EV YAPIMI KARİDESLİ YEM (YAPILIŞ VE KULLANIMI)
Hiçbir kuru yem ev yapımı yemin yerini tutmaz. Balıklarınız ister etçil ister otçul olsun; oranları değiştirerek ve farklı malzemeler ekleyerek balıklarınıza uygun yem yapmanız mümkün. Benim devamlı yaptığım ve kullandığım karides yemi L serisi vatozlardan tutunda kum kelebeklerine leptosoma ve malawi türlerine kadar her balıktan kullandığım ve kullanılan protein değeri çok yüksek bir yemdir.
Şahsi fikrim dana yüreği yemin içerdiği riskleri taşımaması ayrıca ondan çok daha faydalı olduğu yönündedir.
Kullanılan malzemeler:
1 kg. Ayıklanmış Karides (Taze olacak. Hazır olarak satılan değil.)
5 çay kaşığı Sprilina tozu
5 çay kaşığı Cyclop-Eeze
2 çay kaşığı Astaxanthin (Cyclop-Eezede bol miktarda var.)
3 diş sarımsak
Arzu edilirse sebze haşlanıp eklenebilir. Ben kullanmıyorum.
Yapımı: Tüm malzemeleri el blender’inden geçiriyoruz.. Macun kıvamına gelince buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyoruz. Kâğıt inceliğinde koymayı unutmayın. Sonrasında ihtiyacımız kadarını bıçakla dilimleyip balıklara veriyoruz. (Poşetlerin ağzı sıkıca kapalı olsun buzlukta bile olsa ağır kokusu ile buzdolabını etkisi altına alabilir.)
Ev yapımı yemin iki önemli bileşimi Sprilina tozu, Cyclop-Eeze
Size tavsiyem kağıt inceliğinde buzdolabı poşetlerine koymanız sonrasında bıçakla dilimleyip vermek çok pratik oluyor.
[VID]http://www.izlesene.com/video/ev-yapimi-karides-yemine-saldiri/2637801[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=halil_38]Merhaba,şöyle bir durum var bende önceden bu şekilde yem hazırlıyordum evet balıklar bayılıyordu sonra bir iç parazit nerdeyse bütün balıklar gitti sebep:Güven kardeşim ve ANKARA'da yaşayanlar bilirler SAKARYA caddesindeki balıkçıları ordaki abim karidesin taze olduğunu söylemişti oysa buzhaneden gelmiş soğuk zincir bozulduğu için(karidesin donu çözülüp yemi yaptıktan sonra tekrar buzluğa konup balıklara verirken donu çözülürken oluşan bakterilerden) iç parazit oldular onun için karidesin mutlaka buzhane değil taze olması gerekli bunu bir dip not olarak hatırlatmak istedim benim başıma gelenin kimsenin başına gelmesini istemem,selam ve saygılarımla..[/QUOTE]
Valla Halil abi kimsenin başına gelmeyenler senin başına geliyor. Benim hiç başıma gelmedi o olay. Karides buzhaneden gelmiş bile olsa bayatlayacak çürütecek kadar ısıya maruz kalmış olması gerek ki o derece bozulsun. İç parazit olduğunu sanmam bozulan üründe bakteri vs. çoğalır iç parazit zaten balıklarda mevcut olabilir uyuyan aslan misali sağlam balıkta bile aniden hortlayabiliyorlar.
Bu arada biz ankaralılar özellikle yazın genelde buzhane balığı yeriz.
Su
Ürünlerinde Soğuk Zincir Etkinliğinin Önemi ve Ürün Kalitesi ile
Olan
İlişkisi
Akif KUNDAKÇI, Bülent ERGÖNÜL
Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Manisa
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkürler
Tropeuslar için spirulinayla birlikte marul,ıspanak,lahana gibi sebzeleri kaynar suda 2 dakika bekleterek ince ince kıyıp karışıma ekleyiniz. Karides miktarını %50 ye indirmek kafidir. Her halukarda her gün değil de haftada 3-4 kere bu yemle beslerseniz yeterli olacaktır.
[QUOTE=vinas]Güven bey çalışmanızı baştan sona okudum izledim maşşallah çok güzel bir çalışma gerçekten.
Sağolun.
Demasoni için de yukarda tropeus için verdiğim tarifi kullanabilirsiniz. Dediğim gibi haftada 3-4 kere %50 karidesli bu yemi kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben bu yemi hem yavruları hem de yetişkinlere her gün veriyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
[QUOTE=HAKAN EFE]Yem ben yaptığımda tam olarak suda çözündükten sonra haşlanmış makarna kıvamındaydı yani tam istediğim gibiydi. Ben spirulinayı biraz abartmıştım ondan böyle oldu heralde. Kanımca spirulinanın bağlama özelliği var. Bir dahaki yem yapışımda içine ıspanakta atarım dağılıp dağılmadığını beraber görürüz İbrahim Bey. Belki Güven Bey ıspanak kullanmıştır onun cevabınıda duymak lazım.[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
İbrahim bey otcul yemden kastınız %50 karides içeren otcul yem ise az haşlanmış sebzeler iyi doğranıp mikserden uzun süre geçerse çok dağılma olmaz. jelatine hiç gerek yok karides çok yağlı olduğu için zaten çok iyi bir tutucu. Ama illaki bir öneri derseniz yumurta akı derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İbrahim bey otcul yemden kastınız %50 karides içeren otcul yem ise az haşlanmış sebzeler iyi doğranıp mikserden uzun süre geçerse çok dağılma olmaz. jelatine hiç gerek yok karides çok yağlı olduğu için zaten çok iyi bir tutucu. Ama illaki bir öneri derseniz yumurta akı derim.
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir