Flower horn beslemek istiyorum, Bilgi verebilir misiniz?


Ömür0660Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2015
Mesaj: 1
Ömür0660Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 23:26
Merhabalar aranıza yeni katıldım flower horn balığına ilgim ve beslemek istiyorum nasıl bir akvaryum ile başlamam gerekiyor nasıl motor ve ısıtıcı kullanmalıyım flower horn besleyenler lütfen yardımcı olun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uk77656Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 324
uk77656Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 00:19
En az 250-300 litre bir akvaryum almalisin. Bu hacim 1 FH icin yeterlidir. Çelik kaplamali bir isitici almalisin, kirabilir. Filtrelemende iyi olmali. Dis filtre sart.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KonyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 38
KonyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 10:32
fh hakkında pek bir bilgim yok forumun makaleler bölümünde üretiminden tutun yaşamınakadar bütün bilgiler mevcut...

Saygılar.

Ana bilgi= http://www.akvaryum.com/flower_horn_tatlisur_8_429.asp

fh üretimi= http://www.akvaryum.com/flower_horn_uretimi_makaler_12_1125.asp


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4319
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 11:49
Yeni akvaryum alıncaksa yükseklikden ziyade biraz enli alın. Yüksekliğin balığa sağladığı pek bir ekstra hareket alanı olmadığı gibi eli uzatıp sevmesini güçleştiriyor. Yüksekliği az ama enli ve boylu bir tank daha kullanışlı olur. Eni söylememin nedeni balık 30cm ye geldikden sonra dar tanklarda dönmede zorlanıyor. Yaşadığım bir problem.

Bakımı zor bir tür değil ama bir iki ince noktaya dikkat etmek gerek. Bazıları çok pasaklı, yemi aşırı parçalayabiliyor. Bu sebeble iyi filtrasyon ve dış filtre şart. 

Tanka dekor koymayın. İlk yavru zamanlarında biraz yabani olabiliyorlar. İnsandan kaçıp saklancağı yer olmasın. Korkak alışmasın. Ayrıca tankdaki herşeye vurup kırma ihtimali var. Dekorsuz tank en iyisi. Arkadaşın dediği gibi çelik ısıtıcıda iyi olur. Kumla oynamayı çok seviyorlar ama ince kumda çok havalanıyor, filtreye motora girip bozuyor. En uygunu bence 1 numara silis olur. Hem kazıp oynuyabilceği kadar ince hemde fazla havalanmıyacak kadar kalın. 

Balık esas güzelliğini 30cm geçip cüsselenince alıyor. Bunun içinde düzenli su değişimi ve iyi bir beslenme şart. Hızlı büyüyen bir tür günde 2 kere dolu dolu beslenmeli. 4-5 çeşit kaliteli kuru yem, mutlaka taze bir yem ile takviye edilmeli. Genelde dondurulmuş karides tercih edilir. Haftada bir verirseniz çok kuvvetli protein desteği olacaktır. Buzlukda saklama imkanıylada kullanımıda kolay. Haftada bir çözüp verin. Yeni çıkan dondurulmuş yemlerde çok iyiler. Dondurulmuş kan kurdunu tavsiye ederim. Sakın akvaryumcu size canlı tubifleks gagalamasın aman dikkat. Proteince zengin ama parazit riski var. Fh parazite biraz hassas. Kuru yemler arasında bir tane anti parazit yemi ile bitkisel yemde olsun. Haftada 1gün aç bırakıp ardından sadece bitkisel yem verin. Yemezse kormayın açlıkdan ölmezler. Açlığa çok dayanıklılar. Bitkisel yeme alışana kadar zorlayın. Alıştıkdan sonra haftada 1 gün aç kalması sindirim sistemine iyi gelecektir.
darkaura2015-04-20 11:52:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sehzade mustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 51
sehzade mustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 13:39
Flower horn 200-300 litrelik tankda beslenebilen red dragon türü max 25 cm bulabilir. Dış filtre şarttır .Akvaryumda kum olmasın cama cam olsun  isterseniz köşeye yuva yapması için bir küp koyabilirsiniz.Yem olarak flower horn için özel üretilmiş yemler kullanılmalı etçil olarak okiko,grand sumo,xo,ky fish, jbl flower maxi otçul olarak ise tropical flower horn adult/toung , tropical cichlid spurilina medium kullanılmalıdır .2 günde bir 10 litre dahi dip çekimi yapılmalıdır burda suyu çekmekten kasıt dipteki dışkıları çekmektir.Flower horn alırken çiçek hatlarının düzenli olmasına finlerinin uzun olmasına gözünün kırmızı olmasına ve kafanın şekline dikkat edilmelidir.Canlı yem ihmal edilmemelidir dondurulmuş kan kurdu , karides  ve ev yapımı yemler şarttır iç parazite gelirsek sera bacto tabs alınmalı ve her hafta balığa verilmelidir eğer bunu kabul etmiyorsa ev yapımı yemin içine bol miktarda sera bactotabs atılmalıdır.Isı ise 30 derece olmalıdır net.

                                                                                                     SAĞLIKLI HOBİLER !

sehzade mustafa2015-04-20 13:40:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4319
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 14:45
[QUOTE=sehzade mustafa]Flower horn 200-300 litrelik tankda beslenebilen red dragon türü max 25 cm bulabilir. Dış filtre şarttır .Akvaryumda kum olmasın cama cam olsun  isterseniz köşeye yuva yapması için bir küp koyabilirsiniz.Yem olarak flower horn için özel üretilmiş yemler kullanılmalı etçil olarak okiko,grand sumo,xo,ky fish, jbl flower maxi otçul olarak ise tropical flower horn adult/toung , tropical cichlid spurilina medium kullanılmalıdır .2 günde bir 10 litre dahi dip çekimi yapılmalıdır burda suyu çekmekten kasıt dipteki dışkıları çekmektir.Flower horn alırken çiçek hatlarının düzenli olmasına finlerinin uzun olmasına gözünün kırmızı olmasına ve kafanın şekline dikkat edilmelidir.Canlı yem ihmal edilmemelidir dondurulmuş kan kurdu , karides  ve ev yapımı yemler şarttır iç parazite gelirsek sera bacto tabs alınmalı ve her hafta balığa verilmelidir eğer bunu kabul etmiyorsa ev yapımı yemin içine bol miktarda sera bactotabs atılmalıdır.Isı ise 30 derece olmalıdır net.

                                                                                                     SAĞLIKLI HOBİLER !

[/QUOTE]

Tavsiyelerinizin bir kısmına katılmakla beraber bir ilacın sürekli kullanımını kesinlikle tavsiye etmem. Anti parazit yemi ile, tedavi amaçlı ilaçlar aynı şey değiller. İstisnasız her ilacın bir yan etkisi vardır. Sürekli uzun süre kullandığınızda balığın böbreklerinde ve karaciğerinde kaçınılmaz olarak tahribata neden olacaktır. Bunun yanında sürekli ilaç vermeniz balığın sindirim sistemindeki faydalı bakterileride öldürüp, balığın besinlerden ihtiyacı olan bazı vitaminleri emmesini güçleştircektir. Bunun yanında mevcut zararlı bakterilere az miktarda sürekli ilaç vermek ilaca bağışıklık geliştirmelerine neden olur. Ayrıca antibiotikler vucutda bozulmaz, boşaltımla aynen dışarı atılır. Akvaryum suyuda bir süre sonra antibiotikle dolup, filtredeki faydalı bakterilere zarar verecektir. Bu sebebden yükselen amonyak, vitamin eksikliğiyle beraber böbreklerin ve karaciğeri iflasını hızlandıracaktır. Yani ne tarafından baksanız her yönü zarar. 

25cm varyeteden varyeteye değişebilir. Kendi süper red dragon fh ım 250lt tankda 33cm yi geçmişti. Ama her hafta düzenli su değişimi ve dip çekimleri asla aksatılmazdı. 

30 derecede şart değil. Yüksek sıcaklıkda daha hızlı büyüyorlar ama daha saldırganlaşıyorlar ayrıca yüksek sıcaklıkda suda daha kolay bozuluyor. Önemli olan sağlıklı gelişimi. Bence 27-28 derece daha ideal bir sıcaklık. 

Beğenenler: [T]216734,Anadolu28[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sehzade mustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 51
sehzade mustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 11:05
http://Tavsiyelerinizin bir kısmına katılmakla beraber bir ilacın sürekli kullanımını kesinlikle tavsiye etmem. Anti parazit yemi ile, tedavi amaçlı ilaçlar aynı şey değiller. İstisnasız her ilacın bir yan etkisi vardır. Sürekli uzun süre kullandığınızda balığın böbreklerinde ve karaciğerinde kaçınılmaz olarak tahribata neden olacaktır. Bunun yanında sürekli ilaç vermeniz balığın sindirim sistemindeki faydalı bakterileride öldürüp, balığın besinlerden ihtiyacı olan bazı vitaminleri emmesini güçleştircektir. Bunun yanında mevcut zararlı bakterilere az miktarda sürekli ilaç vermek ilaca bağışıklık geliştirmelerine neden olur. Ayrıca antibiotikler vucutda bozulmaz, boşaltımla aynen dışarı atılır. Akvaryum suyuda bir süre sonra antibiotikle dolup, filtredeki faydalı bakterilere zarar verecektir. Bu sebebden yükselen amonyak, vitamin eksikliğiyle beraber böbreklerin ve karaciğeri iflasını hızlandıracaktır. Yani ne tarafından baksanız her yönü zarar. 25cm varyeteden varyeteye değişebilir. Kendi süper red dragon fh ım 250lt tankda 33cm yi geçmişti. Ama her hafta düzenli su değişimi ve dip çekimleri asla aksatılmazdı. 30 derecede şart değil. Yüksek sıcaklıkda daha hızlı büyüyorlar ama daha saldırganlaşıyorlar ayrıca yüksek sıcaklıkda suda daha kolay bozuluyor. Önemli olan sağlıklı gelişimi. Bence 27-28 derece daha ideal bir sıcaklık.

Tavsiyelerinizin bir kısmına katılmakla beraber , bahsettiğim ilaç aslında tam bir ilaç değildir hafif önleyici ilaçı yem olarak düşünelim nasıl NLS'nin sarımsaklı yemi varsa buda aynı sarımsaklı yem gibi düşünebiliriz.Büyüme oranı  zaman zaman değişmekle beraber genellikle orjinal red dragon türleri 25 cm max bulur.Türkiye'de en yaygın FlowerHorn türü red dragondur.Isı 30 derece olduğunda balık sinirlenir ve kafası şişer,renkleri canlanır daha hızlı büyür .Amonyak ve nitrata etkisi yoktur fakat akvaryum üzerindeki yağ tabakasının oluşumuna imkan sağlar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4319
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 11:16
Bu ilacı hiç kullanmadım. Siz yazdıkdan sonra araştırdım. Sera ilacın içeliği konusunda hiç açıklayıcı bilgi vermemiş ama net biçimde belittiği şey bakteriyel hastalıklarda, özellikle dropsye tedavi olarak kullanıldığı. Benim anladığım önleyici bir antiparazit yeminden çok balıkların hemen tüketmesi için hazırlanmış ilaçlı bir yem. Bu durumda kuvvetli antibiotikler içermemesi mümkün değil. Bakteriyel hastalıkları başka türlü tedavi edemezsiniz. İşin içine antibiotik girdiğinde yukarda saydığım yan etkiler az yada çok kaçınılmaz olcaktır. Su yüzeyinde yağlanma demişsiniz. Bu genelde tankın bakteri dengesi bozulduğunda gerçekleşen bir durumdur. 

Kendi görüşüm normal sağlıklı işleyen bir tankda asla ilaç kullanılmamalıdır. Her ilacın, katkının yan etkisi olur. Durum gerektirirse kısa süreli kullanılabilir ama sürekli kullanım daima çözdüğünden daha çok sorun yaratır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir