Ev Yapımı Yemin Suyu Bozması


goldfishseverÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
goldfishseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 20:37
Merhaba arkadaşlar, japon balıklarım için kendim evde yem hazırlıyorum. Yem içeriğinde haşlanmış ciğer, yumurta, haşlanmış sebzeler var. Bu malzemeleri rondodan geçirip, un, galeta ve misir unu ile yoğurup firinliyorum. Suyu hiç bozmaması için yemin içeriğine neler katabilirim? Evde yem hazirlayan arkadaşlar yemin suyu bozmaması için neler yapıyorlar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Va_silÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3441
Va_silÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 21:23
Kaliteli ve ucuz yemler varken ,boyle diy yemlerle suyu zehirlemenize gerek yok
Ozellikle cigeri yumurtayi un galeta gibi ,seylerle suyu zehiremeyin
Sade bezezelye haslanmis ,oda yalniz icini verin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldfishseverÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
goldfishseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 21:27
1 senedir piyasada kaliteli olarak bilinen bütün markaları kullandım pekte bir faydasını göremedim. 3haftadır kendi yemimi veriyorum bariz bir gelişim söz konusu, suyu bozmasını ilk başlangıca göre önemli derecede azalttım zaten. Ek olarak neler yapılabilir onu araştırıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Va_silÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3441
Va_silÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 21:31
[QUOTE=goldfishsever]1 senedir piyasada kaliteli olarak bilinen [K]bütün markaları kullandım pekte bir faydasını göremedim[/K]. 3haftadır kendi yemimi veriyorum bariz bir gelişim söz konusu, suyu bozmasını ilk başlangıca göre önemli derecede azalttım zaten. Ek olarak neler yapılabilir onu araştırıyorum.[/QUOTE]

Deken ne gibi fayda gormediniz?
baliklariniz bir sene sihatli yasiyorlar
Yumurta ,ciger un ,galeta ile ,bir sene daha yasiyabileceklerindan emin degilim
Iyi hobiler dilerim[:)]

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6627
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 21:34
Yumurtayı haşlayıp kouyorsanız sarısını koymayın. Mısır ununu japon balıkları pek sindiremiyor. Galeta unu ile un arasında pek fark yok. Galeta ununu koymayın.
Bütün markaların hangi yemlerini kullandınız?[EDIT]Kromatit,2017-12-25 21:34:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldfishseverÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
goldfishseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 22:05
[QUOTE=Va_sil]

Deken ne gibi fayda gormediniz?
baliklariniz bir sene sihatli yasiyorlar
Yumurta ,ciger un ,galeta ile ,bir sene daha yasiyabileceklerindan emin degilim
Iyi hobiler dilerim[:)][/QUOTE]

Merhaba, bahsettiğim süreçte renk kayıpları yaşadım ve belirgin bir büyüme göremedim. Yanlış da anlaşılmasın, niyetim balıkları biran önce büyütüp sağlıksız büyümelerini sağlamak değil. Sadece gelişme olsun sağlıklı büyüsünler istiyorum.

[QUOTE=Kromatit]Yumurtayı haşlayıp kouyorsanız sarısını koymayın. Mısır ununu japon balıkları pek sindiremiyor. Galeta unu ile un arasında pek fark yok. Galeta ununu koymayın.
Bütün markaların hangi yemlerini kullandınız?[/QUOTE]

yumurta sarısını suyu bozmaması için mi koymayayim? Sindirim için mi? Galeta ununu nden?
Sera, tetra, jbl, nls nin bitkisel ve japon yemlerini kullandım

Buğday unu, nişasta, galeta ve mısır ununu sindiremezler mi? 3haftadır yemi veriyorum sindirimle alakalı bir problem yaşamadım ama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6627
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 22:22
Yumurta sarısı suda çok dağılıyor o yüzden koymayın dedim.
Galeta unu dediğimiz bildiğimiz ekmek. Ekmek suda ne kadar dağılırsa bu da dağılıyor.
Un ile nişasta arasında da biraz fark var ama yemi bir arada tutmak için sadece un yeterli.
Nişasta ile boşuna karbonhidrat yüklemeyin. Zira nişasta da suda çözünebiliyor.

Hikari'nin yemlerine de bakın. Hikari lionhead, wheat germ, oranda gibi.
Gammarus kurusu ve kan kurdu kurusu da kullanabilirsiniz. Hatta bunları yeme de karıştırabilirsiniz.

Beğenenler: [T]202240,goldfishsever[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldfishseverÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
goldfishseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 22:39
Teşekkürler, bunlar dışında yemi birarada tutacak başka neler kullanabiliriz acaba fikriniz var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6627
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2017 22:57
Dana yüreği gibi bir yem vermeyecekseniz pek uğraşmayın derim. Sadece un bile bir arada tutmaya yeter. Sıcaklığı 150 derece yapın.
Karetenoidler, omurgasızlar ekleyebilirsiniz.

Beğenenler: [T]202240,goldfishsever[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir