En ucuz dış filitre.


sayitcanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 68
sayitcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 22:45
Sevgili arkadaşlar bu hobiye başlayalı aşağı yukarı 10 yıl oldu bu zaman zarfında bir anlık hevesle alıpta kulanmadığım bir çok malzemem oldu.Akvarist arkadaşlarımızın bir çoğununda benimle aynı kaderi paylaştığını biliyorum :lol:Şu an akvaryumumda kulanmış olduğum dış filitrem model olarak çok eski ve akvaryumuma yetersiz geliyordu.Dış filitrem gap 500 idi bu filitreyi değiştirmem gerekiyordu ama yeni filitre alsam bu eski filitreyide atıcaktım büyük ihtimale.Yeni filitre arayışı içindeyken kendimi D.I.Y projelerin içinde buldum burda bir çok akvarist arkadaşımız kendi dış filitrelerini yapıyorlar bende yapa bilirim diye düşündüm.Bu malzemeleri araştırdım biraz bulunması en zor şey dış filitrenin kova diye tabir ediyorum ben dış aksamı yada kasası diyeyim bir çok yere baktım bu iş için uygun bir kova bulmayı malesef hem sağlam hemde su sızdırmıyacak bir malzeme bulamadım.Dış filitremi temizlerken birden aklıma geldi burnumun dibinde enaz günde 3 defa yanından geçtiğim kulandığım dış filitremin kovasını niye kulanmıyorum diye.Kova tamamdır enazından sağlam bir malzeme uzun yılardırda kulanıyordum zaten.Birde buna suyu çeviricek bir motor lazım bunu nerden bulurum diye düşünürken kendi iş yerimin dolapların bakımı yapan bir kardeşimiz var onun dükanına gidip konuyu ona anlatım.Bu iş için bulaşık makinası tahliye pompası ve ya çamaşır makinası tahliye pompası ola bilir dedi .Elimde ikiside var kulanılmış istersen bir kontrol edeyim al götür dene işini görürse kulan dedi yanlız bulaşık makinesi pompasının çok kuvetli olduğunu bu iş için çamaşır makinası pompasının daha iyi olacağını söyledi.Pompayı alıp eve geldim önce elektirik aksamını bağladım ve üzerini sıcak silikonla izo etim su ve elektirik bir arada biraz tehlikeli bir durum.Pompayı kendi eski dış filitremin üzerindeki su çıkış hortumuna basit bir şekilde hortumları iç içe geçirerek monre etim.Dış filitremiz hazır bakalım çalışıcakmı.Diye fişi prize taktım çalışıyor hemde benim filitrenin iki katından fazlada su basıyor.Bu sizlerle paylaşmak istedim elinizdeki atıl malzemeleri değerlendire bilirsiniz.Dış filitreyi akvaryuma kurduktan sonra aklıma geldi filitrenin içindeki pervaneyi çıkarırsam filitrenin debisi dahada arta bilir diye düşünüyorum.Kalın sağlıcakla.Bu arada az daha unutuyordum yazmayı filitre maliyetini.Bu sefer para harcamadan haletik



sayitcan2011-11-24 23:18:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ParliamentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 1168
ParliamentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 23:58

İsmail abi merhaba,Çamaşır makine pompası 24 saat çalışmaya dayanabileceğini sanmıyorum.

Bir diğer husus elektirik kaçağı yapabilirki bu sizin için çok tehlikeli bi durumdur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undesirableÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 800
undesirableÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 00:12
Sınırlı filtre hacmi ile olması gerekenden yüksek debi pek de iyi bir kombinasyon olmayabilir. Filtre bu haliyle biyolojik filtrasyon görevini, olması gerekenden çok daha yüksek debi sebebiyle, yerine getiremeyebilir. Çamaşır makinesi tahliye motorunun uzun vadede işletim gideri de kaliteli bir dış filtre maliyetini fazlasıyla aşacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakuysalÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 361
burakuysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 15:16
Yiğit beye katılıyorum. taktığınız motorun elektrik tüketimini hesaba kattınız mı?
Efe bey in dediği gibi 24 saat çalışabileceğine eminmisiniz? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertus0770Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 882
ertus0770Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 15:30
Abi bence sıkıntılı bir proje ama mükemmel bir fikir tek arıza veren ve de büyük arıza verebilcek çamaşır makinası motoru internette satılıyordur bir araştırsan bulabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcelikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 291
hcelikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 15:57
Filtre akvaryumu normal şartlarda saatte 6 defa çevirmeli. Yani verim alınabilmesi için. Bende diğer arkadaşlara katılıyorum. Bu sistem saatte 6 dan fazla çevirir o suyu. O yüzden de bakteri oluşumunu olumsuz yönde etkiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir