Gerçek (ithal) Arka Fonların Yapımı (Video Sayfa:2)


YigitCeylanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 379
YigitCeylanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 23:12
Göründüğü kadar zor birşey değil arkadaşlar ben evde hobi olarak kullandım bu malzemeyi. Yapabilirmiyim diye çok düşündüm yapınca olumlu sonuç aldım..Tebessüm Karışımı ilk seferde tutturamasan ikinci seferde tutturuyosun. Kalıp almaya gelince : Kalıp alınacak parçaya ayrıştırıcı olması için wax sürülüyor. sonra üzerine cam elyafı ve  polyester uygulanıyor. Kuruduktan sonra kalıp olarak ayrılıyor. Aynı parçayı çoğaltmak için çıkardığımız kalıba tekrar wax sürülerek aynı işlem doğrultusunda parçanın aynısından ürelitmiş oluyor. Tabi milimetrik fark oluyor orjinali ile Tebessüm daha sonra ürettiğimiz fiberglass parçanın üzeri çelik macunu ile kaplanıyor ve ayrıntılı şekilde zımpara yapılıyor.(En zor kısmıSok)

İnsanlara bile zararı olan bu kimyasalın balıklarada zarar vereceğini düşünerek arka fonumu strafordan yaptım. Fakat bu şekilde yapıldıktan sonra eğer üzerine epoksi boya kullanılırsa balıklara zararı olmaz diye düşünüyorum.
TheHollyJoker2010-10-13 23:22:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 00:08
Baya zahmetli bir iş yani.. 

Peki şu yöntem nasıl ? Bu da başarılı olmuş bence ama arka cam dayanırmı bu ağırlığa ?? 2 sene sonra en alttaki kıvama gelmiş :)





















bileciklivolki2010-10-15 00:08:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 23:25
Biraz daha kaynak buldum. Kayaları da aynı yöntem ile yapıyorlar.

Geri Doğa akvaryum arka planlar için farklı malzeme ve üretim yöntemleri ile deneylerin yıllık sonucudur tamamen kirletici içermeyen ve deniz yaşamı için en dayanıklı ürünler üretmek. Kullanıcı, ancak kurulum güzel bir geri sonraki ilk hafta değil sadece bekliyor onu mümkün olduğunca uzun süre korunmuş olmalıdır. Ayrıca, uzun süre balık kabul edilemez toksin maddeleri askıya zaman. 


Sune Holm bazı önceden temizlenmiş kaya bir döküm yapmak.
Doğa modeline geri gelişimi kadar zaman ve çaba gerektirir.
1 / İlk olarak olması gereken tür arka plan karar vermelisiniz. ilham için, fotoğraf için bir referans olarak kaydedildi doğal biyotoplar olan konular.
2 / Şimdi mümkün olduğunca doğru bir konu yansıtır nitelikte bir yer bulmak için önemlidir.
3 / bir onu buldu, bu yerlerde bir sabit disk kopyası için hazırlıklı olmalıdır.Örneğin, bu iş bu bölgenin temizliği içerir. Bu biraz zaman alabilir - hatta bazen haftalar.
4 / döküm, o stüdyoya taşınır. Burada daha fazla zaman alan prosedür.Arka duvarı bir prototip ve tasarlanmıştır. Bu eserin sanatsal heykel ve endüstriyel tasarım bir arada içerir. üretim ve son kullanım - ürün sadece gerçekçi değil ve güzel değil, aynı zamanda uygun ve iyi yaptığı işler için çünkü.
5 / sonra prototip sayısız testler sonrasında, sert bir kalıp oluşturulur hazırdır. Bu nihai üretim için kullanılan yumuşak kalıp (bunlar özel kauçuktan imal edilmiştir) üretmek için kullanılır.
Sert döküm gibi olabilir bu arka duvarlardan gelmiyor, nihai üretim için uygun değildir.
6 / lastik kalıpları (aynı zamanda kullanılan kısa bir ömrü var olan) üretilmektedir.
7 / bu kalıplar içinde, arka plan boyalı veya renkli, elle poliüretan atıldı.
8 / Eğer arka plan, kürünü temizlenmiş ve paketlenmiş edilmeden önce denetledi.


maksimum kalite, üretim, farklı konuları üretmek için dikkat edilmesi gereken. Önemli olanları aşağıda açıklanmıştır. 


Joel Malmström memnuniyeti ile yaptığı taklit kayalık resif ölçme.
Malzeme
Doğa arka için Geri malzeme poliüretan yapılmıştır. her zaman akvaryumlar için uygun değildir poliüretan çok farklı, çünkü bu yalnız çok söylemiyor.poliüretan karışımı daha test yıllar içinde rafine olmuştur. Bunun için de geri sonuçta böylece balık, bitki ve etkilenmez, diğer organizmalar ve su kalitesini olumsuz etkilenmez suda herhangi bir kimyasal madde bırakmaz seçilen Doğa arka için. akvaryum her türlü Doğa arka Back to Reason, hatta deniz akvaryumları kullanılır. 

Sert ve dayanıklı bir yüzey
Doğa arka için Geri özel üretim süreci yüzeyi çok zor oluyor. Bu duvar, aynı zamanda güçlü temizleme yöntemleri nedeni budur. Risk Geri imha edilmek üzere olabilir yüzeyinde alg otlatmak yayın balığı türü kökenden, bu (ama Panaque alınmalıdır, neredeyse "her şeyi" yok etmek çünkü) az. 

sert yüzey altında, malzeme arka plan daha da istikrar hale gözeneklidir. 

Renklendirme
Geri Doğa arka eşsiz bir renklenme ile yapılır - boya kapalı dökülüyor ki. Renkli bir kimyasal süreçte ana malzeme ile birleştirilmiştir. Bu tekniğin sonucu yoğun temizlik sonra bile Farbbrilliance kaybetmez uzun ömürlü boya yüzeyi vardır. 

İlave renk sert yüzey (ilaç, metilen mavisi ve / veya malakit yeşil gibi) akvaryum balıkları için ilaç normal dozlarda duyarlı değildir. 


Geri yeterli alan Doğa arka büyük bir biyolojik filtre için arkasında.
"Gizli" Teknoloji
Bir akvaryum evlerinde doğanın bir kopyasını - ama akvaryum filtreleri ve ısıtıcıları - doğada, bitkiler, taş, çakıl ve kökler, balık vardır. Ve onlar gerekli bile, akvaryum içine bakmak teknik donanımları gözden kaçırmak istemem. 

Geri Doğa arka için böylece arka duvarın arkasında hala boş alan olduğunu tasarlanmıştır. Orada, tekniği gizli olabilir. Çoğu insan ve yıl boyunca etkilidir yerleşim yerinde temizlenir olmayacak büyük bir biyolojik filtre odası, aynı alanda kullanmak. 

Tabii ki tüm arka planlar (üretici bağımsız) uzay, balıkların yüzme için artık kullanımı - daha fazla ve üç boyutlu muhteşem arka plan, o kadar sürer daha fazla yer - ama hakkında tek şey geri Doğa arka için, düşük dayanımlı böylece su hacmi sadece biraz azalır ve kalmak için iyi bir biyolojik denge için gerekli koşulları sağlamak. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AseuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2010
İl: KKTC
Mesaj: 510
AseuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2010 15:14
[QUOTE=ugur_EN_]Önemli olan yapıştırıcı sıvısını ayarlayabilmek.Yapıştırıcı sıvı 2 madde karıştırılarak elde ediliyor çünkü.Fiber den araba tamponları yapan arkadaşım var baya emek sarfediyo ve en önemliside bildiğim kadarıyla o yapıştırıcı olan sıvıyı iyi ayarlayabilmek önemli olan çünkü erken kuruma veya geç kuruma gibi şeyler başa gelebiliyor önemli olan onu tam ayarlayabilmekte gerisi halledilir sanırım...
[/QUOTE]

Babam kendinisine ait ağaç tekneleri fiberglass ile kapladığını ve bu malzeme;

Polyester : Sıvıdır ve genelde 20 kg'lık tenekelerde satılır ana malzemedir, bal kıvamındadır. ( Yüzeye uygulamadan önce işerisine sertleştirici ve hızlandırıcı katkılarının eklenesi gerekir aksi taktirde sertleşmecektir)

Polyester Elyafı:
  Fiberglass yaparken katmanları oluşturmada kullanılır. Bu iki çeşidini biliyorum. Bunlar Normal polyester elyafı ve tül elyaf. Tül elyaf en üst katmanda kullanılır ve fiberglass yüzeyinin pürüzsüz bir şekil vermede kullanılır.

Hızlandırıc
ı: Fiberglass yapacağımız yüzey üzerine süreceğimiz polyesterin hızlı bir şekilde sertleşmesini sağlar.

Sertleştirici: Fiberglass yapacağımız yüzeydeki polyesterin sertleşmesini sağlar.

Uygulamayı tam olarak bilmiyorum eğer öğrenmek isteyen var ise öğrenir ve paylaşırım saygılar.


+1: [T]212507,aquarium_life[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 21:39
Bu konuyu açalı baya oldu. Hala araştırıyorum. Fakat uygulayacak zamanım olmadığından hep kalıyor. Benim kafamda olan fikri yabancı sitede biri  yapmış. Tesadüfen dek geldi. Ben folyoyu kayaların üstüne serip, folyoya taşın şeklini verip o şekilde üstüne polyester uygulamayı düşünüyordum. Adam da taş yerine file gibi birşeyden kendine kalıp yapmış ve onun üstüne folyo serip, Ekopsi uygulamış. Epoksi nasıl birşey ben bilmiyorum. Araştırmaya devam edeceğim.

Epoksi dedikleri şu mu acaba ve nasıl kullanıldığını bilen var mı ? 
http://www.teknetrmarket.com/teknomarin-era-4000-epoksi-recine-1-kg-lloyd-sertifikali.html

























[VID]http://www.youtube.com/watch?v=cVkOANoUSac[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=lVE7YttJKr0[/VID]

bileciklivolki2011-03-04 22:12:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat KöseÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 113
Serhat KöseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 09:33

Merhaba, çok güzel bir konu açmışsınız. Birkaç farklı yöntem açısından bildiklerimi paylaşabilirim.

1. Sayfadaki ilk mesajda adam ağaca fiberglass tabakayı yaslamış kalıp çıkartıyor.
 
Burada kullanılan kumaşı satın alacağınız zaman http://www.kompozit.net/catinfo.asp?cid=3
bu sitedeki fiyatları referans alabilirsiniz. ( Üye olduğunuzda fiyat bilgisini görebiliyorsunuz). Ben ahşap paludaryumun köşe bağlantılarını 2,5 cm enindeki fiberglass bantı epoksi reçine ile sertleştirerek sağlamlaştırdım.
 
Önceki mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi fiber glass üstüne epoksi reçine tekne yapımında da kullanılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken SOLVENTSİZ reçine ve sonkat epoksi boyalar kullanmanızdır. Poliüretanla da sertleştirilebiliyor sanırım. Ama o şekilde bir işlem kimyasal açıdan canlılara zararlı olabilir. (Not: Olmayabilirde, o konuda herhangi bir araştırmaya denk gelmedim. Ama İÇMESUYU  TANKI yalıtımında solventsiz epoksi kullanılıyor, firma garantili, gerekli araştırmaları halihazırda yapılmış).
 
 
Ben bu şekilde bir arka fon yapacak olsam: bauhaus gibi bir yerden yüksekliği 10 -15 cm olan şeffaf plastik tekne biçimindeki kaplardan alırdım. Ondan sonra o ilk fotoğrafta adamın kalıbını aldığı ağaçları en fazla 5 santim eninde kestirip teknenin tabanına koyardım. Gerekli mizanpajı yapınca üzerine elyafımı serip sertleştirirdim.  Bu kestirme işlemini hızar atölyelerinde ağaçların kabuklarını soyup kereste haline getiren yerlerde yaptırabileceğiniz gibi oradaki hazır kabukları da alabilirsiniz. En fazla 5 santim dememin nedeni ise hacimden boşeyere çalmamaktır.
 
Bu işlemi teknenin tabanına strafordan kalıp yaparak da gerçekleştirebilirsiniz. Böyle sağlam bir kalıbım olsa Yiğit Bey'in dediği gibi üzerine wax sürerek epoksi reçine yada sonkat boyayı yayardım.
 
Epoksi reçine -bilmeyenler için- şeffaf sarıya yakın bir renkte. Üzerine ne tür sonkat boyaların yapılabileceği ürün teknik özelliklerinde yazar. ( poliüretan, epoksi sonkat benim bildiğim türler.)
 
Epoksi almak istediğinizde http://www.uygunyatmalzemeleri.com/ bu linki referans alabilirsiniz. Teknopox Türk markası. Linkteki Alev Yatçılık benim bulduğum en uygun fiyatlı site. Ücretsiz kargosu da var. Burada kullanacağınız ürünler
 
1- Solventless serisi. ( 8 renk vardı sanırım, ama işin üzücü yanı kahverengi yok)
2- Epoksi reçine.
 
Epoksinin üzerine derz uygulaması yapmak bence pek uygun değil, kum gibi elinize gelip dökülecektir zamanla. Onun yerine epoksi son kat boyalarla renklendirme daha uygun olur.
Şimdilik bu kadar. Aklıma başka şeyler gelirse paylaşırım.
Serhat Köse2011-03-07 09:35:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_U_U_R_Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 446
_U_U_R_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 10:31
Adamlar aşmış ben +1 diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 18:23
[QUOTE=Serhat Köse]

Merhaba, çok güzel bir konu açmışsınız. Birkaç farklı yöntem açısından bildiklerimi paylaşabilirim.

1. Sayfadaki ilk mesajda adam ağaca fiberglass tabakayı yaslamış kalıp çıkartıyor.
 
Burada kullanılan kumaşı satın alacağınız zaman http://www.kompozit.net/catinfo.asp?cid=3
bu sitedeki fiyatları referans alabilirsiniz. ( Üye olduğunuzda fiyat bilgisini görebiliyorsunuz). Ben ahşap paludaryumun köşe bağlantılarını 2,5 cm enindeki fiberglass bantı epoksi reçine ile sertleştirerek sağlamlaştırdım.
 
Önceki mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi fiber glass üstüne epoksi reçine tekne yapımında da kullanılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken SOLVENTSİZ reçine ve sonkat epoksi boyalar kullanmanızdır. Poliüretanla da sertleştirilebiliyor sanırım. Ama o şekilde bir işlem kimyasal açıdan canlılara zararlı olabilir. (Not: Olmayabilirde, o konuda herhangi bir araştırmaya denk gelmedim. Ama İÇMESUYU  TANKI yalıtımında solventsiz epoksi kullanılıyor, firma garantili, gerekli araştırmaları halihazırda yapılmış).
 
 
Ben bu şekilde bir arka fon yapacak olsam: bauhaus gibi bir yerden yüksekliği 10 -15 cm olan şeffaf plastik tekne biçimindeki kaplardan alırdım. Ondan sonra o ilk fotoğrafta adamın kalıbını aldığı ağaçları en fazla 5 santim eninde kestirip teknenin tabanına koyardım. Gerekli mizanpajı yapınca üzerine elyafımı serip sertleştirirdim.  Bu kestirme işlemini hızar atölyelerinde ağaçların kabuklarını soyup kereste haline getiren yerlerde yaptırabileceğiniz gibi oradaki hazır kabukları da alabilirsiniz. En fazla 5 santim dememin nedeni ise hacimden boşeyere çalmamaktır.
 
Bu işlemi teknenin tabanına strafordan kalıp yaparak da gerçekleştirebilirsiniz. Böyle sağlam bir kalıbım olsa Yiğit Bey'in dediği gibi üzerine wax sürerek epoksi reçine yada sonkat boyayı yayardım.
 
Epoksi reçine -bilmeyenler için- şeffaf sarıya yakın bir renkte. Üzerine ne tür sonkat boyaların yapılabileceği ürün teknik özelliklerinde yazar. ( poliüretan, epoksi sonkat benim bildiğim türler.)
 
Epoksi almak istediğinizde http://www.uygunyatmalzemeleri.com/ bu linki referans alabilirsiniz. Teknopox Türk markası. Linkteki Alev Yatçılık benim bulduğum en uygun fiyatlı site. Ücretsiz kargosu da var. Burada kullanacağınız ürünler
 
1- Solventless serisi. ( 8 renk vardı sanırım, ama işin üzücü yanı kahverengi yok)
2- Epoksi reçine.
 
Epoksinin üzerine derz uygulaması yapmak bence pek uygun değil, kum gibi elinize gelip dökülecektir zamanla. Onun yerine epoksi son kat boyalarla renklendirme daha uygun olur.
Şimdilik bu kadar. Aklıma başka şeyler gelirse paylaşırım.
[/QUOTE]

Açıklayıcı bilgilerin için Teşekkür ederim Serhat. Verdiğin siteyi inceledim. Fiyat gayet uygun. Kargonunda bedava olması çok iyi.

Şimdi epoksinin üzerine derz tutmaz demişsin. Bu üstte paylaştığım resimlerdeki arkadaş epoksi üzerine bir madde uygulamış. Büyük ihtimal derzdir. Yani. 4-5 kat atarsak sökülmez gibi geliyor bana. Epoksi folyoyu dondurup kalıp haline getirirse, başka bir yerde takılacağımı pek sanmıyorum. Ya da üzerine derz sürmeden solventless dediğin epoksi ile siyah ve beyaz rengini alıp o şekilde boyayabilirim..
bileciklivolki2011-03-07 18:25:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat KöseÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 113
Serhat KöseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 09:26

Epoksi kuruduğu zaman hemen hemen cam gibi bir yüzey ortaya çıkıyor. Üzerinde su yada herhangi bir sıvı tutunamıyor ( bazı asitler ve petrol ürünleri dahil). Derz tutsa bile herhangi bir çarpma da kabuk kabuk sökülüp ele gelecektir.  Epoksi üzerine diğer renklerdeki epoksilerden veya hiç olmazsa poliüretan ürünlerden uygulamak daha sağlıklı olacaktır.

Havalar düzelince elimdeki artan epoksi ve fiber malzemelerle küçük bir örnek yapıp buradan paylaşmaya çalışırım.
 
(Epoksi ve poliüretan uygulamaları açık havada yapmanızı tavsiye ederim. Solunum açısından gerçekten zararlılar. )
 
( Dip bilgi: Bu arada epoksi ile silikon arasında da ilginç bir ilişki var. Epoksi ve silikon uygulamalı projelerde epoksi uygulaması bitmeden yüzeylere kesinlikle silikon sürmeyin. Silikonlu yüzeylerde epoksi tutunamıyor. Normal yağlıboya gibi olan epoksi silikonlu yüzeyde damlacıklar haline dönüşüyor. ) 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 10:33
Kalıp üstüne uygulamak yerine biraz yaratıcılık ile tabii yetenek varsa :D Bu şekilde de yapılabilir.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yFn69PmcmfA[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 23:04
Yapılış videosu ve malzemelerini buldum. Fakat ingilizce. Bu malzemeler nedir, ülkemizde ne olarak satılır bilemiyorum ama yapımı kolay gibi.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Cp7MD5YvMzE[/VID]


Burada adım adım anlatıyor. Malzemeler de tek tek yazıyor. Belki ingilizcesi iyi olan bir arkadaşımız çevirebilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpartürkÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 389
alpartürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 13:13

Bu polyaster balıklara zararlı değilmi acaba


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aholuÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
Mesaj: 52
aholuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 17:39
Tebrikler gayet hoş olmuş. Eline emeğine sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoaeÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Kayıt: 06/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1667
FoaeÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 23:47
Herkese selamlar, yukarıda bahsi geçen Frank'in sitesinde ( fmuller.com ) bahsi geçen kayrak taşlarıyla yapılan arka fonu henüz 3d fonlar piyasada bulunmuyorken yapmıştım.Kendisi de sağolsun makalesinde referans vermiş adımı kullanarak... 

Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken nokta kalınlığı fazla olan kayrak taşlarını en altta kullanmak ve yapıştırma işlemine en alttan başlamak gerekmesi. Belki kayrakların altında farklı yükseklikte katmanlar kullanarak 3d etkisi arttırılabilir. 

Çimento kullanılan arka fonlarda eğer üzeri başka bir madde ile kaplanmaz ise suya salınım olacaktır ve bu salınım ph'ı arttıracaktır. Afrika türlerinde istenilen birşey olsa da düzgün şekilde temizlenmemiş, suyun içinde dinlendirilmemiş çimentolu fonlar,  ph'ı 9'un üstüne çıkarabildiğini duymuştum. Bu şekilde arka fon kullanan arkadaşlar elektronik ph metre ile aralıklarla ölçüm yaptılar mı merak ediyorum...

Bu aralar ben de arka fon aramaktayım , etrafı pisletme lüksüm olmadığı için strafor benim için uzak bir seçenek. Belki hazır yapılmış ticari arka fonları deneyebilirim ancak bunların da fiyatları mantık dışı. Bu aralar düzgün iş çıkaran ve sipariş ile arka fon yapan birilerini aramaktayım. 



  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir