dıy co2 difüzor
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 17:01
Selamlar bu da dış filtrenin akvaryum içindeki çıkış borusuna yapmak istediğim sistem sizce nasıl olur.
En baştan anlatmak gerekirse su çıkış hortumunun en başına mayalı sistemden gelen co2 hortumu boruya delik açılarak monte edilecek. Yaklaşık 70 cm gelen su ile birlikte hareket eden co2 gazı son borunun başına ve sonuna yapılmış bir çeşit engelle daha fazla karışması sağlanarak dışarı salınacak.
Çizim olarakta böyle ne düşündüğünüzü yazarsanız. Veyahut daha önce yapan varsa düşüncelerini yazarsa sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 14:34
Projeyi tam anlayamadım, elinizdeki dış filtre borusu mu yoksa askı filtre mi? ilk resimde borunun üzerinde delikler var co2 difüzere gitmeden bu deliklerden çıkabilir, benim anladığım kadarıyla ayrıyetten difüzörün delikleri ince olmalı susa iyi çözünebilmesi için böyle birşey dış filtreyi zorlayabilir diye düşünüyorum.Çünkü baya bir su basıncı olucak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 14:51
Onlar normal atman dış filtrenin çıkış boruları delikleri silikon ile kapadım. Siyah kısım başka filtre boruları. Basıncı etkileyecek kadar dış filtreyi zorlayacak kadar kapanma yok bildiğiniz hava hortumlarını boruların içine silikonla yerleştirdim. Zaten sondaki hortumların genişliği ilk kısımdan daha fazla.
Dediğiniz doğru kabarcıklar ne kadar incelirse o kadar verimli çözülüyor diyorsunuz.
Bu yöntemde kabarcıkları 90 cm lik bir boruda su ile ilerletip olabildiğince vortexleyerek ne kadar verim alabiliriz onu denemek istiyorum.
Daha tamamlamadım projeyi. Chek valf alıcam akvaryumcudan tamam olucak.
Amacımda akvaryumun içindeki diğer yer kaplayan vortex lerden kurtulmak. Dış filtre borusu zaten var. Dış filtreye takılan difüzorlerde maşallah bayağı pahalı benim hesap ya tutarsa yani.
Bu arada ben seramik difüzoru plastik kolonya şişesinin içine yerleştirdim. Şişeyi dıy vortex yaptım. Yani double difüzör. Böylece dışarı çıkan gözle görülen kabarcık sıfıra yakın. Yani verimlilik bayağı iyi ama sorun görüntü kirliliği :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 15:25
Anladım, forumda söyle bir yöntem okumuştum; co2 çıkış borusunu dış filtrenin emiş yerinin tam altına koyuyorsunuz,co2 kabarcığı çıktığı zaman bunu hemen dış filtre emiyor be dış filtrede turladıkdan sonra akvaryuma geri veriyor. Bu turlama sırasında ne kadar çözülüyor bilmiyorum ama böyle bir yazı okumuştum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 15:31
Yok onu yapmam neden mi. Dış filtrede oluşan bir bakteri kültürü var ve genelde aerop yada fakültatif. Oraya ayarlayamadan fazla co2 gönderirseniz valla bakteriler sizlere ömür. O yüzden dış filtrenin içinden geçirmek doğru olmaz. Ben çıkış sisteminin başından sonuna kadar olsun istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir