artemia hakkında
arkadaşlar sizlere bişey sorucam. bu seranın artemyası var. ondan alsam balıklarıma ne kadar vermeliyim. bir ölçüsü olmalı bence balıklarım frontosa5-6cm kadar toplam 3 balık var (şimdilik).
En önemli konuda akvaryumcu bana "poşetin ağzını açınca 1 gün içerisinde bitirmen lazım yoksa bozulur hiç bir işe yaramaz" dedi. sizce doğrumu?ağzı kapalı cam kavonozun içine koysam vercem zaman kullansam olmazmı. çünkü dediğim gibi balıklarım az oldu için o pakaet bana yaklaşık 2 hafta kadar gider diye düşünüyorum.2 günde bir veceğimi büşünürsek. bana bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarım cevap atarsa sevinirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar okadar sinirliyim ki bir dünya para verdim lanet olası artemiaları bi türlü dünyaya getiremedim, birde şişe düştü heryerimi kestim arkadaşlar ne olur bana yardım edin sera nın artemiası var kendinden tuzlu olanı sarı kutuda poşettekinden vazgectim kutuda olandan aldım bana ne olur yalvarırım anlatın yardım edin de şunları cıkarttırayım inanın hayata bakış açım değişti ya çıkarttıramıyom ya hevesleniyorum hevesleniyorum olmuyor. Acaba 1 litrelik şişede yapıyorum diye mi olmuyor anlamadım bir de hava taşım yok hava motorunun 2. deliğinden gelen hortumu direk sokuyorum şişeye hava taşım olmadığı icin çift çıkıslı hava motoru ne yapacam yardım edin ya kafayı yedim yada direk bütün kutuyu akvaryuma mı boşaltsam nasıl olsa hava motoru sürekli çalısıyo çıksınlarda nasıl çıkarsalar çıksınlar imdat yardım edin kendimi iyi issetmiyorum çok inatlaştım hırs yaptım gönül meselesi yaptım arkadaşlar yaaa....
Lütfen forum kurallarına uygun konular açalım ve forum kurallarına uyalım.
Artemia ile ilgili olarak aramayı yaptım (yeni olduğunuz için sizin yerinize):
Şu linki inceleyin: http://www.akvaryum.com/forum/search.asp?KW=artemia&SM=1 &SI=TC&FM=35&OB=1
Onur benim 2. deneme de başarısız, çıkmıyor bu artemialar
Arkadaşlar okadar sinirliyim ki bir dünya para verdim lanet olası artemiaları bi türlü dünyaya getiremedim, birde şişe düştü heryerimi kestim arkadaşlar ne olur bana yardım edin sera nın artemiası var kendinden tuzlu olanı sarı kutuda poşettekinden vazgectim kutuda olandan aldım bana ne olur yalvarırım anlatın yardım edin de şunları cıkarttırayım inanın hayata bakış açım değişti ya çıkarttıramıyom ya hevesleniyorum hevesleniyorum olmuyor. Acaba 1 litrelik şişede yapıyorum diye mi olmuyor anlamadım bir de hava taşım yok hava motorunun 2. deliğinden gelen hortumu direk sokuyorum şişeye hava taşım olmadığı icin çift çıkıslı hava motoru ne yapacam yardım edin ya kafayı yedim yada direk bütün kutuyu akvaryuma mı boşaltsam nasıl olsa hava motoru sürekli çalısıyo çıksınlarda nasıl çıkarsalar çıksınlar imdat yardım edin kendimi iyi issetmiyorum çok inatlaştım hırs yaptım gönül meselesi yaptım arkadaşlar yaaa....
[/QUOTE] Dış hava motorun var değilmi?Şimdi ilk iş;Bldiğimiz küçük su petlerinin bir tanesini akvaryum suyu ile doldur.Daha sonra bu pet in kapağını hava hortumunu geçirmek için ortasından del,hava hortumunu petin en tabanına kadar it,sonra içine 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu at ve artemıalardan istediğin kadarını boşalt hava motorunu çalıştır.24-28 saat kadar sonra hava motorunu kapat.(Bu arada gece petin yanına ışıldak olabilir mutlaka bir ışık ortamı oluştur).Çıkan artemıaları süz.Sonra balıklarına ver.AFİYET OLSUN.. ama hava taşı şart hava taşsız olmaz ne olursa olsun kötüde olsa bi hava taşı al.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
arkadaşlar artemia yı yaptım.ya çok basit inanın.yapamıyorum diyeni anlamıyorum.seranın paket artemialarını kullanmanzı tavsiye ederim. 28 saat içinde hazır oluyor.ben yaptım %85 e varan bir verim aldım. balıklarım çok sevdi.sadece bol hava ve tuz.ışık olmasına gerek yok.