Hayalet Ve Ramirezi
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 21:55
İkisini çok küçüken alırsanız birbirlerine belki alışabilirler.Ancak hayaletin ramirezinin gözünü yeme ihtimali var.Akvaryum lt'niz çok olursa belki yaşarlar ancak bence riske girmeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 02:31
Açıkçası Hayalet balığıyla ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Bende 2 adet erkek hayalet var. Uzun süredir birlikte aynı akvaryumdalar. Yanlarında bakmadığım tropik balık çeşidi kalmadı. Hayaletlere zararı olmayan balığa hayaletler de zarar vermez. Göz yeme olayı ancak aç bırakırsanız olur. Aç kalınca insanlar da birbirini yer. Lepistes yavrusu dahil hiçbir balığa zarar vermiyorlar. Ramirezilerle de baktım. Gündüz saklanacakları karanlık yuva ve taze-dondurulmuş yem ile direk ağzına beslerseniz daha iyi olur. Çünkü diğer balıklarla yem için rekabet edemiyorlar. Gözleri kör. Elektrik dalgalarıyla görüyorlar etraflarını. Arada gece böcek atarsanız yerler. Doğada bu şekilde besleniyorlar. Akvaryuma midye dışında omurgasız eklemeyin, anında perişan ederler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 20:38
[QUOTE=lurtz27lp]Açıkçası Hayalet balığıyla ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Bende 2 adet erkek hayalet var. Uzun süredir birlikte aynı akvaryumdalar. Yanlarında bakmadığım tropik balık çeşidi kalmadı. Hayaletlere zararı olmayan balığa hayaletler de zarar vermez. Göz yeme olayı ancak aç bırakırsanız olur. Aç kalınca insanlar da birbirini yer. Lepistes yavrusu dahil hiçbir balığa zarar vermiyorlar. Ramirezilerle de baktım. Gündüz saklanacakları karanlık yuva ve taze-dondurulmuş yem ile direk ağzına beslerseniz daha iyi olur. Çünkü diğer balıklarla yem için rekabet edemiyorlar. Gözleri kör. Elektrik dalgalarıyla görüyorlar etraflarını. Arada gece böcek atarsanız yerler. Doğada bu şekilde besleniyorlar. Akvaryuma midye dışında omurgasız eklemeyin, anında perişan ederler. [/QUOTE]
Bütün hayaletler öyle olmuyor.Mesela benim hayaletim neredeyse meleklerin kuyruğunun hepsini yiyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 12:16
[QUOTE=cemsina2][QUOTE=lurtz27lp]Açıkçası Hayalet balığıyla ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Bende 2 adet erkek hayalet var. Uzun süredir birlikte aynı akvaryumdalar. Yanlarında bakmadığım tropik balık çeşidi kalmadı. Hayaletlere zararı olmayan balığa hayaletler de zarar vermez. Göz yeme olayı ancak aç bırakırsanız olur. Aç kalınca insanlar da birbirini yer. Lepistes yavrusu dahil hiçbir balığa zarar vermiyorlar. Ramirezilerle de baktım. Gündüz saklanacakları karanlık yuva ve taze-dondurulmuş yem ile direk ağzına beslerseniz daha iyi olur. Çünkü diğer balıklarla yem için rekabet edemiyorlar. Gözleri kör. Elektrik dalgalarıyla görüyorlar etraflarını. Arada gece böcek atarsanız yerler. Doğada bu şekilde besleniyorlar. Akvaryuma midye dışında omurgasız eklemeyin, anında perişan ederler. [/QUOTE]
Bütün hayaletler öyle olmuyor.Mesela benim hayaletim neredeyse meleklerin kuyruğunun hepsini yiyordu.
[/QUOTE]
Evet haklı olabilirsiniz. Çok zeki balıklar olduklarından kendilerine has kişilikleri olabiliyor sanırım. Kimisi saldırganken kimisi uysal olabiliyor. Ama bence genelde onları agresifliğe iten aç kalmaları, çünkü çoğu hobici bu balıkları beslemeyi bilmiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2014 00:54
[QUOTE=cemsina2]Arkadaşlar albino kurbağa kırmızı kıskaçlı tatlı su yengeci ile hayalet balığı yaşar mı?[/QUOTE]
Kanımca yaşamaz. Kurbağayı bilmem ama hayalet balıkları omurgasızlara karşı çok insafsız. Beslemeye başlamadan önce yabancı forumlarda araştırma yapmıştım, birisinin kerevitini çatır çatır götürmüş. O yüzden ben denemedim. Benim elma salyangozlarıma hayatı zindan etmişlerdi. Nerite anında yem oluyor. Ramshorn ve adi salyangozu kabuğuyla çerez niyetine yiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir