde larva görmeniz çok zor.Sıcak suda mantarlaşma daha hızlı yayılır.Siz yinede ben şansımı denemek istiyorum diyorsanız öncelikle suyun derecesini 27 lere çekmeniz gerekir.Daha sonra çiftin bulunduğu su temiz olmalı.Günlük %30 dinlenmiş su ile değişim yapmalısınız.Ta ki yumurtlayacakları günü hissedene kadar.Tabi bunu hissetmekte tecrübe gerektirir ama az çok hareketlerinden anlarsınız.Balıkları gözlemleyin yumurtladıklarında şayet görürseniz su mavileşene kadar metilen mavisi damlatın ve kafes temin edip yumurtlama konisinin üzerine kafesi geçirin bakalım bu sefer yiyebileceklermi.3.günün sonunda mutlaka erkek ve dişiyse iki balıkta az yada çok larva göreceksiniz.Bu aşamalar geçtikten sonra kaldığımız yerden devam ederiz şimdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir