Erkek lepistesim öldü, sebebi ne olabilir?


gunesÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 23
gunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 17:30
Merhaba,

Bir önceki başlığımda ısıtıcı problemimden bahsetmiştim ama daha çabuk halloldu yeni ısıtıcı koydum, diğerini tamire götüreceğim, şu an bir problem yok ısıtmada.

"60lt akvaryumda 3 dişi 1 erkek lepistes; 20-25 tane değişik boylarda yavru lepistes; bi de 3 tane çöpçü besliyorum 2 aydır, çok da sağlıklılar, yavrular güzel güzel büyüyor. Hiçbir problem olmadı şimdiye kadar." şeklindeydi.

Akvaryumu balıkları alalı 2 ay kadar oluyor, başlarda ölümler olabilir deniyor, bir de son 2 gündür hafif ısı değişimleri stres de yaratmış olabilir. Ama bulaşıcı bir hastalık olabilir mi diye endişelendim,

Erkek lepistesi zor buldum akvaryumda, dibe çökmüş ters şekilde duruyordu. (su üstüne doğru çıkmaları gerekmez mi ölünce?) karın kısmı kırmızıydı, kuyruğu ve rengi normaldi. sanırım gözleri tamamen siyahtı ama çok tuhaf gözükmüyordu. Ölüm sebebi ne olabilir?

Diğer balıklarım da ölecek diye endişelendim şimdi, gerçi normal gözüküyorlar.
Yem mi çok geldi diye düşündüm, gerçi her zaman aynı miktarlarda yem veriyorum ama çok mu yedi, yavru falan mı yedi bir de acaba..

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HhkngmsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 259
HhkngmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 15:36
Balığınızın ölüm sebebini çözebilmiş değilim ama balıklar fazla yemlemeden ölür, az yemlemeden ölmezler bunun için yemlemeyi fazla yapmayın. Lepistesler narin balıklardır. Bundan dolayı su değerleri ve ısı değerleriyle fazla oynanılmazsa sağlıklı yaşarlar. Mesela haftalık su değişimini yapıyormusunuz filtre temziliği vs. bunlardan bahsetmemişsiniz. Ayrıca filtre temizliğinizi akvaryumdan aldığınız su ile yapınız. Bu sayede akvaryumdaki oturmuş bekteri kültürünü sorunusuz devam ettirmiş olursunuz. Bitki bulundurmakta su değerlerinin korunması açısından çok önemli bir faktördür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ihsan95Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 255
ihsan95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 17:16
Çok yemlemeden de ölür az yemlemeden de ama genelde çok yemlemeden ölürler(az yemlemeye daha toleranslı). Ayrıca balığınızı illede su yüzeyinde olması gerekmiyor benim de başlarda balıklarım öldü ama sadece bi tanesi su yüzeyine çıktı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir