Doğru mu ,Yanlış mı.!


Serdar06Çevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 14
Serdar06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 21:18
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=duoupXGwD14&feature=youtu.be[/VID]
2 ay önce komşumuz 3.5 yaşındaki torununa almış ufak bir kavanoz içinde 2 tane japonbalığı.
  Tekini mıncırarak öldürmüş kalan teki bana verdiler kavanoz'da ben'de 3 tl lik balığa 250 tl masraf yaptım dayanamadım halini görünce . Adı Şoray 2 hafta önce kuyruğunda siyah leke çıktı ilk önemsemedim normaldir diye düşündüm sonra kağıdın ucunu sigarayla yakarken'ki gibi o siyahlık kuyruğunu eritmeye başladı alt kuyruğundada aynısı oldu apartmanımızın altında Veterenir var ona sordum pet shopcuya sorun dedi. Pet shop'cu bana Contra Ichtyo ve misket şeklinde tuz hapları verdi.
  Bir kabın içine 5-6 tuz hapı 10 damla contra dök balığı içine 3 kere daldır çıkar dedi yaptım 2'ci gün bu sefer akvaryumun içine 6 tuz topu ve 15-20 damla contra koydum akvaryumum 15 litre civarında kapasitesi.
  3'cü gün %50 su değişimi yapıp 1.5litrelik petlerden 5 tane boşaltım oda sıcaklığında'ki suyu,siyahlık azaldı kuyruklarında'ki eprimiş görüntü azaldı lakin keyfi yok gibi yemeğe ilgisi kalmadı aşada dolaşıyor keyifsiz sanki pulu kalkmış  ve kabızlık çeker vaziyette. Ölmesine çok üzülürüm  yaptığım işlemler sizce doğrumu tavsiyeleriniz nelerdir 1'de videosunu ekledim. Akvaryumda pirinç kırığı boyunda beyaz kum 1  plastik timsah 5cm uzunluğunda, 1 tane Lut gölünden alınmış taş parçası mermerimsi erimeyen camsı bir parça hazır akvaryum içerden filitreli üstünden akıtmalı akıtma yerinde elyaftan bir yastık parçacıklar ora'da kalıyor suyu ilaçtan mavileşti %50 değişimden sonra daha berrak sıcaklık 27-29 derece arasında gidip geliyor evin sıcaklığına göre .
          Tavsiyelerinizi bekliyorum saygılarımla Serdar06...


Serdar062014-08-05 21:19:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 22:41
Contra ichtyo beyaz benek tedavisinde kullanilan bir ilac, sizin baliginizdaki baska bir hastalik, muhtemelen oturmamis ve cok cabuk degisen su degerlerinden kaynaklanan strese bagli bir erime. Ayrica japon baliklari asidik suyu sevmezler, sizin suya tuz atmaniz sudaki asit miktarini yükseltecektir.
Hepsini gectim akvaryum hacmi yinede kücük, japonlar bolca yüzecekleri alanlar isterler, 15 litrede japon beslenmez. Mümkünse akvaryumu en az 40-50 litre ile degistirin, yok degilse.
1. Akvaryum isisini 25 derecede sabitleyin.
2.Balik diski yapiyormu diye takip edin .
3. Bir iki gün yemleme yapmayin
4. Eger balik diski yapmiyorsa, haslanmis bir kac tane bezelyeyi ezip baliga verin.
5. Kullandiginiz ilaclarida bir kac gün kullanmayin.
6. 1 hafta su degisimi yapmayin, bu süre zarfinda , bir kova su doldurun ve icine sera aquatan alip üzerinde yazan talimata göre ilave edip bir hafta sonunda bu kovadaki su ile su degisimi yapin.

Düzelirse ne ala, düzelmezse yapacak bir sey yok. 15 litreye ne kadar cok kimyasal atarsaniz balik o kadar cabuk ölür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 09:53
Elinizteki ilaçlar o balığı kurtarması zor. Akvaryumdan timsahı çıkartın, lut gölünden çıkma taşıda çıkartın.

Kuyruk erimesi var kuyruk erimesini durduracak ilaç Biyo Mikofish sıvısı ilacı kullanılacak (12 TL) yahut Sera baktopur 800 l, 50 ml sıvısı (23 TL). Sonrasında pullar kabarmış balık şişer yuttuğu suyu dışarı atamaz pullar kabarır bunun için ise yem yiyorsa Sera bakto tabs yemi vardır ununla besleyebilirsiniz öncelikle o iç parazitte faydalı bulabilirmisiniz bilmiyorum yem yiyorsa bu faydalı olabilir ama destekler, bunun yanında dropsyi için aşağıdaki linktedi tedaviyi uygulayabilirsiniz. Bu dropsy hastalığında balık iyileşene kadar suyun temiz olması önemli çünkü kirli su içinde hapsoluyor onun için su değişiminden kormayın klorsuz su kullanın çeşme suyunu 3 gün kadar kapaksız kapta bekletince klor kendiliğinden uçar gider. Kuyruk videoyu şu an izleyemiyorum benden kaynaklanan kısıtlamadan ama resmini gördüğüm kadar aya bir erime var sanki buna ek dropsy oluşmuş durumu biraz kötü ama Allah büyük inşaallah kurtulur siz elinizden geleni yapmaya çalışın..Filtre malzemelerinide temiz tutun haftada bir akvrayumdan aldığınız suyla filrenin süngerlerini sıkarak su içinde pisliklerden temizleyin.



Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Aqutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
mesutok2014-08-06 10:01:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serdar06Çevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 14
Serdar06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 18:31
İlginize ve cevaplarınıza çok teşşekür ederim .Tuz ve contra kulandıktan sonra dediğiniz ilaç ve yemleri aradım bulabildiğimi yada akvaryumcunun verdiklerini aldım sera omnipur 1ml =22 damla sıvı ilaç döktüm yemyeşil oldu akvaryum baya çekindim ilkten ama baktım balığım yaşıyor ellemedim 2-3 gün sadece hava motorunu çalıştırdım ve 1-2 gün yemlemeyi kestim 4cü gün 2gün önceden hazırladığım 19litrelik damacana kapalı içme suyuna sera aquatan 5ml döktüm beklettim akvaryumun %65 dip suyunu çektim ve yeni suyu ekledim ayrıca pul ve granül açıktan aldığım yemleri çöpe attım yerine premium marin goldi red granulant multi vitaminli yeme başladım .
 Çok şükür japonumun (şoray) kuyruğundaki siyahlıkla oluşan erimeler geçti sırt yüzgecinede bulaşmıştı siyah bir göz gibi renk almıştı onların hepsi geçti şimdi pırıl pırıl canlı haraketli dışkılaması düzeldi çok aç gözlü yanlız doymak bilmeyen bir şey suyuda hala yeşil gözüküyor yada akvaryum camları yeşile boynadı.
 Akvaryumda sadece kum var şimdi hava motoru ve iç filitresi çalışıyor 1-2 günde süper freş donmuş iç bezelye alıp cezvede kaynatıp  ezip verdim bayıldı gerçi ne atsanız hayır demiyor yiyor .Sanırım en büyük sorun kabızlık ve mantar türevi hastalıklar japon balıkları için .Aklıma takılmışken sorayım ben çeşme suyu hiç kulanmıyorum sade 19lt damacana içme suyu kulanıyorum ve sera aquatanla hazırlıyorum acaba damacana suyun bir eksi yönü varmı çeşme suyu daha mineralli filan olabilirmi damacana suyu çokmu nasıl derler sade kalır , merak ettiğim için sordum.

Saygılarımla Serdar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir