Doğal Yem Yapımı Hakkında
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2019 22:16
Arkadaşlar merhaba,
Akvaryumumda beslediğim balıklarım için sebze ağırlıklı bir yem yapmak istiyorum. İçeriğinde Bezelye, sarımsak, havuç vs. olabilir. Fakat ben her seferinde uğraşmak yerine bir sefer toplu yapıp uygun koşullarda saklayarak vermek istiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Akvaryumdaki canlılar: Lepistes, Neon tetra, Karides, Cüce Vatoz ve Elma salyangozu
https://www.youtube.com/watch?v=BDQIYu1IwtU
Akvaryumumda beslediğim balıklarım için sebze ağırlıklı bir yem yapmak istiyorum. İçeriğinde Bezelye, sarımsak, havuç vs. olabilir. Fakat ben her seferinde uğraşmak yerine bir sefer toplu yapıp uygun koşullarda saklayarak vermek istiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Akvaryumdaki canlılar: Lepistes, Neon tetra, Karides, Cüce Vatoz ve Elma salyangozu
https://www.youtube.com/watch?v=BDQIYu1IwtU
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2019 22:26
Uğraştığınıza değmez bunu diyebilirim. Suyunuzu hızlı kirletir. Yapıştırıp hacim vermesi için buğday veya mısır unu kullanacaksınız ki o zaman besleyiciliği düşüyor.
Sarımsağın taze verilmesi gerekiyor. Yoksa sadece koku katıyor yeme. Kuru yeme sarımsak suyu sıkıp vermek daha yararlı olur.
Bezelye ve havuç ise haşlanıp buzluğa atılabilecek malzemeler. Aynı şekilde kapya biber de verilebilir. Birçok meyve de bu şekilde verilebilir.
Doğada olduğu gibi beslemek isterseniz lepistes ve neonun su böceklerini yemesi gerek. Sürekli su piresi verir durursunuz. Vatoz da sürekli yosun yer o zaman.
Sarımsağın taze verilmesi gerekiyor. Yoksa sadece koku katıyor yeme. Kuru yeme sarımsak suyu sıkıp vermek daha yararlı olur.
Bezelye ve havuç ise haşlanıp buzluğa atılabilecek malzemeler. Aynı şekilde kapya biber de verilebilir. Birçok meyve de bu şekilde verilebilir.
Doğada olduğu gibi beslemek isterseniz lepistes ve neonun su böceklerini yemesi gerek. Sürekli su piresi verir durursunuz. Vatoz da sürekli yosun yer o zaman.
Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]210645,Sedatcb[/T][T]196808,sherloock[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210645,Sedatcb[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2019 22:36
[QUOTE=Kromatit]Uğraştığınıza değmez bunu diyebilirim. Suyunuzu hızlı kirletir. Yapıştırıp hacim vermesi için buğday veya mısır unu kullanacaksınız ki o zaman besleyiciliği düşüyor.
Sarımsağın taze verilmesi gerekiyor. Yoksa sadece koku katıyor yeme. Kuru yeme sarımsak suyu sıkıp vermek daha yararlı olur.
Bezelye ve havuç ise haşlanıp buzluğa atılabilecek malzemeler. Aynı şekilde kapya biber de verilebilir. Birçok meyve de bu şekilde verilebilir.
Doğada olduğu gibi beslemek isterseniz lepistes ve neonun su böceklerini yemesi gerek. Sürekli su piresi verir durursunuz. Vatoz da sürekli yosun yer o zaman.[/QUOTE]
Normalde hafta bir bezelye haşlayıp veriyorum. Ayrıca dediğiniz gibi sarımsaklı yem de yapıp veriyorum. Ama internette gördüğüm sebze vs. ezip buzdolabı poşetine koyup parça parça verilmesi ilgimi çekti. O zaman Bezelye, havuç, kabak ve ıspanağı haşlayıp karışım yaptıktan sonra dondurup ara ara versem sorun olurmu?
Sarımsağın taze verilmesi gerekiyor. Yoksa sadece koku katıyor yeme. Kuru yeme sarımsak suyu sıkıp vermek daha yararlı olur.
Bezelye ve havuç ise haşlanıp buzluğa atılabilecek malzemeler. Aynı şekilde kapya biber de verilebilir. Birçok meyve de bu şekilde verilebilir.
Doğada olduğu gibi beslemek isterseniz lepistes ve neonun su böceklerini yemesi gerek. Sürekli su piresi verir durursunuz. Vatoz da sürekli yosun yer o zaman.[/QUOTE]
Normalde hafta bir bezelye haşlayıp veriyorum. Ayrıca dediğiniz gibi sarımsaklı yem de yapıp veriyorum. Ama internette gördüğüm sebze vs. ezip buzdolabı poşetine koyup parça parça verilmesi ilgimi çekti. O zaman Bezelye, havuç, kabak ve ıspanağı haşlayıp karışım yaptıktan sonra dondurup ara ara versem sorun olurmu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2019 22:44
Karıştırmadan saklayın. Normalde kışın pişirmek için sakladığımız gibi saklayın.
Teşekkür Edenler: [T]210645,Sedatcb[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir