hareketsiz köşelerde bekliyorlar (hepsi)!


meredÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2013
İl: Sivas
Mesaj: 15
meredÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 04:41
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:hepsi bi köşe hızla kaçıp orda hareket etmeden yerde solunuyorlar toplu halde kalıyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre):40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1d molly 19 lepsites

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

1 gün bekletilmiş çeşme suyunu çok yavaşca iç filtrenin yanınadaki ince hortumla aktarıyordum.
10 litre kalan akvaryum 13 litre olduğunda (tahmini) balıklar bir köşeye kaçışıp sadece solunum yapıyorlardı,
sudan belki zehirlenmişlerdir diye hepsini küçük fanusa alıp ısıtıcılarını içine koydum,

malesef ... ısıtıcı aşırı ısıtmış , balıklar fanusda oraya buraya vurmaya, su üstüne sıçramaya başlayınca anladım.

Anlar anlamaz fanusu ana tanka , önce fanusa su aldırıp hızlıca tanka boşalttım.

Balıklardan biri halıya atlamış 
Diğeri tam akvaryumun içine atladı

Balıklar düzeldiler ama 2 tane balık öldü, aradan 20 dk falan geçti halıya düşen balığı fark ettim onuda ölen 2 balığın olduğu az suyu olan fanusa koydum. Oradayken 1-2 dk sonra solumaya başladı.
şuan ana tankta yan kanatları ve kuyruğuyla (üst ve alt kanatlar yapışık halde) şuursuzca sürekli yüzüyor.

diğer 18 balığımsa iç filtreyi her çalıştırdıktan 3-4 dk sonra yine bir köşeye siniyorlar
aradan 10-15 dk geçince etrafa dağılıp yem arıyorlar.

Şuan hala zehirli sandığım sudalar, dediğim gibi 1 molly ve şuursuz balık hariç hepsi taşlarda yem arıyor.Akvaryumda 20 litre su var.filtre kapalı ısıtıcı yok ve 27 derecede şuan.

ne yapmalıyım neden iç filtreyi çalıştırınca kaçıyorlar, suyu tamamen mi yenileyeyim, elimde 4-5 litre damacana suyu var, onun dışında klorlu çeşme suyuna bıraksam herhalde hepsi ölür.

acilen bir fikir verin ben ne müdahalede bulunsam zarar veriyorum.

Beni gördüklerinde de aynı şekilde sürü haline gelip köşelere sığınıyorlar.Eskiden filtreyi değiştirecekkken parmaklarımı ısırmaya çalışırlardı, şimdi yem attığım halde ben gidince yiyorlar.
mered2013-03-21 04:57:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AstronotusÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,131983[/C]
Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 941
AstronotusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 09:22
Çok açıkki balıklarınızda stres var. Bunun sebeplerinden birkaçını söylemek isterim. Öncelikle su değişimlerinde orantıya dikkat etmelisiniz. Akvaryumum 40 lt yazmışsınız bu hacim netmi burütmü. Ölçüleri verirseniz ve içindeki kum kalınlığı dekor vs bilgisi bu konuda yardımcı olabilirim. Örneğin 40 lt akvaryumun haftalık su değişimi 20 lt civarı oluyorsa bu sorun oluşturur. Zararlı bakteri formlarının yanında yararlı birçoğunuda akvaryumdan uzaklaştırmış olursunuz. Haftalık su değişiminiz en fazla 10-12 lt olmalı. Buna dikkat etmelisiniz. İkinci olarak yemleme,canlı doğuran türleri genelde yaklaşan cisimlere ürkek tepkiler vermezler,yemlemedeki dengesizlik yani az yemleme yada haddinden fazla yemleme gibi durumlarda suyun kimyasının bozulmasında heleki 40 lt lik bir akvaryumda bu çok çabuk ve çok etkili olur.Yenmeyen yem sudaki nitrit,nitrat değerlerini etkiler, bu balıkların stres,bağışıklık sisteminde zayıflama vb gibi hastalıklara yol açacak durumları doğurur. Birkaç gün ışıkları kapamanız,sıcaklığı sabit tutmanız iyi olur. Fazla yem vermeyim. Balıkların tamamının 1,5-2,5 dakika içerisinde tamamını bitrebileceği kadar yemleme yapın,birkaç denemeden sonra el ayarınız alışacaktır zaten. Ayrıca balık yem arıyorsa sağlıklı diyebiliriz. Bu söylediklerimi gözlemlerseniz en azından teknik olarak birkaç sorun olabilecek konuyu halledebilirsiniz. İyi günler. Saygılar. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meredÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2013
İl: Sivas
Mesaj: 15
meredÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 19:01
hocam bundan öncede çok kez su değişimi yaptım, bu değişimde de daha 10 litreden 13 litreye çıkınca köşelere çekildiler.Suyu 10 litreye kadar düşürmemin sebebi akvaryumu güvenli bir yere koymam gerekiyordu 1 buçuk gün 10 litre suda yaşadılar mutluydular.Temiz su gelince daha mutlu olmaları gerekirken böyle yaptılar.

Balıkları 3 litre damacana suyuna kovaya koydum, akvaryumu tamamen temizledim kumu çıkardım, kombinin 40 derecelik suyuyla doldurdum.12 saattir iç filtreyle havalandırdım su 24 dereceye sabitlendi ısıtıcıyı zar zor ayarını ancak 24 de tutturabildim.

Kum olarak akvaryumcularda ki renkli taşlardan ve renksiz çakıla benzeyen küçük taşlardan vardı.
akvaryum 2-3 aydır aynı yerindeydi.Balıklarda siyah nokta hastalığı var 3 gün ana tankta  sera baktopur direkt kullandım geçmedi.Normalde her şeyi temizledim sıfır kurulum olsun dedim ama yinede dayanamayıp eski suyun süngerini sıktım içine.

şimdi 20 derecelik kovayı nasıl 24 derecelik ana tanka alıştırırım onu düşünüyorum tanka sığmıyor kova, 12 saatte kovayı da kirlettiler.

sonuç olarak 3 balığım haşlandı öldü.
Ama hala neden böyle yaptılar anlamıyorum aklıma tek gelen kovalarda beklettiğim suda zararlı bir şey vardır.Bakalım damacana suyunda yaşayan balıkları akvaryuma koyunca ne olacak.

mered2013-03-21 19:04:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Haldun DİNERÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2012
İl: Antalya
Mesaj: 106
Haldun DİNERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 19:25
Selamlar.

Suyu dinlendirerek sudaki kloru uçurabiliyoruz ama kloramin kesinlikle sudan ayrılmıyor.Buda balıkların esas stres yapmasına sebep olan zehirli bir maddedir.Dinlendirdiğimiz suya su hazırlayıcı katmaya çalışmalıyız. Eğer katamıyorsak mutlaka en az 48 saat aktif karbondan geçirmeliyiz.

Saygı ve sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir