Güneş ışığı veren Led veya minik spotlar


ebombarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Izmir
Mesaj: 240
ebombarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 13:43
Selamlar, geçtiğimiz gün akvaryumuma bir Anubias koydum, chiclidlerin sarmayacağı yegane bitkilerden dediler. Fakat bu bitki için suya CO2 karıştırmam gerekir mi veya sürekli olarak bu bitkinin ışık alması şart mıdır?

Balıkların ışığı çok fazla sevmediğini biliyoruz, o yüzden akvaryumun tek bir noktasına ( bitkinin olduğu yere ) ışık vermek mümkün müdür? Herhangi bir led ışığı fotosentez için yeterli olur mu yoksa bu iş için ayrıca bir led mevcut mu?

Değilse en ufak spot nedir kaç Watt'tır spot ışığı ile de bu olabilir mi?

Yoksa gün içinde ve gece yatana kadar ( takribi 7 saat boyunca ) akvaryum içindeki florasan'ı açsam bitki için yeterli olacak mıdır?

İlginize ve yardımlarınıza teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canfooseÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 73
canfooseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 14:44
Spot haşlar balıkları çok sıcaklar akvaryum pembe renkli floresan iyi olur diyorum birde philipsin renk değiştiren ledleri var çok güzeller hemde fazla ısınmıyorlar tek renk olanlarıda var kırmızı mavi yeşil sarı her renk var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 14:51
Arkadaşlar normal bitkilerin (kara) fotosentez yapması için led-normal ışık olmaz.UV ışını alması gerekir ki bu güneş ışığında vardır.UV ışını veren özel florasanlar var,ama daha bitkili akvaryumda bunların kullanıldığını hiç görmedim,duymadım.Su bitkileri için de aynı durum geçerli sanırım normal ışıkla olmaz.Peki bitkili akvaryumlarda nasıl büyüyor bu bitkiler ? :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir