En İyi Yem'mi? Evinizde Neden Olmasın?
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 21:51
Selam arkadaşlar dün başka bir arkadaşın forumda yaptığı yemleri izlerken benimde aklıma birşeyler geldi ve bugun yapmaya çalıştım ve bunları sırasıyla sizlerle paylaşmak istedim..
İlk olarak başlarsak .. İlk önce evdeki tüm yem çeşitlerimizi topluyoruz .
Bunlar muhtemelen çok para verilerek alınmış olabilir ve balıklarınız reddettiği için bir köşede duruyor olabilir . Bu yemleri balıklarımıza kabullendirmek içinde şu anda iştahla yedikleri yani alıştıkları yemlerdende karışımımıza katmak zorundayız.
Malzemeler : 1 Adet havuç , 5ml Sarımsak sosu (Suyunu bulamadığımdan dolayı aldım , siz bulursanız suyunu kullanın . Alırkende içinde hangı kımyasallar olduğuna baktım . Zararlı bir kimyasal içermiyor bilginize)1 Hapın 2/1'i kadar Apikobal ekliyoruz(Vitamin hapı , Eczanelerden temin edebilirsiniz yada uygun dozajda diğer vitamin haplarıda olabilir. Ve tüm yem çeşitlerimiz..
İlk olarak yukarıda gördüğümüz üzere havucu iyice yumuşayıp ezebileceğimiz kıvama gelene kadar haşlıyoruz..
Ve şimdide havanda tüm yemlerimizi toz olana kadar dövüyoruz ..
Yemlerimiz bu şekilde toz haline geldikten sonra , haşlanan ve yumuşayan havucumuzu bir tabağa koyduktan sonra yemimizi üzerine serperek döküyoruz , bir çatal yardımıyla havucumuzu ezerek püre haline getiriyoruz ve yemimizle bir bütün ediyoruz. Ben miğde bulandırmasın diye resimlerini sergilemedim fakat ben daha güzel iç etmek adına elimle yoğurdum . Biraz kötü koku yaysada değiceğine inandığım için dayanabildim
Ve hamur kıvamına geldikten sonrada kurumaya balkona atıyoruz ..
Arkadaşlar bu işin yararından bahseymeye gelince..
Bence balıklarımıza yedıremedıgımız bir çok yararlı ürünü yedirme şansımız oluyor . Onların gelişimlerine büyük oranda katkıda bulunmuş oluyoruz . Ve bunda payınızın olduğunuzu bildiğiniz içinde ayrı bir gururlanıyorsunuz balıklarınızı izlerken
Bu işlemden sonra napıcağımıza gelince arkadaşlar kuruduktan sonra iki gazete arasına sıkıştırıp bastırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz tekrar.. Tamamen kuruduktan sonra onları istediğimiz büyüklükte parçalıyıp balıklarımıza afiyetle veriyoruz.. Umarım yardımcı olabilmişimdir .
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 00:22
[QUOTE=muratcanesra]
[QUOTE=eozgumus]Balıklar severek yedimi sonucu yazın lütfen.[/QUOTE]
Kesinlikle
[/QUOTE]
Güzele benziyor..
Ama benim balıkların yemediği yem yok:Ç)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:00
Selamlar,
Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık. Benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Düşüncelerinizi alayım istiyorum. Canlı doğuran balıklarım için haşlanmış havuç ve haşlanmış ıspanaktan sizin yönteminizle bir yem yapabilirmiyiz? Hatta içine protein de sağlaması için yumurta eklesek nasıl olur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:14
[QUOTE=fatih15]Selamlar,
Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık. Benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Düşüncelerinizi alayım istiyorum. Canlı doğuran balıklarım için haşlanmış havuç ve haşlanmış ıspanaktan sizin yönteminizle bir yem yapabilirmiyiz? Hatta içine protein de sağlaması için yumurta eklesek nasıl olur?
[/QUOTE]
Hocam tabiki olur dediklerin hemde çok yararlı olur fakat yumurta biraz suda dağılıp renk değiştirebilir diye düşünüyorum sence?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:21
[QUOTE=muratcanesra] [QUOTE=fatih15]Selamlar,
Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık. Benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Düşüncelerinizi alayım istiyorum. Canlı doğuran balıklarım için haşlanmış havuç ve haşlanmış ıspanaktan sizin yönteminizle bir yem yapabilirmiyiz? Hatta içine protein de sağlaması için yumurta eklesek nasıl olur?
[/QUOTE]
Hocam tabiki olur dediklerin hemde çok yararlı olur fakat yumurta biraz suda dağılıp renk değiştirebilir diye düşünüyorum sence?
[/QUOTE]
Açıkcası yumurtayı yem olarak hiç kullanmadım. Bir arkadaşım sanırım yavrular için artemia çıkartmaya üşendiğinden yumurta veriyordu. Ondan nasıl yaptğını öğrenirsem en kısa zamanda deneyceğim. İlham kaynağı oldunuz, teşekürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:24
[QUOTE=fatih15][QUOTE=muratcanesra] [QUOTE=fatih15]Selamlar,
Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık. Benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Düşüncelerinizi alayım istiyorum. Canlı doğuran balıklarım için haşlanmış havuç ve haşlanmış ıspanaktan sizin yönteminizle bir yem yapabilirmiyiz? Hatta içine protein de sağlaması için yumurta eklesek nasıl olur?
[/QUOTE]
Hocam tabiki olur dediklerin hemde çok yararlı olur fakat yumurta biraz suda dağılıp renk değiştirebilir diye düşünüyorum sence?
[/QUOTE]
Açıkcası yumurtayı yem olarak hiç kullanmadım. Bir arkadaşım sanırım yavrular için artemia çıkartmaya üşendiğinden yumurta veriyordu. Ondan nasıl yaptğını öğrenirsem en kısa zamanda deneyceğim. İlham kaynağı oldunuz, teşekürler
[/QUOTE]
Ben teşekkür ederim sağlıklı balıklar dilerim , bir nebze yardımcı olduysam ne mutlu bana
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:24
Bence haşlanmış yumurta sarısının hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
THeMuST 2011-01-07 01:26:09
Haşlandıktan sonra ufalanabiliyor zaten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 01:27
[QUOTE=THeMuST]
Bence haşlanmış yumurta sarısının hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Haşlandıktan sonra ufalanabiliyor zaten.
[/QUOTE]
Peki eğer bu yem yapma olayına katarsak yumurtanın bir süre sonra bozulma olayı olabilirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 13:48
Merhabalar, ben evdeki hazır kuru yemleri bu tekniklerle işleyip yeni bir yem yapmak fikrini bir türlü benimseyemiyorum.
İlla ki besin değerlerinde düşme oluyordur. Ayrıca kurutma işlemini de ne kadar sağlıklı yapabildiğiniz tartışılır. Bu aşamada da yemlerde bozulma meydana gelebilir. Yaptığınız yemin yenilmesini sağlayan en önemli unsur tabi ki tadı ama bence tedının güzel olması bir yemi iyi yapmaz.
Evinizdeki sebzeleri veya balık türünüze göre diğer malzemeleri kullanarak çok daha besleyici yemler yapabilirsiniz.
Aşağıya benim yaptığım yemin linkini veriyorum. Umarım yem yapmak isteyenlere fikir verir.
Tanganyika Sığlıkları (30. Sayfa - Yem Yapımı)
İlla ki besin değerlerinde düşme oluyordur. Ayrıca kurutma işlemini de ne kadar sağlıklı yapabildiğiniz tartışılır. Bu aşamada da yemlerde bozulma meydana gelebilir. Yaptığınız yemin yenilmesini sağlayan en önemli unsur tabi ki tadı ama bence tedının güzel olması bir yemi iyi yapmaz.
Evinizdeki sebzeleri veya balık türünüze göre diğer malzemeleri kullanarak çok daha besleyici yemler yapabilirsiniz.
Aşağıya benim yaptığım yemin linkini veriyorum. Umarım yem yapmak isteyenlere fikir verir.
Tanganyika Sığlıkları (30. Sayfa - Yem Yapımı)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir