dıy ps umarım begenirsiniz
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 01:28
tüm arkadaşlara iyi geceler.ps şemalarını araştırdım.bu sonuç ortaya çıktı köpük verimi gayet iyi.ancak tuzlu suya yeni geçtiğim için köpük nasıl olmalı veya ne hızda taşma kabına çıkmalı?
şu an test aşamasında halen çalışmakta.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 10:53
Elinize sağlık. Toplama kabı saydam olmayan bir malzemedenmi imal edildi? Toplaması nasıl?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2009 12:09
Elinize saglık.kesit olarak çizebilirmisiniz.hobiye yeni başlayacaklar için çok güzel bir alternatif.Ve konunun geliştirilebilmesi tuzlucuların da destegi ile çok yararlı olacak.yapılamaz diye bir şey yok.önemli olan emek harcayıp mükemmele doğru yol katedmek.Adamlar yapmış deyip bagımlı kalacağımıza biraz ugraşmalıyız.Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 11:50
Teşekkür ederim işlerimin yoğunluğundan dolayı resmi güncelleyemedim en kısa zamanda resmi güncellicem. Ayrıntılı olarak da yollucam. Ayrıca toplama testim gayet başarılı iyi köpük toplamaktadır. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 12:38
[QUOTE=ethnic]Teşekkür ederim işlerimin yoğunluğundan dolayı resmi güncelleyemedim en kısa zamanda resmi güncellicem. Ayrıntılı olarak da yollucam. Ayrıca toplama testim gayet başarılı iyi köpük toplamaktadır. . [/QUOTE]
serkan.ist 2009-07-07 12:41:22
PS de amaç köpük toplamak değil su içindeki çözünmüş ya da çözünmeye yakın yabancı maddeleri arındırmaktır. PS iyi köpük topluyor demek PS nin iyi çalıştığı anlamına da gelmeyebilir. Sonuçta topladığınız atığın rengi kokusu koyuluğu ps nin randmanını gösterir.
Tuzlu su içindeki yoğunluk nedeniyle zaten köpürür. Bazen PS de çok köpürme atığın değil saf suyun haznede toplanmasına dahi neden olabilir. Dediğim gibi PS nin doğru çalışıp çalışmadığını ancak içinde belirli bir canlı yükü bulunan bir akvaryumda bir kaç gün özellikle suya el sokmadan çalıştırarak topladığı atığın rengi kıvamı ile canlı sayısının oranına göre doğru bir değerlendirme yapılabilir.
Akvaryum ortamında test yapamıyorsanız denediğiniz tanka biraz mavi renkli mürekkep ya da mürekkep renkli akvaryum ilaçlarından belli bir damla damlatarak bu damlaları ne kadar sürede sudan ayrıştırdığına da bakabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir