dişi yunusta yumurta yutma
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 09:02
öncelikler herkese selam.
200 lt.lik akvaryumumda 2e4d (12-15 cam arası) yunus, 1e5d S.Prenses(6- 10 cm arası), 4 makrakanta (8 cm) bulundurmaktayım. Ayrıca Atman F4 dış filtre resun şarjlı hava motoru ve atman AT1215 iç filter kullanıyorum. Dip çekimlerinde Sera Agutan be tablet dezenfektan kullanmaktayım.
Şimdiye kadar 3 dişi pernsesten 2 şer kezyavru aldım. bir dişi yunusum 2 kez ağzına yumurta aldı. 1. seferde 4. günde , 2.seferde 9. günde yumurtalarını yuttu. ağzı dolu olan balığı ayırma gibi bir şansım yok. acaba birşeyleri yanlışmı yapıyorum. birde en erken kaç günde kusturabilirim. Tecrübeli arkadaşların Yardımlarını ve desteklerini bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 09:42
Bence 2 erkek bulundurmayın.Sebebi bu olabilir.Yada gözlemleyin dişi rahatsız ediliyor olabilir her hangi bir erkek veya dişi tarafından...
Yunus denildiği zaman aklıma uğur abi ne diyecek die geliyor:) En doğru yorumu yapacağını düşünüyorum...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 09:53
Bence yunusta 2e-4d sıkıntı teşkil edebilir,1e-4d yaparsanız daha iyi olur.
Ben aynı hacimdeki akvaryumda sadece yunus beslememe rağmen ilk 3 yumurta alışlarında dişi yumurtayı atmıştı,okuduğum kadarıyla yunus,sp kadar yumurtasına sadık değil.Sizin dişilerde belki birkaç tecrübeden sonra yumurta tutmayı öğrenebilir.
Yunuslarınız damızlık olduğu için diğer türlerinde varlığı nedeniyle yer darlığı olabileceğini düşünüyorum bu nedenle belki akvaryum yunuslara kalabalık geliyor da olabilir.Eğer öncelik yunustaysa o akvaryumda sadece 1e-4d bakmanızı tavsiye ederim.
Daha tecrübeli arkadaşlar çok daha sağlıklı bilgi verebilir.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 10:04
Öncelikle 200 lt Yunuslar için çok uygun değil, bu tür akvaryumlar için ( ebat açısından) tavsiyem 2 erkek Yunus'unda akvaryumda bırakılmasıdır zira erkek balıklar çiftleşmek istediğinde dişileri kovalarlar, akvaryumunuz küçük olduğundan saklanacak ve kaçacak yerleri fazla yoktur ( yada yoktur) bu sebeple hem dişiler hırpalanır hemde ağzında yumurta olan balık varsa yumurtaları atar. 2. erkeğin önemi burada çıkar, baskın erkek balık çiftleşmek için dişileri kovalarken diğer erkek ile de ilgilenir, onun varlığını istemez. En az dişiler kadar ( daha fazla yani) erkeği kovalar veya birbirleriyle uğraşırlar.... dişiler rahat eder.
Hıcın 2007-11-29 10:09:54
Bu arada erkek Yunus'unuz kızgın ise 4 dişi balık yetmeyecektir, en az 2-3 adet daha almanızı öneririm. 2-3 dişi balık alınca da akvaryumunuzu büyütmelisiniz ( Zaten bu kısır döngü sürer gider).
Balığın yumurta atması genelde dış etkenlerden ve az da olsa iç etkenlerden kaynaklanır.
Balığın daha önce yumurta almamış olması, açlığa dayanamaması ( yemi görünce yeme atılması) gibi nedenler iç etken olarak yazılabilir.
Akvaryumun kalabalık olması, balığın sürekli rahatsız edilmesi ( hem başka bir balık tarafından hem de insanlar tarafından kovalanması), balık alışmadıysa ışığın açılması gibi nedenler dış etkenlere örnek sayılabilir.
Balığın 9. gün yumurta atması aslında güzel ve yumurta atmasının kendinden kaynaklanmayan nedenlerden olduğu anlaşılıyor. Yukarıda yazılan nedenler sıklıkla karşılaşılan nedenlerdir. Kendi akvaryumunuza göre kıyaslamanız ve tedbirini almanız dileğiyle, geçmiş olsun.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir