evde canlı su piresi üretimi
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 14:07
[/QUOTE]
Arkadaşlar benim kardeşim su ürünleri okuyor ve pirelerin 29 derecede yaşaması normalmiş fakat 22 derecede yaşayan pire 52 güne kadar yaşayabilirken 29 derecede yaşayan pire örnek olarak söylüyorum 30gün yaşarmış metabolizmaları hızlı geliştiği için ısı yüksek olduğunda dahada hızlanıp sonuç olarak ölüm gerçekleşiyormuş yani ısı düşük olursa yaşam süresi artıyor.
[/QUOTE]
Peki yaşayabildikleri ve üretebileceğimiz en düşük sıcaklık kaç ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 12:02
Su pirelereine hümik asit,tarçın,çay vs.. kullanan oldumu acaba? Özellikle Hümik asitin inanılmaz bir etki yapacağını düşünüyorum.. Sadece tarçın vererek bile yaşatmak mümkün olabilir bence. Bu konuda ne düşünüyorsunuz deneyen var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 16:19
[QUOTE=ArTiSt]Peki yaşayabildikleri ve üretebileceğimiz en düşük sıcaklık kaç ? [/QUOTE]
Şu anda Sivas ın soğuğunda balkonda üstü buz tutmuş şekilde yaşıyorlar ama sayılarında gözle görülüş bir artış yok sanırım soğukta üremeleri duruyor yada çok yavaşlıyor.
Şu anda Sivas ın soğuğunda balkonda üstü buz tutmuş şekilde yaşıyorlar ama sayılarında gözle görülüş bir artış yok sanırım soğukta üremeleri duruyor yada çok yavaşlıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 16:29
[QUOTE=pusat58]
[QUOTE=ArTiSt]Peki yaşayabildikleri ve üretebileceğimiz en düşük sıcaklık kaç ? [/QUOTE]
Şu anda Sivas ın soğuğunda balkonda üstü buz tutmuş şekilde yaşıyorlar ama sayılarında gözle görülüş bir artış yok sanırım soğukta üremeleri duruyor yada çok yavaşlıyor.
[/QUOTE]
aqua_boy 2011-05-14 02:36:16
Şu anda Sivas ın soğuğunda balkonda üstü buz tutmuş şekilde yaşıyorlar ama sayılarında gözle görülüş bir artış yok sanırım soğukta üremeleri duruyor yada çok yavaşlıyor.
[/QUOTE]
Teşekkürler. O zaman İzmir'de güvenle deneyebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 04:52
Pire beslemede boşuna maceraya gerek yok,ben hertürlüsünü denedim...
nihai sonuç : suprilla toz -> gidip 10 tl lik tozu baharıtçıdan alıyosunuz 3 ay yetiyo,3 günde 1 de japon balıklarınıza (bende japon var) atıp devam ediyosunuz...
hasiye: su piresi beslediğim akvaryuma hava veriyorum sorn çıkmadı,ayrıca su piresi olan akvaryum da hayatımda hiç görmediğim kadar hızlı bitki üretiyorum,belki normaldekinin 5 katı daha hızlı...
hasiye 2: su piresi havadan zarar görmüyor şöyleki; ben dip çekerken pet şişeye gelen pireleri pet şişede çok sağlam çalkaladım,bütün gücümle, hiç ölen olmadı,hatta öelceklermi diye 1 hafta beklettim,dip çektiğim su muazzam şekilde yeşerdi ve pirelerde ölmedi,ama çoğalmadıda hergün çalkaladım gene ölmediler,ama gene çoğalmadılar...
sanırım pireler hadım oldu,ama gene ölmediler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 14:25
Arkadaşlar büyükçe bi kovaya su koyun içine biraz su piresi atın. Üstüne bir lamba takın ve hava verin yavaş yavaş.
Yumurta sarısını suya karıştırın güzelce içine dökün. Bunu maya ilede yapabilirsiniz. Isıyı 22derece yapın emin olun 1 ay içinde binlerce olurlar sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Ben bu şekilde yatiştiriyorum. Suya maya atıyorum su bulanıyor 3-4 gün sonra suyun rengi açılıyor o zaman tekrar atıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 16:11
[QUOTE=CATBALCA]
Ankara da en güzeli Eğmir gölünden toplamak .
[/QUOTE]Gölden toplama su pirelerinde bakteri riski vardır :) Ben ev ortamında üretip satma imkanına sahibim :) Balıkları tehlikeye atmaya gerek yok bence :)
Saygılar
Beğenenler: [T]198868,ScrapMetal[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 12:59
Ben su piresi olayını bıraktım,artemya besliyorum,artemyayı da su piresiyle aynı şekilde besliyorum,sadece 1 litreye 1 çorba kaşığı tuz fark bu,artemyalar hem iri oluyolar hemde daha akıllılar.
su tuzlu oldugu için mikrop ihtimalide düşük oluyo.
su tuzlu oldugu için mikrop ihtimalide düşük oluyo.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 16:07
Bu sayfalarda bir çok şey öğrendim su pireleriyle alakalı. Su piresi üretecem diye bi dünya param gitti ama sanırım sonunda başardım :D 200litrelik yosunlu su tankımda pirelerim hallerinden gayet memnunlar. Balıklarıma ziyafet oluyorlar sürekli. Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun arkadaşlar. Emeğinize sağlık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 01:02
Su piresi , rotifer, artemia , planktonlar, spirulnayı canlı oalarak ürettim...
Su piresi canlı spirulna kültürü, canlı plankton kültürleri aldım . Arzu edenlere artemeisaıdnan priesine kadar analtablilirz sistemi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 01:09
Kamil Bey, ne duruyorsunuz anlatsanıza :)
Su piresi ve su piresini beslemek için hangi kültürler gerekiyor?
karsahini 2011-06-17 01:11:00
Su piresi ve su piresini beslemek için hangi kültürler gerekiyor?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 19:10
Üstad burası çok karışık olmuş yeni bir başlık altında açalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir