Erkek sarı prensesim


DAĞLARINKARTALIÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 164
DAĞLARINKARTALIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 22:24
 Arkadaşlar erkek diye aldığım sarı prenseste kararma olmuyor ama dişi diye aldığım sarı prenseste az da olsa kararma oluyor aynı boydalar (hatta biraz daha büyük dişi olanı) yaklaşık 6 cm ve bu dişi sarı prenses sürekli motorun arkasına saklanıyor. Erkek sarı prenses kararmıyor ve tertemiz bir sarılığı var ama dişileri sürekli kovalıyor yuva yapıyor, titriyor dişilerin yanında.
 
Balıkları alalı 3 hafta oldu.Akvaryum 120 litre. 1e 7d sarı prenses ve 4 yunus var.
 
Sorum şu bu erkekte sorun var mıdır. Diğer dişi dediğim balık acaba erkek midir,erkekse diğer erkekten büyük ve neden pasif duruyor daha 6 tane dişi var. Vent yöntemiyle satın almıştım.
NOT: Cinsiyetlerini sormadığım için ve de bir durum tartışmak istediğim için cinsiyet bölümüne yazmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_K_AÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 461
F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2007 01:24
Abdullah Bey,
 
Disi erkekten buyukse, erkegin akvaryumda ustlenecegi liderligi disi alir ve erkek gibi davranabilir. Erkek pasife dusecegi icin ciftlesme zora girecektir. Baska bir alternatif olarakta erkek kisir olabilir. Unutmadan sunu da belirtmek gereklidir. Biliyorsunuz ki baligin boyundan daha cok yetiskin olmasi onemlidir. 8 aylik bir sari prensesin ciftlesmeye uygun olacagi bilinir. Biraz sabredip akvaryumunda baliklarinizin alismasini beklemelisiniz.
 
Saygilar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir