Dişi Lepistesler
Arkadaşlar ben bir konuda yanılgıya düştüm, dişi lepisteslerimde benim hiç renk yok ama akvaryumcularda satılanlarda kuyruk ve gövdeleri ve hatta bazen tamamı renkli, neredeyse erkek gibi görünüyor. Bunun sebepleri nedir? Kısa bir araştırma yaptım kuyruklarda türünün izleri olur deniyor ama rengarenk olabilir mi? Ben bu tarz renkli dişileri akvaryumuma sokmuyorum fakat yanılıyormuyum? Mesela kara kuyruk diye tabir edilen lepisteslerden ağırlıklı besliyorum onların dişilerinin de kuyrukları da siyah hadi bunu anlıyorum az çok da rengarenk dişilerde şüphelerim var. Bilgilerinize inanın ihtiyacım var bu alacağım balıklarda etkili olacak.
Şimdiden Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dişi lepistesler sizin de dediğiniz gibi genel olarak renksizdirler. Ancak son zamanlarda hormon takviyesiyle büyümüş olan dişilerde renklenme görülmekte. Bende bulunan dişi lepisteslerin kuyruklarında hafif bir renklenme var. Ya da tüm gövdeleri hafif sarı renkteler. Fakat tamamen renkli dişi balığım yok. Bu nedenle üreme veya sağlıklı yaşama konularında yardımcı olamayacağım. Yaklaşık 3 senedir lepistes almıyorum, üretmek için de özel bir çaba sarfetmiyorum. Bir gün bir bakıyorum akvaryum mevcudu artmış
Sanırım cichlidlerle ilgilenmekten ilk aşkım lepistesleri ihmal ediyorum. Size cevap yazarken bunu farkettim Bu hafta yeni üyeler ekleyeyim bari. Belki de deneme amaçlı bahsettiğiniz renkli dişilerden de alırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence yanılıyorsunuz Gökhan Bey, renkler dişilerin de cinslerini belirler.Eğer balık rengarenkse erkekte de olduğu gibi balığınızın kırma olduğunu gösterir.
Yanılıyor olabilirim ama ben güzel yavrular olması için güzel renkli dişileri tercih ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Seçici üretim yöntemleri ile birbirinden güzel lepistes ırkları üretilmiştir. Doğal örneklerinin soluk gri/yeşil renklerine karşılık, rengarenk ve çeşitli kuyruk-yüzgeç formlarına sahip çok gösterişli ırklar üretilmiştir. Bunlardan başlıcaları; tuxedo, lirkuyruk, king, albino, çim, mozaik ırklarıdır. Bu ırkların birbirleri ile melezleşmesinde de sayısız varyete oluşturulmuştur. Sizler de kendi akvaryumunuzda değişik ırklardan lepistesleri melezleştirip değişik lepistes örnekleri elde edebilirsiniz. Albino lepistesler, diğer albino canlılar gibi bembeyaz değildir; pembe ve sarının açık tonları halindedir.
Bu balıkların erkekleri çok çeşitli renkte olurken dişiler genelde renksizdir. Fakat renklenebilmesi doğal ortamlarının ve suyunun özellikleriyle sağlanmalıdır. Piyasada çeşitli markalarda bulunan renklendirici yemler asla kullanılmamalıdır.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Lepisteslerinin yanına japon at ama japonların irileştiğinde sorunlar yaşarsın... havalandırmayı senin nefes aldığın hava gibi düşünürsen basık ve havası gittikçe çekilen (Biten) bir odada ne kadar rahat edebilirsin ki
Arkadaşlar ben yorumlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim... Şimdi edindiğim izlenim şu ki dişilerde renk olması doğal... Anormal olan birşey yok.... Dişi de erkek gibi kuyrukları renkli olabilir ya da kendi istediğimiz lepistesleri çiftleştirerek kendi istediğimiz türü de çıkarabiliriz diyorsunuz... Tür önemli özellikle saf tür ama şu anda kendime yeni türler edinsem daha iyi gibi gözüküyor... Saf lepistes bulmak çok zor... Bir tane dişili erkek li buldum ama çok tesadüf olmuştu... Herkeze Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıca 1 tane bile yavrunuz kalmaz. Japonlar ağızlarını açtığında elektrikli süpürge misali yavruları çekiyorlar. Hatta bağzı sadist arkadaşlar bu görüntüyü izlemek için lepistes akvaryumunda büyük japonları besliyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir