Dişi olmadan erkeğin hali?


ismail06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2007
İl: Çankiri
Mesaj: 230
ismail06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2007 09:48
    Biraz komik bir başlık oldu ama.
      Aklıma devamlı takılan bir kaç soruyu sorayım:
      Akvaryumumda 4 sarı prenses  var. Bir tanesi siyahlaştı 2 haftadır kum kazıyor yuva yapıyor bunun bir çiftleşme hazırlığını olduğunu biliyorum (bir diğer sp arkasındanda koşturuyor öteki yüz vermesede) sorum şu; diğer 3 sp arasında dişi olmasaydı gene aynı bu hazırlıklar olurmuydu. Çünkü bu sp. leri kime gösterdiysem hepsi erkek dediler.

    Aynı sorum diğer cichlitler içinde geçerli bir akvaryumda karşı cins bir balık yoksa o  cins yinede çifteşme belirtileri gösterirmi?

    Bu şekilde siyahlaşmış çiftleşmeye hazır bir balığın yanında dişi olmazsa veya tam tersi. Balıklara strese girermi? Balıklara zarar gelirmi?

    Gerçekten epeydir aklıma takılan soruları sonunda sordum.
   
    Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gülengözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 55
gülengözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2007 16:27
Evet aynı hazırlıkları yapardı çünki doğadaki her canlı da  içgüdüsel olarak üreme isteği bulunmaktadır. Belli olgunluğa gelmiş her cins kendine göre hazırlıklarını yapar eğer çiftleşecek bir eş bulamazsa hırçın saldırgan olacaktır diğer balıklara saldıracaktır dolayısıylada strese girecektir onun için balığınıza bir güzellik yapın ve ona eş alın en kısa zamandadada dede olmanın keyfini yaşayın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir