elektriksiz-masrafsız ısıtma sistemi (kaloriferli evler için)
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 15:59
[QUOTE=ozgur1356]
Benim anlamadığım bir konu var eğer akvaryumdaki suyu 26 dereceye kadar ısıtacak kadar odadaki peteklerden su geçiyor ise zaten odanın sıcaklığıda 26 dereceye kadar çıkıyordur.
pehlivan26 2012-12-23 16:18:09
Bazı arkadaşlar kombinin sürekli açık kalmasından bahsetmiş, kombi sürekli açık ise ve belirli bir sıcaklıkta petekler yanıyor ise zatenoda sıcacık olduğu için akvaryumun sıcaklığıda 26 derecelere kadar çıkmasa bile balıkların yaşayacağı sıcaklığa gelir.
Unutmayın petek yanıyorsada zaten oda sıcaktır.
Benim bir sorum olacak İdris Bey'e. Bu sistemin resimlerinde tesisata bağlanan hortumların giriş çıkışında vanalar mevcut bu vanaları tamamen kapattığınız da kombi odada sürekli çalışıyor ise oda sıcak olduğu için zaten akvaryumda bellisıcaklıklarda kalmıyor mu?
[/QUOTE] Dediğiniz kısmen doğru ancak odayı 25-26 derece sıcak yapacak kadar kalorifer yakan oldugunu düşünmüyorum.o zaman ısıtıcıya gerek yok.benim oda sıcaklığım 20 derece,vanaları kapattıgımda akvaryum da 20 derece oluyor.,yani akvaryum 20 derece ike, ısıtıcı hortumu akvaryuma koydugumda (yaklaşık 60cm civarı uzunlugunda) suyun derecesi 26 dercelerde sabitleniyor .daha önceden de bahsedildiği gibi kombi sürekli yanıyor ve 50 derece civarında,bununla birlikte,ikinci bir akvaryumum daha var,sistem yine aynı o odada petek yanmıyor (bu mesajı yazmadan önce baktım oda sıcaklıgı 13 derece.akvaryum 23 derece idi)tek fark suyla temas eden hortum uzunluğu petek yanan odaya göre çok daha fazla.petek yanan odada 60cm civarı iken soğuk odada,bu uzunluğun yaklaşık altı yedi katı fazla.bir dezavantajı var görüntü bozukluğu,o da üzerine kaya vs koyarak giderilebilir.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 01:30
Güzel yapmışsınız tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 23:26
[QUOTE=igüven]Güzel olmus tebrikler:Buda benim yaptigim isitma sistemi.[/QUOTE]
İbrahim Bey tebrik ederim güzel sistem kurmuşsunuz. İleride doğalgaza geçince ben de düşünüyorum. Bende sump var. Sump içine uygulamak istiyorum. Görüntü kirliliği de olmaz hem. Sorum şu:
Kullandığınız metal boru nedir? Zamanla suya bir etkisi oluyor mu? Nasıl temin ettiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 00:19
Tesekkür ederim.ordaki fotograflar eski bende iki katli sumplu sisteme gectim akvaryumlardan ve baliklaradan baska hic bir sey gözükmüyor.kullandigim malzeme aleminyum borudur.iki yildir kullaniyorum su ana kadar herhangi bir sorun yasamadim.bu boruyu disarda bulamazsin elimde fazlasiyla bulunmaktadir yardimci olurum.istersen disarlarda biraz arastir.bu ve bunun gibi bir seyi nerde nasil ve kac paraya yaptiracagini sor. cünkü disarda nerde nasil kac paraya yapiliyor bende bilmiyorum.ögrendiginde banada bilgi verirsen sevinirim.tesekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 09:26
http://www.akvaryum.com/Forum/elektrige_altermatif_akvaryum_isitma_sistemi_k351812.asp
Buda benim tam otomatik akvaryum ısıtma sistemim 3 yıldır kullanıyorum 4 akvaryumu ısıtıorum.
Sisteminiz güzel fakat riskli arkadaşım hortum kullanmanız çok sakıncalı çünki olurda bir kombiyi 70 80 derecelerde yakarsa o hortumun ne şekil alacağını sen düşün eğer bu iş hortumla olsa idi ev ısıtmasında boru deil hortum kullanılırdı neden birsürü dirsek kullanılsın hortum soğuk suda bile delinip parcalanabiliyor taktığınız kelepçeler zamanla yumuşak hortumu sıkarak kesebilme ihtimalide yüksek velhasıl sisteminizin evinize zarar verecek büyük riskleri var.Ben çok araştırarak linkteki sistemi kurdum kombi ve merkezi sistemler de kullanılabilir patlama ve suya salınım riskinin en az olduğu sistemi yaptığım kanaatindeyim. tamirci25 2013-02-02 09:34:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 23:29
Dogru diyorsunuz sistemin riski var.Ama kombi kullanan insanlarin petekleri 70 veya 80 derecede yakacagini düsünmüyorum.Bu benim basit bir sekilde yaptigim sistemdir sizler bunu daha kaliteli borularla daha sistemli selonoid yani elektirikli vanalarla tam takir bir sistem olarak yapabilirsiniz.Kendi yapacaginiz sistemde kelepcede kullanmazsiniz.boru kaynak makinesiyle isitarakta yapabilirsiniz her sey mumkun.Herkesin yaptigi sistem kendine göre güvenlidir.Elimde fazladan buluna aleminyum borulari isteyenlere balikla takas yapabilirim.yavru akvaryumuma üstten ve sump icindeki fotolari
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 23:30
Bahsedilen şekilverilebilen boru piyasada akıllı boru olarak geçiyor ve dediğiniz gibi en sağlıklısı. Zaten ievin ısıtma tesisatın da da kullanılıyor. Ayrıca İdris bey fikriniz gerçekten güzel ama çok riskli Tamirci25 adlı üyenin paylaştığı linkteki gibi bir sistem kurmak daha sağlıklı ve güvenli olacaktır. Petek basıncı 2-3 barlara kadar çıkabiliyor. Plastik hortum bu basınca -yüksek sıcaklık altında- dayanamayabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 02:37
Önerileriniz için teşekkür ederim ancak benim kullandığım hortumlar sıradan bahçe hortumu değil çok daha kalın ve dayanıklı bir malzeme,sanayiden yedek parçacılardan almıştım,Bu malzeme otolarda vs. yerlerde kullanılıyor,dolayısıyla basınç,sıcaklık vs. etkenlere karşı dayanıklı. basit bişey değil,iki yıldan beri hiçbir problem oluşturmadı,kolay uygulama ve kullanım kolaylığı sağladığı için tercih ettim.Takdir edersiniz ki elektrikle çalışan filtre,pompa,ısıtıcı vs hepsi risk taşıyor.Şahsen ben bunlardan daha fazla çekiniyorum.Amacım hobici arkadaşlara değişik bir fikir verebilmek,illada böyle yapılcak diye bişey yok,değişik şekillerde geliştirilebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir